پیش بینی نظم دهی یادگیری براساس خودکارآمدی تحصیلی و علاقه به مطالعه با واسطه گری راهبردهای پردازش اطلاعات
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 341
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSR-13-48_013
تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1399
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش سازه های انگیزشی و راهبردهای پردازش اطلاعات در نظم دهی یادگیری (خودنظم دهی یادگیری و نظم دهی بیرونی) صورت گرفت. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه ای شامل زیر مقیاس نظم دهی یادگیری (Vermunt, 1998)، مقیاس خودکارآمدی تحصیلی(Mccllory & Bunting, 2002) ، پرسشنامه علاقه به مطالعه(Schefele’s et al, 1993) ، و راهبردهای یادگیری از راهبردهای انگیزشی برای یادگیری (Pintrich & Degroot, 1994) برای 264 دانش آموز دبیرستانی شهرستان نور (138 دختر و 126 پسر) جمع آوری شد. نمونه ها براساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و. برای تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. یافته های حاصل از به کارگیری روش آماری بارون و کنی نشان داد خودکارآمدی تحصیلی و علاقه به مطالعه با راهبردهای پردازش اطلاعات عمیق و سطحی و راهبردهای پردازش اطلاعات با نظم دهی یادگیری رابطه معناداری دارد و در نتیجه خودکارآمدی تحصیلی و علاقه به مطالعه به واسطه رابطه با راهبردهای پردازش اطلاعات، به طور معناداری نظم دهی یادگیری را پیش بینی می کند.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: یادگیری خودنظم داده شده ، نظم دهی بیرونی ، خودکارآمدی تحصیلی ، علاقه به مطالعه ، و راهبردهای پردازش اطلاعات
نویسندگان
سارا ابراهیمی
۱استادیار روان شناسی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :