سال انتشار: 1392
محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 10، شماره: 19
کد COI مقاله: JR_ISLART-10-19_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 203
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقاشی ها و تزیینات دیواری خانه ملک التجار یزد
چکیده مقاله:
دوران قاجار عصر گسترش نقاشی دیواری و تزیینات دیواری در خانه ها به عنوان یکی ازمهمترین راه های شکل دادن به فضای معمارانه است. در شهر یزد براثر تحولات اجتماعی واقتصادی و گسترش تجارت، طبقه ای از افراد متمول شکل گرفت که تحت تاثیر ارتباط با خارجو تحولات فرهنگی و رقابت های میان خود، سعی داشتند با استفاده از این شیوه تزیینی، فضایخانه های خود را آراسته تر سازند؛ به همین دلیل در این دوره با دعوت هنرمندان شهرهای دیگرازجمله تهران و شیراز برای نقش اندازی در خانه های یزد روبه رو هستیم.خانه تاریخی ملک التجار حدود 140 سال پیش در قلب بافت تاریخی و تجاری شهر یزددر بازار پنجعلی و در دربندی به همین نام ساخته شد. این خانه به مثابه یکی از نفیس ترین خانههای یزد در دوره قاجار است. فضای داخلی خانه پوشیده از تزیینات آیینه کاری و نقاشی هایگل ومرغ روی گچ است که بنا به قول مشهور به لطفعلی صورتگر شیرازی نسبت داده شده است.این پژوهش با بهره گیری از روش تاریخی توصیفی و با کمک مطالعات میدانی درصدد تبییندلایل شکل گیری این شیوه هنری در شهر یزد وبررسی خانه ملک التجار و سبک نقاشی آن به عنواننمونه ای بسیار ارزشمند از این دوره است. همچنین این پژوهش درپی بررسی صحت انتسابآثار نقاشی این خانه به آقا لطفعلی صورتگر از طریق مقایسه تطبیقی این اثر با دیگر آثار اوست.نتیجه پژوهش نشان می دهد که دگرگونی بافت اجتماعی و شکل گیری طبقه تجار، که بهنوعی به تغییر در ساختار زیبایی شناسی می انجامد، از دلایل پیدایش این هنرها و گرایش به هنرغربی بوده است و با اینکه نقاشی های خانه ملک التجار به شیوه نقاشی مکتب شیراز است، تفاوتآشکار آن با سبک و دیگر آثار لطفعلی صورتگر، انتساب این اثر به وی را ناممکن می کند.
کلیدواژه ها:
قاجاریه، یزد، خانه ملک التجار، تزیینات وابسته به معماری، نقاشی دیواری، آقا لطفعلی صورتگر شیرازی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1004750/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شریفی مهرجردی، علی اکبر و خزایی، محمد و افهمی، رضا،1392،نقاشی ها و تزیینات دیواری خانه ملک التجار یزد،،،،،https://civilica.com/doc/1004750
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، شریفی مهرجردی، علی اکبر؛ محمد خزایی و رضا افهمی)
برای بار دوم به بعد: (1392، شریفی مهرجردی؛ خزایی و افهمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.