آموزش و یادگیری با فاوا

4 بهمن 1403 - خواندن 3 دقیقه - 202 بازدید

*معرفی کتاب آموزش و یادگیری با فاوا* | پایگاه خبری تحلیلی عصر ماه اهواز

https://asrmahahwaz.ir/cultural/161989



فاوا یعنی با تکیه بر افزایش سواد دیجیتالی معلمان، و درک و ادغام چگونگی برنامه ریزی درسی، می توان جهت دهی خاصی را برای کیفیت یادگیری ایجاد کرده و مدارس نیز از مجموعه متنوع ابزارهای فاوا برای برقراری ارتباط و مدیریت اطلاعات مثلا تخته های هوشمند تعاملی و مدل کلاس معکوس استفاده نمایند. پر واضح است با این تغییر نگرش و رویکرد در این زمینه گزینه های خلاقانه و فردی را برای معلمان به منظور انتقال مفاهیم و محتوای آموزشی فراهم و دانش آموزان را برای رویارویی با تغییرات مداوم فناوری در جامعه و محل کار آماده تر کنند.

در همین راستا هدف اصلی این کتاب بررسی مبانی، ابعاد اصلی و وضعیت فعلی کاربرد فاوا در فرایند یاددهی- یادگیری مدارس هوشمند و آموزش های مجازی با تاکید بر کاربست فناوری های نوین قلمداد می شود.

از طرفی و همگام با پیشرفت­های سایر بخش ها، نظام های آموزشی دچار تحول و جهت گیری یادگیری های معلم محور به فراگیر محور،  در آنها رو به افزایش است. به کارگیری گسترده فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند آموزش، هم زمان با تحول در رویکردهای آموزشی در جهان، زمینه شکل گیری آموزش­های غیر سنتی از قبیل کلاس وارونه و پیاده سازی مدارس هوشمند و پرداختن به فناوری­های آموزشی نرم افزاری بویژه در آموزش ویژه را فراهم آورده است. نظام آموزشی هوشمند در عصر فاوا از جمله نیازمندی های کلیدی جوامع دانش محور می باشند و رویکردهای توسعه مهارت های دانشی و کارآفرینی دانش­ آموزان را دنبال می نمایند.

به همین جهت امروزه تحولات علمی، فرهنگی و  فناوری های جدید از جمله تحولات در آموزش های عمومی، پایه، فناوری اطلاعاتی، ارتباطی، دیجیتالی و الکترونیکی در بسیاری از حوزه­ های علمی امکان دسترسی دانش ­آموزان را بدون هیچ گونه محدودیتی به اطلاعات مختلف فراهم کرده است که در این کتاب می توان وضعیت فعلی کاربرد فاوا در آموزش و  فرایند یاددهی یادگیری مدارس هوشمند را برای متصدیان تهیه طرح کاربست فناوری های آموزشی روشن ساخت و آن ها را از واقعیت های موجود در خصوص این نوع مدارس مطلع کند.

با در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی، آنان می توانند  ضمن اطلاع از شیوه جدید آموزش مجازی با بهره گیری از فاوا در برنامه درسی طرح مدارس هوشمند را مورد بازنگری قرار دهند و آن را بهبود بخشند. از سوی دیگر، مدیران مدارس و معلمان نیز به عنوان مجریان طرح فناوری آموزشی و افرادی که به طور مستقیم با این طرح سروکار دارند می توانند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند و در صورت امکان به رفع آن ها اقدام نمایند.

مشخصات کتاب:

 آموزش و یادگیری با فاوا

(آنچه معلمان در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات باید بدانند)

تالیف:

حسن گریباوی – مرتضی بختیاروند- سید مهدی نجات­پور

ناشر:

 انتشارات آوای نور