سامانه مسیر طلاق

3 آبان 1403 - خواندن 8 دقیقه - 1991 بازدید


سامانه مسیر طلاق یک سایت آنلاین می باشد که توسط مرکز وکلای قوه قضاییه برای تسهیل فرآیند مشاوره قبل از طلاق طراحی شده است. هدف اصلی این سامانه، کمک به زوجین برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد طلاق و کاهش آسیب های ناشی از آن است. طی کردن جلسات مشاوره و در صورت اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق میتوان در دادخواست طلاق را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمود.

نحوه استفاده از سامانه:

  • ثبت نام: افراد متقاضی طلاق با مراجعه به آدرس سامانه و وارد کردن اطلاعات شخصی، نسبت به ثبت نام اقدام می کنند.
  • درخواست نوبت: پس از ثبت نام، متقاضیان می توانند برای دریافت نوبت مشاوره درخواست دهند.
    شرکت در جلسات: زوجین موظف هستند در جلسات مشاوره شرکت کنند تا امکان سازش و یا تصمیم گیری نهایی برای طلاق فراهم شود.
  • گواهی عدم انصراف: پس از اتمام جلسات مشاوره و در صورت عدم سازش، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود. شما می توانید با دریافت این برگه اقدام به ثبت دادخواست طلاق اقدام نمایید و با طی کردن مراحل دادرسی طلاق خود را به اجرا بگذارید.

مزایای سامانه مسیر:

  • تسهیل روند مشاوره: امکان ثبت نام و دریافت نوبت به صورت آنلاین
  • کاهش مراجعه حضوری: کاهش رفت وآمدهای غیرضروری
  • ارائه خدمات مشاوره ای تخصصی: کمک به زوجین برای تصمیم گیری آگاهانه
  • شفافیت و نظارت: امکان پیگیری روند پرونده و ارائه نظرات و پیشنهادات

نکات مهم:

  • حضور زوجین در جلسات مشاوره الزامی است.
  • وکیل نمی تواند به جای موکل در جلسات شرکت کند.

در کل، سامانه مسیر طلاق ابزاری مفید برای زوجینی است که قصد جدایی دارند. این سامانه با ارائه خدمات مشاوره ای و تسهیل روند اداری، به زوجین کمک می کند تا تصمیم گیری آگاهانه تر و آسان تری داشته باشند.

محتواهای بلاگ

  • سامانه مسیر چست؟
  • نحوه ثبت نام در سامانه مسیر 

سامانه مسیر طلاق، سامانه ای آنلاین است که از سوی مرکز وکلای قوه قضاییه به منظور تسهیل در انجام امور مشاوره خانواده به خصوص مسئله طلاق راه اندازی شده است. تشکیل پرونده به صورت آنلاین و الکترونیکی و اخذ نوبت مشاوره از اهداف تشکیل سامانه مسیر طلاق است. پس از تصمیم زوجین به جدایی، بایستی نسبت به انجام مقدمات درخواست طلاق اقدام کنند. پس از مراجعه درخواست طلاق را در سامانه ثنا ثبت می نمایند. پیش از بررسی پرونده در دادگاه لازم است، زوجین در جلسات مشاوره خانواده شرکت کنند، در این مرحله زوجین برای کسب نوبت و زمان مشاوره می توانند به سامانه مسیر نوبت دهی طلاق مراجعه کنند. در ادامه این مطلب به نحوه ثبت نام در سامانه مسیر و نوبت دهی در سامانه مسیر خواهیم پرداخت.

سامانه مسیر چیست؟

مشاوره طلاق زوجین با هدف برطرف ساختن مشکلات میان زوجین و کمک به آنان در تصمیم گیری در خصوص طلاق راه اندازی شده است. سامانه مسیر به آدرس “www.masir.23055.ir”  با هدف آسان سازی دریافت نوبت مشاوره و شرکت در این جلسات تشکیل شده است. برای دریافت گواهی عدم انصراف ازطلاق و ارائه به دادگاه زوجین ملزم به حضور در این جلسات هستند و حتی وکلای آنان هم نمی توانند به جای موکلین در جلسات مشاوره شرکت نمایند. سامانه مسیر طلاق مخفف عبارت مشاوره ساختن یک راه است. اولویت تشکیل این سامانه سازمان دهی و هماهنگ سازی نوبت های مشاوره خانواده به خصوص مشاوره طلاق است.

