مثبت اندیشی راهکار دوام آوردن در زندگی پرچالش امروزی
اغلب افراد به دلیل دریافت آموزش های غلط یا داشتن ذهنیت نادرست تصور می کنند فقط با سرکوب احساسات منفی می توانند به ذهنیت مثبت برسند. در حالی که تفکر مثبت یعنی تمرکز بر جنبه های مثبت یک اتفاق، در حین دیدن جنبه های منفی؛ و همچنین تمرکز بر راه حل. افراد مثبت اندیش هر چالش، شکست یا حال بد را فرصتی برای تغییر می بینند و به همین دلیل اغلب پس از بروز یک مشکل، به موفقیت های بزرگ می رسند.
مثبت اندیشی، ذهنیتی ست که بر دیدن جنبه های روشن موقعیت ها و شرایط مختلف تمرکز دارد. افرادی که مثبت اندیش هستند، اغلب انتظار دارند نتیجه کارها مطلوب باشد. داشتن ذهنیت مثبت باعث تقویت امید، خوش بینی و اعتماد به نفس می شود و به فرد کمک می کند بجای تمرکز بر ابعاد منفی یک موضوع، نکات و جنبه های مثبت را ببیند و بر راه حل ها و فرصت ها تمرکز کند. البته توجه داشته باشید که ذهنیت مثبت به معنای انکار مشکلات یا احساسات منفی نیست.
تکنیک های تقویت مثبت اندیشی را بررسی کنیم.
به افکار خود و تاثیراتی که بر احساسات شما می گذارند آگاه شوید.
تمرکز را تمرین کنید. در طول روز پیوسته مراقب افکار خود باشید و افکار منفی را به چالش بکشید.
هر لحظه از روز که فکری منفی بی دلیل به سراغتان آمد، آن را با فکری مثبت جایگزین نمایید. خودگویی مثبت را تمرین کنید.
افکار منفی خود را انکار نکنید. آن ها را واقع بینانه و بدون قضاوت بررسی نمایید تا بتوانید متوجه ریشه به وجود آمدنشان شوید. سپس تلاش کنید که ریشه اصلی از بین برود.
نقاط قوت و توانایی های خود را به یاد بیاورید و درباره آن ها فکر کنید.
اطراف خود را با افراد مثبت و کتاب ها، موسیقی، فیلم و پادکست های مثبت و انگیزشی پر کنید.
نتایج مثبت تلاش های کنونی تان را تصور کنید. خودتان را در حالی تصور کنید که به همه اهدافش رسیده است.
از جملات تاکیدی مثبت برای برنامه ریزی مجدد ناخودآگاه استفاده نمایید.
مراقب سلامت جسمی، عاطفی و روانی خود باشید. ورزش کنید، خوب بخوابید و به اندازه کافی غذا بخورید. از روابط سمی دور باشید و خودتان را درگیر فعالیت های سرگرم کننده و نشاط آور نمایید.
به جای تمرکز بر شکست ها، از آن ها درس بگیرید و فرصت های رشدی که در آن ها پنهان شده را پیدا کنید. اشتباهات را تجزیه و تحلیل کنید تا تجربیات جدیدی کسب نمایید.
اهدافی واقع بینانه برای خود انتخاب کنید. سپس آن را به مراحل کوچک تر تقسیم نمایید و موفقیت در هر مرحله را جشن بگیرید.
شکرگزار باشید؛ داشتن یک شخصیت شکرگزار، ذهن شما را قدردان می کند و باعث می شود بتوانید بر نقاط مثبت زندگی، بیشترین توجه را داشته باشید.