لزوم مشارکت علمی در برگزاری دهمین همایش ملی ترویج صلح، اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی

19 تیر 1402 - خواندن 4 دقیقه - 357 بازدید

به نام خدا


«مسئولیت اجتماعی» مقوله ای مهم در گفتمان دانشگاه های «نسل چهارم» با محوریت تعهد و مسئولیت آنها نسبت به محیط پیرامونی، از جمله مشارکت سازنده در توسعه همه جانبه، پیشران سلامت اجتماعی، تعهد در قبال محیط­زیست و رعایت حقوق عامه های مختلف با هدف بازطراحی زیست اخلاقی و مسئولانه است. به عبارت دیگر، مسئولیت اجتماعی را می توان مجموعه ی وظایف و تعهداتی دانست که یک نهاد یا سازمان بایستی در راستای معونت و همین طور حفاظت، صیانت و مراقبت از جامعه ای که در آن فعالیت می کند، انجام دهد.

نظریه­ پردازی، مقدمه اقدام و از این رهگذر، توسعه علمی بسیار ارزشمند است؛ اما جهت سودمند شدن دانش و نیل به شرایط زیست بهتر برای آحاد جامعه، باید تلاش کنیم که نظریه­ ها با تدابیر مقتضی، در تحول زندگی مردم سودمند، اثربخش و ملموس باشند. از این رهیافت برای نیل به آینده­ای برتر و تصویرپردازی از حکمرانی مطلوب، ضرورت دارد تا ضمن حفظ پیوستگی و انسجام این مفاهیم، آنان را برای حل مسائل و اولویت های کشور به کار گرفت. در این برهه حساس زمانی که جغرافیای ایران محمل مسائل و انباشت مخاطرات محیطی و انسانی شده است؛ وظیفه خطیر همگان، کمک به تدوین و تقنین خط­ مشی های خردمبنا و اقدامات مسئولانه و هوشمندانه­ در نظام اجرایی است.

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران با درک این حساسیت، از خردادماه 1393 اقدام به راه اندازی دبیرخانه دائمی «ترویج صلح، اخلاق حرفه ­ای و مسئولیت اجتماعی» نموده است تا بخشی از مسئولیت دانشگاهی خود را ایفا و به تعمق گفتمان سازی نهادی در این حوزه ادا نماید. در این راستا، برگزاری موفقیت آمیز هشت دوره همایش استانی-منطقه ای، هفت دوره همایش ملی، یک دوره همایش بین المللی و دو دوره نمایشگاه مورد توجه است.

امیدواریم که این دبیرخانه بتواند با راهبری محیط­ هایی نظیر «پژوهشکده CSR»، «دپارتمان توسعه متوازن منطقه­ ای» و «فصلنامه علمی-پژوهشی اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی»، ظرفیتی برای خدمت موثرتر نهادهای دانشگاهی به جامعه ایران را فراهم آورد تا ضمن ارائه مشاوره عالمانه به شرکت ها، بنگاه های اقتصادی و نهادهای حاکمیتی، دولتی و مدنی، به کاهش آلام نیازمندان، توانمندسازی جوامع محلی و استقرار عدالت فضایی در جای جای کشور عزیزمان بیانجامد.

از این رو به استحضار می رساند؛ در یک اقدام مشارکتی و با همراهی و همدلی مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران و جمعی از نهادها و سازمان های اثرگذار، «دهمین دوره ملی و دومین دوره بین الملل همایش ترویج صلح، اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی» در مهرماه سال جاری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی/برج میلاد تهران برگزار گردد تا ضمن پذیرش، داوری و انتشار آخرین مقالات و رهیافت­ های علمی و پژوهشی، فضای نمایشگاهی متشکل از 200 غرفه برای نمایشگاه محصولات نوآوری اجتماعی، دستاوردها و اقدامات انجام شده در این حوزه فراهم آید.

با عنایت به ضرورت برگزاری باشکوه این اقدام فاخر و در راستای مسئولیت­ اجتماعی فردی، نهادی و بنگاه ها، منتظر و مترصد اعلان حمایت و یاریگری همه دغدغه مندان هستیم تا بتوانیم برای اعتلای علم و فرهنگ و ترویج این گفتمان که نیاز امروز و فردای ایران عزیزمان است، بیش از پیش اثرگذار باشیم. بدینوسیله ایمیل: keyani@ut.ac.ir جهت اعلان حمایت و فعالیت در دبیرخانه دائمی همایش تقدیم می گردد. انشالله پس از برگزاری جلسات هماهنگی در مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، برنامه ریزی حضور در یکی از کارگروه های سیاستگذاری، علمی، هنری و اجرایی فراهم خواهد آمد.

امید آنکه سرزمین سبزمان ایران، همواره خاستگاه مردمانی با همت بلند و اندیشه ای والا باشد.

مهرتان را سپاس

محمدعلی کیانی – تیرماه 1402 - تهران