وضعیت حقوقی جنین حاصل از رابطه نامشروع

وضعیت حقوقی جنین حاصل از رابطه نامشروع
امیرحسین صفدری پژوهشگر علم حقوق در خصوص این پدیده مهم نوشت:
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است ذهن اکثر مردم را به خودش درگیر کرده باشد این است که اگر یک جنین از یک رابطه جنسی خارج از نکاح یعنی زنا باشد و یا بر اثر تجاوز جنسی به اجبار یا اکراه و... باشد و یا اصلا بارداری ناخواسته زوجی باشد، آیا در ایران اجازه سقط جنین در این موارد داده می شود یا نمی شود؟؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که اختلاف نظرات زیادی از نظر حقوقی، فقهی، اجتماعی و... به چشم می خورد.
اما از منظر حقوقی و قوانین موجود در ایران که برگرفته از فقه اسلامی است، ما برای طفل نامشروع حقوقی در نظر گرفته ایم و حق حیات را برایش قائل هستیم، و فقط در بحث ارث بردن از والدین در ماده 884 قانون مدنی ما گفته شده: ولد زنا از پدر و مادر خود ارث نمی برد. در حقوق کیفری ایران از حیث سقط جنین فرقی بین جنین با حمل مشروع یا جنین با حمل نامشروع وجود ندارد، لذا دیه حمل نامشروع همانند دیه حمل مشروع است. فقط نکته قابل توجه دیدگاه های غلط جامعه در خصوص این افراد است که باید اصلاح شود.
قانونگذار ما در ماده 306 قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات سقط جنین پس از حلول روح می گوید، جنایت عمدی بر جنین هر چند پس از حلول روح باشد، موجب قصاص نیست. در این صورت مرتکب علاوه بر پرداخت دیه به مجازات تعزیری محکوم می شود. در تبصره این ماده قانونگذار تاکید می کند که اگر جنینی زنده متولد شود و دارای قابلیت ادامه حیات باشد و جنایت قبل از تولد، منجر به نقص یا مرگ او پس از تولد شود و یا نقص او بعد از تولد باقی بماند قصاص ثابت است.