نگاهی به سامانه و سایت های قانونی پخش کننده آثار فرهنگی و هنری

13 آبان 1403 - خواندن 3 دقیقه - 252 بازدید



دانشگاه پیام نور (همه مراکز) 


سامانه و سایت های پخش کننده آثار فرهنگی وهنری ( فیلم و سریال ) که با نام VOD مخفف Video On Demand نیز شناخته می شوند در حقیقت سامانه هایی برای درخواست پخش آنلاین ویدیو ( فرمت های تصویری ) هستند. این سامانه های درخواست فیلم را می توان سیستم هایی به شمار برد که به کاربران اجازه قانونی تماشاهای محتواهای صوتی و تصویری در زمان مشخص را می دهد. به این ترتیب لزومی ندارد که در هنگام پخش سراسری یک برنامه به تماشای آن بنشینند.لازم بذکر است در راه اندازی نمونه های مختلف VOD و انتقال آن ها به تلویزیون و کامپیوترهای شخصی از فناوری IPTV ( فناوری پخش بر روی اینترنت با کیفیت فوق العاده بالا ) استفاده می شود. سیستم های VOD تصویری، با استریم کردن محتواها از طریق دستگاه های گیرنده دیجیتال، رسیور ، رایانه ، لپ تاپ و یا سایر دستگاه ها فرصت مشاهده همزمان آن ها و همچنین ضبط روی فلش مموری و دستگاه های ضبط دیجیتال ویدیو را به کاربران می دهند.کاربران همچنین می توانند محتواهای مورد نظر خود را با استفاده از پخش کننده های قابل حمل( فلش مموری یا هارد اکسترنال ) دانلود و ذخیره نموده و سپس در زمان فراغت به تماشا بنشینند. انواع پلتفرم های پخش کننده فیلمها و سریال ها در سراسر دنیا و همچنین جمهوری اسلامی ایران طرفداران بسیار زیادی دارند؛ زیرا یک فضای تعاملی با امکانات متعدد را در اختیار مخاطب قرار می دهند.از طرفی پیشرفت زیر ساخت های اینترنت در ایران و همچنین افزایش سرعت دسترسی به اینترنت ( همراه یا ثابت ) نه تنها موجب محبوبیت سامانه و سایت های پخش کننده آثار سمعی و بصری 

در کشورمان شده بلکه زمینه تبدیل این وب سایت ها به اپلیکیشن را نیز فراهم کرده است.

برای بررسی پیدایش و رشد این پدیده دیجیتال باید به سالهای ابتدایی قرن بیست و یکم رجوع کرد، زمانی که با رشدچشمگیر اینترنت و مخابره اطلاعات و رشد سایتهایی که محتواهای متنی، تصویری و مولتی مدیا ارائه میکردند، لزوم استفاده از پلتفرم هایی جهت ارائه محتواهای تصویری احساس میشد. «تغییرات در فناوری اینترنتی از طریق امکان پخش دادهای ، انتقال ترکیب غنی تری از رسانه های مختلف به مخاطبان را ممکن می ساخت»(Garrison, 2001:175)


برگرفته از مقاله : بررسی علل افزایش رویکرد مخاطبان تولیدات فرهنگی و هنری منتشر شده توسط پلتفرم های نمایش خانگی (مطالعه موردی: سرویس های پخش آنلاین تولیدات موسسات فیلم نت، فیلیمو و نماوا) نوشته نوید دهقانی . 

محل انتشار: ماهنامه علمی-تخصصی مطالعات میان رشته ای هنر و علوم انسانی، دوره: 2، شماره: 15