بلوغ جنسی زودرس دختران

27 دی 1403 - خواندن 4 دقیقه - 493 بازدید

دختران با رسیدن به سن بلوغ نیاز به استقلال بیشتر و شناخت خود را دارند. اما اغلب والدین به دلیل خطرات تهدید کننده، دختر نوجوانشان را بیشتر از پیش محدود می کنند. این همان زمانی است که مشاجرات بالا گرفته و شکافی میان شما و فرزندتان ایجاد می شود. هم دختران نوجوان و هم والدین باید از تغییراتی که در طی بلوغ رخ می دهد آگاه باشند تا بتوانند به طور مناسب تری به این تحولات پاسخ دهند.

تغییرات عاطفی در دختران نوجوان

تغییرات بیولوژیکی در سن بلوغ باعث تغییراتی در رفتار، شناخت و هیجان های دخترتان می شود. با ورود او به سن بلوغ، شباهت هایش با شما بیشتر شده و احساس می کند فردی بالغ است؛ در نتیجه به دنبال استقلال از شما می گردد و خواهان آزادی بیشتری است. برای مثال می خواهد تا اجازه دهید ساعات بیشتری در شب بیرون از خانه بماند، خودش به تنهایی در مورد مسائل زندگی اش که در گذشته تحت کنترل شما بودند تصمیم بگیرد، در واقع تمایل به خودمختاری افزایش پیدا می کند. برخی از تاثیرات بلوغ عاطفی دختران عبارتند از:

· تغییر در طرز فکر: هر چه دختر شما بزرگ تر می شود، درک او از دنیا و محیطش نیز رشد پیدا می کند. برای مثال تمایل دارد تجارب جدیدی داشته باشد.

· خود را بهتر توصیف می کند: او راحت تر می تواند احساسات ناراحتی و خوشحالی خود را تشخیص داده و با دیگران ارتباط برقرار کند.

· بسیار احساساتی می شود: به دلیل تغییرات هورمونی همه چیز آزاردهنده تر و تاثیرگذارتر به چشمش می آید و این به سن بلوغ در نوجوانان مربوط می شود.

· بسیار گریه می کند: به خاطر حساس شدن نسبت به تمام موضوعات، احتمال سپری کردن روزهای سخت به همراه گریه بیشتر می شود.

· احساس زنانگی بیشتر می شود: میل به رفتارهای دخترانه نسبت به قبل بیشتر می شود. مثلا بیشتر علاقه به استفاده از لوازم آرایش پیدا می کنند.

عدم اطمینان از خود: به دلیل تغییرات روحی و جسمی در دوران بلوغ، احتمال مقایسه خودشان با دیگران بیشتر شده و نارضایتی نسبت به خود پیدا می کنند.

بلوغ جنسی دختران، مرحله ای از رشد است که با انتقال فرد از کودکی به بزرگسالی همراه می باشد. فرد در این دوره از بلوغ، توانایی تولیدمثل پیدا می کند و تمام صفات جنسی ثانویه به رشد کامل خود می رسند. در دختران بعد از بالغ شدن غده هیپوفیز توسط هورمون هایی دستور تولید هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) را به تخمدان ها می دهد. این هورمون ها باعث ایجاد تغییرات فیزیکی از جمله رشد سینه ها، باسن و رشد موهای ناحیه تناسلی و زیر بغل می گردند و به دنبال آن، تخمک گذاری و قاعدگی را تحریک می کنند. این تغییرات جنسی با گروهی از تغییرات روانی همراه هستند و ویژگی های جدیدی را در نوجوان پدید می آورند. در واقع در بلوغ جنسی تغییرات به غدد و اندام های جنسی مرتبط می باشد و به همین دلیل بلوغ جنسی دختران، باعث ایجاد آمادگی و توانایی رابطه جنسی، میل جنسی و تولیدمثل می شود.



عوامل شکل گیری بلوغ جنسی زودرس برای دختران

بلوغ زودرس در دختران، ۵ برابر شایع تر از پسرهاست. در بعضی دخترها، علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در سایر افراد خانواده (مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده می شود، ولی در مواردی بیماری های مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف، عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه می تواند این حالت را ایجاد کند:

· فقدان زیستی پدر

· تعارض خانوادگی

· اختلالات روان شناختی والدین

· صدمات دوران کودکی

· تاثیر رسانه ها

· بیماری های زنانه

· تک فرزندی و معایب بلوغ زودرس

· تماشای بیش از حد تلویزیون و بلوغ زودرس

· همنشینی بچه ها با بزرگ تر از خودشان

· آرایش کردن دختران

نداشتن حریم شخصی والدین و فرزندان