شناسایی ریخت شناختی و مولکولی برخی عامل های شبه قارچی ایجادکننده بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه درختان بادام در استان های اصفهان و چهارمحال بختیاری
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 611
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPPS-49-2_006
تاریخ نمایه سازی: 20 خرداد 1398
چکیده مقاله:
بادام یکی از درختان میوه تیره Rosaceae است که در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری برای استفاده از دانه خوراکی آن نسبت به سایر درختان میوه هسته دار بیشتر کشت می شود. در این پژوهش، برخی از عامل های پوسیدگی ریشه و طوقه درختان بادام مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی 53 جدایه Phytophthora cactorum (19 جدایه) و Phytophthora cryptogea (21 جدایه) و Phytopythium litorale (13 جدایه) جداسازی و شناسایی شدند. به منظور تایید مولکولی گونه های شناسایی شده، تعداد 25 جدایه از بین 53 جدایه کل به طور تصادفی جهت تعیین توالی، محصول حاصل از تکثیر ناحیه های ITS انتخاب شدند. همچنین از جفت آغازگرهای اختصاصی BPhycacL87FRG(F) /BPhycacR87RRG و Cryp1(F)/ Cryp2 برای شناسایی اختصاصی گونه ها استفاده شد. واکنش نهال های هشت ماهه رقم های بادام سنگی، ربیع، شاهرود 12 و پایه GF677 به سه جدایه (cactorum P) P1، (P. cryptogea) P32 و (Pp. litorale) P41 در شرایط گلخانه نشان داد که گونه های P. cactorum و P. cryptogea و Pp. litorale به لحاظ بیماری زایی تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند. گونه های Pp. litoraleوP. cactorum به ترتیب بیشترین و کمترین بیماری زایی را در مقابل همه رقم های بادام داشتند و رقم های سنگی و GF677 به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را در برابر هر سه گونه از خود نشان دادند. برای پژوهش های فیلوژنتیکی، تعداد 9 جدایه (سه جدایه از هر گونه P. cactorum، P. cryptogea و Pp. litorale)بر اساس توالی یابی ناحیه ITS-rDNA بررسی شدند. این پژوهش اولین گزارش از بیماری زایی Pp. litorale روی بادام در ایران است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهرام شریف نبی
استاد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
فریبا قادری
استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
ناهید جوادی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :