نعیم احمدی نژاد فرسنگی
14 یادداشت منتشر شدهوجدان کاری
چگونه یک ناظر پروژه های عمرانی بدون اینکه بازرس یا ناظری بر فعالیتش نظارت داشته باشد باز هم در انجام وظیفه خود به خوبی عمل می کند . جواب سوال آسان است با وجدان کاری.
امروزه تمامی کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته به این حقیقت ایمان آورده اند که راز برتری و پیروزی هر ملتی طی دهه های آینده در کشف گنجینه های طبیعی مانند نفت نیست بلکه در سرمایه نیروی انسانی است .در بین عوامل موثر در تولید یا کار کردن ، افراد باوجدان از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند . توجه به مفهوم وجدان کاری در سازمانها ، توجه به اخلاق و روابط انسانی است . زیرا اخلاق ، تعهد ایجاد می کند و باعث می شود افراد نسبت به وظایف و رفتار شغلی خود به بهترین شکل و بدون وجود عامل کنترل خارجی حساس باشند .
در سایه وجدان کاری برنامه های توسعه پایدار کشور بیمه می شود . افراد باوجدان کاری بالا خوب کار می کنند ، برای سازمانشان ارزش قائل می شوند و ایراد کمتری در کارشان پیدا می شود . به طور کلی وجدان کار عبارت است از مجموعه عواملی که در فرد سازمانی نظام ارزشی به وجود می آورد که مجهز به شاخص های زیر برای کار و سازمان می شود :
کار بی عیب انجام دادن
به نتیجه رساندن کارها
انجام به موقع کارها
کار بدون نظارت و کنترل
صرفه جویی در وقت و هزینه ها
ترجیح سازمان بر خود
در صورت دارابودن بالاترین حد وجدان کاری می توان جامعه ای را تصور کرد که در آن افراد در مشاغل گوناگون سعی دارند تا کارهای محوله را به بهترین وجه و به طور دقیق و کامل انجام دهند .