مراحل نصب پنل های خورشیدی خانگی(آفگرید)
مراحل نصب پنل خورشیدی خانگی
هر کدام از این مراحل باید با دقت انجام شود تا انرژی خورشید به خوبی وارد زندگیتان شود!
مرحله1) محل نصب پنل خورشیدی را علامت گذاری کنید
در ابتدا آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی،باید محل مناسب را جهت نصب پایه های پنل خورشیدی پیدا و علامت گذاری کنید. بهتر است که محل نصب محکم ترین قسمت سقف باشد تا به راحتی وزن پنل های خورشیدی را تحمل کند.فراموش نکنید که یکی از بهترین محل هایی که میتوان برای نصب انتخاب کنید،محل عبور تیرهای فلزی سقفی است. چرا که این تیرها به راحتی وزنهای سنگین را تحمل میکنند.
مرحله2) اتصالت سقفی را نصب کنید
زمانی که محل مناسب را برای اتصالت یا محل تیرهای سقف مشخص کردید نصب را شروع کنید و ریل های نصب را در جایی که ازقبل مشخص کردید متصل کنید.بسته به نوع سقفی که دارید این روند متفاوت خواهد بود. فاصله گذاری و چیدمان در این مرحله اهمیت دارد.نبشی ها باید به گونه ای قرار بگیرد که با سوراخ های مورد نیاز برای نصب پنل خورشیدی هماهنگ باشد.فاصله بین سوراخ های نصب در برگه مشخصات پنل ذکرشده است. دقت کنید که باید نبشی ها به طورمساوی درتمام تیرهای سقف قرار بگیرند تا وزن به طور مناسب درمحل نصب پخش شود.
مرحله3) ریل ها را نصب کنید
به عنوان سومین مرحله از مراحل آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی، باید ریل ها را با دقت نصب نمائید. با قرار دادن نبشی ها در جای خود، برای وصل کردن ریل ها آماده شوید.ریل های خود را روی زمین اندازه گیری کنید و برش دهید تا براده های فلزی روی سقف نداشته باشید. فاصله ریل ها باید به گونه ای باشد که این فاصله با فاصله بین سوراخهای نصب در پشت قاب پنل خورشیدی مطابقت داشته باشد.همچنین نبشی ها نیز باید با این فاصله تطبیق داشته باشند.
مرحله4) پنلهای خورشیدی را روی پشت بام قرار دهید
به یاد داشته باشید:اول ایمنی بعد کار!همانطورکه برای جابجایی پنل های خود روی سقف آماده میشوید،رویه های ایمنی را در نظرداشته باشید.مطمئن شوید که از تجهیزات محافظتی مناسب استفاده میکنید.میتوانید پنل های خورشیدی خود را داخل یک پتو بپیچید تا هنگام جابجایی آنها از سطوح سخت محافظت کنید.
مرحله5) سیم کشی برق را انجام دهید
در مرحله ششم از مراحل آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی، با برق و سیم کشی سر و کار دارید.در هنگام سیم کشی از اتصال دهنده هایی مانند MC4 استفاده میشود؛ زیرا این اتصال دهنده ها را میتوان به انواع پنل های خورشیدی متصل کرد.این اتصالات به2 صورت انجام میشود که عبارت هستند از:
1- اتصا ل سری
در این حالت،سیم مثبت(+)ازیک ماژول به سیم منفی(–)یک ماژول دیگر متصل میشود. این نوع سیم کشی تطابق ولتاژ با بانک باتری را افزایش میدهد.
2- اتصال موازی
در این حالت اتصال مثبت به مثبت و منفی به منفی انجام میشود. این نوع ولتاژ سیم کشی در هر پنل ثابت میماند.
مرحله6)سیستم را به اینورترخورشیدی وصل کنید
مرحله بعدی،اتصال سیستم به یک اینورترخورشیدی است.سیم مثبت پنل خورشیدی به ترمینال مثبت اینورتروسیم منفی به
ترمینال منفی اینورتراتصال پیدا میکند.سپس اینورترخورشیدی برای تولید برق به باتری خورشیدی و ورودی شبکه متصل
میشود.
مرحله7) اینورتر خورشیدی و باتری خورشیدی را به هم وصل کنید
در این مرحله از آموزش نصب پنل خورشیدی خانگی، باید اینورتر خورشیدی را به باتری خورشیدی متصل نمائید.قطب مثبت باتری به قطب مثبت اینورتر و قطب منفی باتری به قطب منفی اینورتر متصل میشود. باتری در سیستم خورشیدی خارج از شبکه برای ذخیره برق پشتیبان مورد نیازاست.
مرحله8) اینورترخورشیدی رابه شبکه وصل کنید
مرحله بعدی، اتصال اینورتر به شبکه است. برای ایجاد این اتصال از دو شاخه معمولی برای اتصال به برد کلید برق اصلی استفاده میشود. یک سیم خروجی با برد الکتریکی وصل شده است که برق خانه را تامین میکند. به نظرتان مرحله آخر از مراحل نصب پنل خورشیدی برای خانه چیست؟!
اکنون که تمام سیم کشی ها و اتصالت برق انجام شد،زمان راه اندازی کلید اینورتر روی کلید اصلی خانه است.به یاد داشته باشید که قبل ازاین هر کاری دراین مرحله، بایدبرق جعبه فیوز را قطع کنید . بیشتر اینورترهای خورشیدی دارای صفحه نمایش دیجیتالی هستند تا آمار تولید و استفاده از واحد خورشیدی را به شما نشان دهند. اینورتر، جریان مستقیم(DC)را به جریان متناوب قابل استفاده(AC)تبدیل میکند.پس ازآن برق تولید شده از پنلهای خورشیدی قابل استفاده است.
مراحل نصب پنل خورشیدی برای خانه تمام شد. حالا نوبت این است که از انرژی پاک خورشیدی لذت ببری
با آرزوی موفقیت برای همه عزیزان