تاثیر پیش تیمار مغناطیسی بذور با مغناطیس و قارچ میکوریزی بر رشد و عملکرد و جذب آلاینده های مهم خاک منطقه ملکان در آفتابگردان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 457

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISCAG02_026

تاریخ نمایه سازی: 7 فروردین 1399

چکیده مقاله:

این بررسی نیز تاثیر تیمار بذور آفتابگردان با مغناطیس (عدم اعمال تیمار بذور با مغناطیس، تیمار بذور با مغناطیس به مدت 20 دقیقه و تیمار بذور با مغناطیس به مدت 40 دقیقه) و میکروریز (عدم اعمال تیمار میکروریز، Rhizophagus، irregularis، Funneliformis mosseae، Glomus hoei و اعمال هر سه گونه میکروریزی) بر رشد، عملکرد دانه روغن و میزان جذب آلاینده های کادمیم و سرب بود. این آزمایش در سه تکرار، به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. براساس نتایج حاصل از این بررسی هر دو تیمار مغناطیسی بذور افزایش معنی دار و مشابهی را از نظر آماری در عملکرد روغن باعث شد و این صفت را به ترتیب 60/3 و 79/2 درصد افزایش داد. این افزایش ناشی از افزایش هر دو جز عملکرد روغن درصد روغن و عملکرد دانه بود. در بین تیمارهای میکروریزی تنها Rhizophagus irregularis و Funneliformis mosseae افزایش معنی داری را در عملکرد روغن باعث شد. تیمار مغناطیسی محتوای سرب و کادمیم اندام هوایی آفتابگردان را تا 24/3 و 22/3 درصد و تیمار کود میکوریزی محتوای سرب اندام هوایی آفتابگردان را تا 20/6 درصد کاهش داد . در کل با توجه به نتایج حاصل تیمار مغناطیسی بذور به مدت 20 یا 40 دقیقه و Rhizophagus irregularis و Funneliformis mosseae می تواند باعث بهبود رشد و عملکرد آفتابگردان در شرایط منطقه ای شود.

نویسندگان

هادی علیپور زمان آباد

گروه اگرواکولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران

الناز فرج زاده معماری تبریزی

گروه زراعت، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران