سال انتشار: 1397
محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 14، شماره: 29
کد COI مقاله: JR_ISLART-14-29_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 136
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 31 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین الگوی شبه- فرکتال در ساختار زمینه محور بازارهای سنتی ایرانی
چکیده مقاله:
عدم تداوم ارزش های هنر و معماری اسلامی در طراحی ساختارهای نو در بافت های تاریخی، تهدیدی برای حیات اینزمینه های ارزشمند شهری به حساب می آید. ازجمله بافت بازارهای سنتی ایرانی، محدوده های ارزشمند ولی مسیله داریهستند که روزبه روز دچار بحران های ناشی از تراکم عملکردی- کالبدی ساختارهای جدید کنترل نشده می شوند. اینامر شناخت ویژگی های کیفی آنها، جهت ظهور میان افزارهای معاصر منسجم با بافت را ضروری می سازد. در اینپژوهش، باهدف تبیین زبان الگوی زمینه محور بازار سنتی به عنوان نمونه ای اعلی از هنر و معماری سنتی ایرانی، ابتدابا استفاده از روش تحلیلی- توصیفی به عنوان زیرمجموعه روش تحقیق کیفی، اطلاعات لازم در خصوص زمینه محوریبازار سنتی جمع آوری و بر اساس مدل مستخرج از مبانی نظری پژوهش، مورد بررسی قرار می گیرد. در بخش دوم بااستفاده از روش تجزیه تحلیل بصری فرکتالی، میزان تناظر مولفه های کیفی زمینه محوری اجزاء بازار سنتی و الگویهندسه فرکتالی بازار، با تاکید بر فضاهای باز و بسته، بررسی می شود. یافته ها حاکی از زمینه محوری بازار سنتی در سهمقیاس شهری، محله ای و داخلی است. تجزیه تحلیل بصری در سه مقیاس کلان، میانه و خرد، نشان دهنده انطباقارزش های کیفی زمینه محوری با الگوی هندسی شبه- فرکتال، در تجلی عینی ذهنیت معناگرای معمار سنتی است.مقیاس های هندسی فرکتال دربرگیرنده مقیاسه ای رفتاری- عملکردی، انسجام معنایی ناشی از جهان بینی وحدت گرا وپویای اسلامی را متجلی می سازند. در این میان الگوی متشابه تیمچه ها و الگوی فضای باز سراها به عنوان مراکز نیرومندمقیاس میانه، اتصال و انسجام مقیاس کلان و خرد را فراهم می آورند و متناظر با قانون توان معکوس بعد فرکتالی، هرچه اجزا خرد مقیاس تر می شوند بر تعدادشان افزوده می شود.
کلیدواژه ها:
بازار سنتی، زمینه گرایی، زمینه تاریخی، هندسه فرکتال، بعدفرکتال
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1004818/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:علوی زاده، سیده الهام و اسلامی، سید غلامرضا و حبیب، فرح،1397،تبیین الگوی شبه- فرکتال در ساختار زمینه محور بازارهای سنتی ایرانی،،،،،https://civilica.com/doc/1004818
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، علوی زاده، سیده الهام؛ سید غلامرضا اسلامی و فرح حبیب)
برای بار دوم به بعد: (1397، علوی زاده؛ اسلامی و حبیب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- انرژی طبیعی نیازحیاتی بشر درآینده نزدیک
- بررسی چگونگی تأثیر طراحی اقامتگاه بومی بر گردشگری روستایی، روستای ژاله گه سرپل ذهاب کرمانشاه)
- تاثیرگذاری نقش نورپردازی بر امنیت زنان در شهرک های مسکونی و افزایش تعاملات اجتماعی در جهت ارتقاء رضایتمندی اجتماعی
- پیشگیری جرم از طریق معماری و شهر سازی (نمونه موردی شهر هشتگرد قدیم)
- نقش سرمایه اجتماعی در توسعه فضایی محله
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.