تاثیر زمان برداشت بر قدرت انبارمانی ارقام تابستانه بومی سیب ایران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,236

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_290

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

برداشت عمومی و رایج در کشور بر فقدان قابلیت انبارمانی در ارقام زودرس دلالت دارد، ولی تحقیقات مقدماتی نشان داد که این فرضیه عمومیت نداشته و بین ارقام از نظر انبارمانی میوه، تفاوت وجود دارد. عوامل گوناگونی در افزایش ضایعات و کاهش قابلیت انباری نقش دارند که عامل ژنتیک نقش عمده را ایفا می کند. در بین سایر عوامل ویژگی های میوه شناسی به خصوص صفات محتوای آب بیشتر، سفتی بافت کمتر، پوست نازک و در برخی ارقام دم بلند میوه را نام برد که شرایط نادرست جابجایی میوه ها پس از برداشت طی بسته بندی، حمل و نقل و بویژه زمان برداشت نامناسب با توجه به فرازگرا بودن میوه سیب، این مسأله را تشدید می کند. این تحقیق در سال 1386 ، به منظور تعیین اثر زمان برداشت بر انبارمانی 7 رقم زودرس و میانرس بومی کشورانجام شد. نمونه گیری ها طی دو مرحله ی رسیدن اولیه (Harvest maturity) و بلوغ فیزیولوژیک (Ripening) از درختان 16 ساله واقع در کلکسیون ملی ارقام سیب ایستگاه تحقیقات کمال آباد واقع در کرج انجام شد. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی برنامه ریزی شد. آزمایشات کمی و کیفی میوه شناسی هر رقم در طول دوره سردانباری، در فاصله های زمانی متفاوت که بر اساس آزمون زمان رسیدن و با تعیین رده زودرسی ارقام انجام گرفت. بر این اساس، فواصل زمانی آزمایش ها در مدت نگهداری در سردخانه به صورت هفته ای قندک کاشان ، دوهفته ای گلاب کهنز و چهار هفته ای عسلی تعیین شد. نتایج به دست آمده از آزمایشات کمی، کیفی و تعیین قابلیت پذیرش کلی نشان داد که ارقام از نظر صفت قدرت انبارمانی و الگوی زمان برداشت، بین 1 تا 12 هفته، تفاوت داشتند. نکته مهم تر این که ارقام از نظر حفظ قدرت انبارمانی در رابطه با زمان برداشت از یک الگوی یکسان پیروی نمی کردند.

نویسندگان

مهدی عشقی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح

حسن حاج نجاری

استادیار و مربی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بخش تحقیقات باغب

سیامک کلانتری

استادیار گروه باغبانی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران

سیما دامیار

استادیار و مربی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بخش تحقیقات باغب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گ مستوفی، ی. نجفی، ف.1384. روشهای آزمایشگاهی تجزیه ای در ...
  • حاج نجاری، ح. دهقانی شورکی، ی. خندان، ع و فخرایی ...
  • Hajnajari H. 2008. National Fruit Collection of Iran, Germplasm and ...
  • Watkins R. and Smith R. A. 1982. Apple Descriptor.46 pp. ...
  • نمایش کامل مراجع