مشخصه یابی لیزر سامانه تداخل سنج توکامک دماوند از طریق شناسایی و ارزیابی منابع تولید خطا در اندازه گیری چگالی الکترون پلاسما
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 422
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ELEMAG-7-1_012
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1399
چکیده مقاله:
سامانه تداخلسنج لیزری یک ابزار تشخیصی است که از آن برای اندازهگیری چگالی الکترون در محیط پلاسمای توکامک استفاده میشود. این سامانه از اجزای مختلفی مانند لیزر، آشکارساز، بخش اپتیکی، بخش کنترل و دادهگیری و غیره تشکیل میشود. اولین گام در برپایی چیدمان این سامانه جهت اهداف آزمایشگاهی، مشخصهیابی هر کدام از اجزای آن با توجه به پارامترهای توکامک و اهداف پژوهشی مدنظر است. لیزر از مهمترین مولفههای این سامانه است که انتخاب آن بر انتخاب سایر اجزا تاثیرگذار است. به همین دلیل، نخست این مولفه برای استفاده در توکامک دماوند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. با توجه به مقدار حجم پلاسما، میدان مغناطیسی توکامک و چگالی الکترون، طولموج لیزر از ناحیه میکروموج تا فروسرخ دور و فروسرخ میتواند انتخاب شود. در این مقاله، مشخصهیابی لیزر از طریق شناسایی منابع تولید خطا در اندازهگیری چگالی الکترون در محیط پلاسمای توکامک دماوند انجام شده است. قدرت جداسازی تداخلسنج دو رنگ، پدیده شکست موج، اثر چرخش فارادی، محدوده ارتعاش آینه بازتابی، شفافیت پنجره خلا برای طولموج لیزر، نوفه ناشی از طولموج جبرانسازی و انتشار مد غیرعادی بهعنوان منابع تولید خطا در اندازهگیری چگالی الکترون شناسایی و سپس بستگی طولموجی هر کدام از این عوامل مشخص شد. نتایج نشان میدهد که استفاده از لیزر دیاکسیدکربن دوتایی، علیرغم اینکه از قدرت جداسازی فاز موثر، قدرت جداسازی چگالی و نسبت سیگنال به نوفه ضعیفی در مقایسه با سایر ترکیبات طولموجی برخوردار است اما به علت دارا بودن میزان شکست کم، زاویه چرخش فارادی کوچک، پایداری بیشتر سیگنال تداخل گزینه مناسبی برای اندازهگیری چگالی الکترون پلاسمای توکامک دماوند است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه نبی پور
پژوهشگاه علوم و فنون هستهای
مریم کریمی
پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :