سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تاثیر مواجهه توام صدا و دمای هوابر عملکردهای اجرایی مغز و پاسخ های نوروفیزیولوژیکی بدن انسان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOHS11_166

تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1399

چکیده مقاله مطالعه تاثیر مواجهه توام صدا و دمای هوابر عملکردهای اجرایی مغز و پاسخ های نوروفیزیولوژیکی بدن انسان

مقدمه؛ کارگران اداری و اتاق های کنترل صنایع عمده وقت خود را در داخل این محیط ها صرف می کنند. لذا شرایط داخلیاین فضاها می توانند بر سلامت، آسایش و بهره وری آن ها تاثیر بگذارند. صدا و گرما از مهم ترین عوامل محیط داخلی هستند کهبر سلامت و عملکرد ذهنی تاثیر می گذارند و باعث پاسخ های فیزیولوژیکی و روانی در کارگران می شوند. ازآنجایی که مطالعاتکمی به تاثیر مواجهه توام تراز صدا و دمای هوا بر روی شاخص های ذهنی و روانی- فیزیولوژیکی به طور هم زمان تمرکز کرده اند، لذا مطالعه حاضر به منظور تاثیر مواجهه توام تراز صدا و دمای هوا که انسان به طور روزمره در محیط های صنعتیواداری با آن ها مواجهه دارند در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از شاخص های روانی- فیزیولوژیکی پرداخته است. روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 35 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان که از سلامت بینایی و شنوایی برخوردار بودند، جهت مطالعه به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. برای سلامت بینایی افراد از آزمودن E چارت و برایسلامت شنوایی شرکت کنندگان از آزمودن اودیومتری استفاده گردید. شرایط ورود به مطالعه عدم سابقه بیماری های عصبی –روانی، عدم استفاده از داروهای محرک سیستم عصبی و عدم اعتیاد به دخانیات بود. همچنین راست دست بودن یکی دیگر ازشرایط ورود به مطالعه بود. در ابتدا محتوای آزمایش با جزییات و وظایفی که شرکت کنندگان لازم بود انجام دهند، تشریحگردید. در هنگام آزمایش شاخص های نوروفیزیولوژیکی در حین اجرای وظایف در مواجهه توام با تراز صدای فرکانس پایین ودمای هوا به مدت 5 دقیقه اندازه گیری گرید.یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد که مواجهه توام تراز صدا و دمای هوا تاثیر قابل توجهی بر حافظه کاری و شاخص هایروانی- فیزیولوژیکی در شرایط مختلف اجرای وظیفه گذاشته است. این مطالعه نشان داد که محدوده آسایش حرارتی و صوتی بین 22 و 26 درجه سانتی گراد و تراز صدای dBA 55 بوده است. نتایج این مطالعه نشان داد که تاثیر مواجهه توام ترازصدا در دمای گرم بیشتر از تاثیر مواجهه تراز صدا در دمای خنک بوده است. به طورکلی نتایج مواجهه با تراز صدا و دمای هوانشان داد که به زایی افزایش یک درجه سانتی گراد دمای هوای محیط نسبت به دمای آسایش تاثیری معادل تراز صدای برابر4/80، 4/83 و 3/54 دسی بل (A) بر حافظه کاری و معادل تراز صدای برابر0/75، 2/29 و 2/67 دسی بل (A) بر ضربانقلب و معادل تراز صدای برابر0/82، 0/95 و 2/84 دسی بل (A) بر نسبت فرکانس پایین به فرکانس بالای ضربان قلب درشرایط مواجهه با بارکاری کم، متوسط و زیاد گذاشته است.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تراز صدا و دمای هوابر هم تاثیر افزایشی داشته و با افزایش دما و تراز صدا اینمیزان تاثیر بر شاخص های مورد آزمون بیشتر شده است. به طورکلی نتایج این مطالعه ضرورت اقدامات کنترلی و مهندسی ومدیریتی جهت کاهش عوامل مخاطره زایی محیطی را نشان می دهد و اهمیت تلاش مضاعف برای کاهش تاثیر این عواملمخاطره زا در محیط های کاری و ایجاد محیطی امن را پیشنهاد می کند.

کلیدواژه های مطالعه تاثیر مواجهه توام صدا و دمای هوابر عملکردهای اجرایی مغز و پاسخ های نوروفیزیولوژیکی بدن انسان:

عملکردهای اجرایی مغز ، صدا ، پاسخ های روانی- فیزیولوژیکی

نویسندگان مقاله مطالعه تاثیر مواجهه توام صدا و دمای هوابر عملکردهای اجرایی مغز و پاسخ های نوروفیزیولوژیکی بدن انسان

علی محمد عباسی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت

مجید معتمدزاده

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت

محسن علی آبادی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت

رستم گلمحمدی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت

لیلی تاپاک

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت

مقاله فارسی "مطالعه تاثیر مواجهه توام صدا و دمای هوابر عملکردهای اجرایی مغز و پاسخ های نوروفیزیولوژیکی بدن انسان" توسط علی محمد عباسی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت؛ مجید معتمدزاده، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت؛ محسن علی آبادی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت؛ رستم گلمحمدی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت؛ لیلی تاپاک، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشکده بهداشت نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عملکردهای اجرایی مغز، صدا، پاسخ های روانی- فیزیولوژیکی هستند. این مقاله در تاریخ 30 اردیبهشت 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 694 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه؛ کارگران اداری و اتاق های کنترل صنایع عمده وقت خود را در داخل این محیط ها صرف می کنند. لذا شرایط داخلیاین فضاها می توانند بر سلامت، آسایش و بهره وری آن ها تاثیر بگذارند. صدا و گرما از مهم ترین عوامل محیط داخلی هستند کهبر سلامت و عملکرد ذهنی تاثیر می گذارند و باعث پاسخ های فیزیولوژیکی و ... .