نحوه ثبت نام در سامانه مسیر

اولین قدم در دریافت نوبت در سامانه مسیر نوبت دهی طلاق، ورود به این سامانه و تکمیل اطلاعات متقاضی است. در این مرحله متقاضی اطلاعات شخصی از قبیل نام و نام خانوادگی، جنسیت، نام پدر، شهر محل زندگی و غیره را وارد می نماید و ثبت نام خود را کامل می کند. در مواردی علاوه بر مشخصات متقاضی، لازم است مشخصات همسر و فرزندان نیز در سامانه وارد شود .سپس درخواست خود برای دریافت نوبت مشاوره را ثبت و هزینه جلسات را پرداخت می نمایند. غیرحضوری بودن ثبت درخواست جلسات مشاوره و عدم نیاز به حضور فیزیکی اشخاص از مهم ترین اهداف سامانه مسیر طلاق است.درطلاق توافقی متقاضی علاوه بر مشخصات خود، اطلاعات شخصی همسر را نیز در سامانه ثبت می کند و در هنگام تشکیل جلسات حضور هر دونفر الزامی است. لیکن در طلاق های یک طرفه صرفا حضور شخص درخواست دهنده طلاق در این جلسات الزامی است.نوبت دهی در سامانه مسیر
پس از ثبت درخواست، سیستم به صورت اتوماتیک و با توجه به شهر محل سکونت زوجین، درخواست را به یکی از مراکز مشاوره ارجاع می دهد و آن مرکز با زوجین تماس میگیرد. در این تماس تلفنی زمان جلسات مشاوره و تاریخ آن با توجه به برنامه زوجین و مشاور تنظیم می شود. تعداد جلسات مشاوره ای که زوجین بایستی در آن شرکت نمایند، 5 جلسه است. زوجین در زمان معین در جلسات شرکت می کنند و پس از پایان جلسات گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت می نمایند.پس از شرکت در جلسه اول مشاوره، اشخاص می توانند برای دریافت نوبت جلسه دوم و پرداخت هزینه جلسات بعدی به سامانه مسیر طلاق با آدرس مذکور مراجعه و با وارد نمودن اطلاعات پرتال کاربری خود را مشاهده کنند و نوبت بعدی مشاوره را مشخص نمایند. ثبت درخواست جلسات مشاوره و تاریخ و زمان جلسات مشاوره در پرتال کاربردی در قسمت درخواست ها و برنامه جلسات قابل مشاهده هستند.سامانه مسیر نوبت دهی طلاق دارای مرکز پشتیبانی است و تمامی انتقادات و شکایات را پیگیری می کند. در پایان جلسات نیز با نظرسنجی میزان رضایت اشخاص در رابطه با جلسات مشاوره را جویا می شود. در صورت نیاز به پشتیبانی، از قسمت پشتیبانی درخواست دریافت راهنمایی را ثبت نمایند. درخواست مذکور توسط کارشناسان مراکز مشاوره بررسی می شود و مسئله مورد پیگیری قرار می گیرد.نکته قابل توجه الزام حضور زوجین در جلسات مشاوره است. زوجین نمی توانند از حضور خودداری نمایند و به جای خود وکیل یا نماینده برای حضور در این جلسات ارسال کنند. عدم حضور زوجین به منزله انصراف از طلاق و بی تمایلی به دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق تلقی می شود.علاوه بر ارائه مشاوره طلاق یک طرفه یا طلاق توافقی، سامانه مسیر در موضوعاتی مانند استرداد جهیزیه، نفقه و حضانت فززندان نیز به ارائه مشاوره می پردازد.جلسات مشاوره مذکور در راستای کمک به زوجین در تصمیم گیری درست در خصوص طلاق و جدایی است. شرکت در این جلسات به اندازه دریافت کنید در نتیجه می توان سامانه مسیر را پلتفرمی آنلاین با ارائه خدمات گسترده و تخصصی در مشاوره خانواده دانست. دریافت نوبت مشاوره، پیگیری و پرداخت هزینه جلسات، مشاهده گزارشات مالی و زمان های خالی مشاورین از جمله مهم ترین خدماتی هستند که قوه قضاییه در این سامانه به مردم ارائه می نماید.مشاور با شنیدن مشکلات و چالش های زندگی مشترک به زوجین راه کارهای کاربردی و مناسب ارائه می کند. تا شاید زوجین بتوانند با اعمال این روش ها و تغییر در رویه زندگی به نتیجه بهتری دست یابند و از طلاق منصرف شوند. لیکن در شرایطی زوجین دیگر به ادامه زندگی مشترک هیچ امیدی ندارند و راه کارهای مشاوره خانواده قوه قضاییه نیز تاثیری ندارد. در این مورد پس از پایان جلسات و شرکت زوجین در کلیه جلسات مشاوره گواهی عدم انصراف از طلاق را به زوجین تحویل می دهد.