معرفی عملکرد تست شخصیت MBTI

8 آبان 1403 - خواندن 5 دقیقه - 229 بازدید

به طور مشخص، تست شخصیت شناسی به افراد کمک می کند تا شناخت بهتری از خود و دیگران پیدا کند. این شناخت یکی از باارزش ترین خصیصه هایی است که افراد در هر سازمان یا مجموعه ای می توانند در اختیار داشته باشند. اهمیت شناخت صحیح از شخصیت، هم برای سازمان و هم برای افراد، از چنان اهمیتی برای موفقیت فردی و سازمانی برخورد است که به هیچ عنوان نمی توان آن را دست کم گرفت.

تست MBTI، یک پرسش نامه روان سنجی فردی است که برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت و اولویت های افراد طراحی شده است. این تست توسط ایزابل مایرز (Isabel Myers) و مادرش کاترین بریگز (Katherine Briggs) و بر اساس کارشان بر روی تئوری کارل یونگ (Carl Jung) درمورد انواع شخصیت تهیه شده است.
امروزه، تست MBTI به عنوان یکی از از پرکاربردترین ابزارهای روان شناسی در دنیا شناخته می شود.

ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز، هر دو علاقه به مند به نظریه انواع شخصیت یونگ بودند و فهمیدند که این تئوری می تواند کاربردهایی هم در دنیای واقعی داشته باشد. در طول جنگ جهانی دوم، مایرز و بریگز شاخصی را توسعه دادند که می تواند برای شناخت تفاوت های فردی، به کار گرفته شود. این دو نفر معتقد بودند اگر تستی طراحی کنند تا مردم شخصیت خودشان را بهتر بشناسند، می توانند مشاغلی متناسب با شخصیت خود انتخاب کنند و زندگی سالم تر و شادتری داشته باشند.
مایرز اولین نسخه کاغذی این تست را در دهه ۱۹۴۰ ایجاد کرد. او به همراه مادرش، این تست را بر روی دوستان و خانواده خود انجام دادند. آن ها در دو دهه بعد نیز به توسعه این تست پرداختند.

بر اساس پاسخ های داده شده به تست MBTI، افراد یکی از ۱۶ نوع شخصیت را دارند. هدف تست این است که افراد، ویژگی های شخصیتی خود را از جمله علاقه مندی ها، نقاط قوت، ضعف، اولویت های شغلی احتمالی و سازگاری با افراد دیگر را بیشتر کشف و درک کنند.
هیچ کس «بهترین» شخصیت را ندارد و شخصیت هیچ کس، «بهتر» از شخصیت فرد دیگر نیست. همچنین این تست به دنبال پیداکردن اختلاف عملکرد یا ناهنجاری نیست؛ در عوض، هدف آن فقط این است که درباره خودتان بیشتر بدانید.
۴ معیار اصلی تست شخصیت MBTI


۱- برون گرایی (E) و درون گرایی (I)
برون گرایی و درون گرایی، اولین بار توسط یونگ در تئوری انواع شخصیت بررسی شد. یونگ از این اصطلاحات، به عنوان روشی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطرف شان استفاده کرد. با اینکه این اصطلاحات برای اکثر مردم آشنا است؛ اما در تست MBTI استفاده آن ها، تاحدودی با کاربرد معمول شان متفاوت است.
افراد برون گرا (Extraverts)، عمل گرا (action-oriented) هستند، از تعاملات اجتماعی مکرر لذت می برند و از صرف وقت با بقیه، انرژی می گیرند.
افراد درون گرا (Introverts)، فکرگرا (thought-oriented) هستند، از تعاملات اجتماعی عمیق و معنی دار لذت می برند و از تنهابودن، انرژی می گیرند. همه ما با درجات متفاوت، درون گرا و برون گرا هستیم، اما بیشتر ما تمایل داریم یکی از این دو عبارت به عنوان شخصیت ما معرفی شود.
۲- حسی (S) یا شهودی (N)
تعیین کننده این معیار، نوع جمع آوری اطلاعات افراد از دنیای اطراف شان است.
درست مثل برون گرایی و درون گرایی، همه افراد در موقعیت های مختلف، می توانند شهودی یا حسی باشند. براساس تست شخصیت MBTI، مردم تمایل دارند در یکی از این دو غالب باشند. افراد حسی (Sensing) ، توجه زیادی به واقعیت دارند؛ به ویژه آن چیزی را که می توانند از حواس شان بیاموزند. این افراد، تمایل دارند روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز کنند و از تجربه کردن لذت ببرند.
افراد شهودی (Intuition) ترجیح می دهند بیشتر به الگوها و تصورات توجه کنند. آن ها درباره احتمالات، آینده و نظریه های انتزاعی فکر می کنند و از آن لذت می برند.
۳- منطقی (T) یا احساسی (F)
این مقیاس با نحوه تصمیم گیری افراد، بر اساس اطلاعاتی که از حسی یا شهودی بودن آن ها به دست آمده است، مشخص می شود. افرادی که ترجیح می دهند منطقی باشند (Thinking) بر واقعیت ها و داده های عینی بیشتر تاکید می کنند. آن ها هنگام تصمیم گرفتن؛ استوار، منطقی و بی غرض هستند.
کسانی که احساسات (Feeling) را ترجیح می دهند، در هنگام تصمیم گیری، مردم و احساسات شان را هم در نظر می گیرند.
۴- قضاوت گر (J) یا ادراکی (P)
مقیاس نهایی درباره نحوه تمایل مردم به مقابله با جهان خارج است. کسانی که قضاوت گر (Judging) هستند، ساختار و تصمیمات استوار را ترجیح می دهند. افرادی که تمایل دارند ادراکی (Perceiving) باشند، فکر بازتر، منعطف تر و سازگارتری دارند. این دو گرایش، با مقیاس های قبلی هم در تعامل است. به یاد داشته باشید، همه اشخاص می توانند مدتی برون گرا باشند. این معیار کمک تان می کند بفهمید که چه زمانی برون گرا هستید؛ هنگام جمع آوری اطلاعات (حسی یا شهودی) یا هنگام تصمیم گیری (احساسی یا منطقی).