نگاهی به دلایل شکاف نسلی نوجوانان و جوانان در ترویج و ارتقاء فرهنگ مهارت آموزی

21 مرداد 1403 - خواندن 2 دقیقه - 304 بازدید




دانشگاه پیام نور (همه مراکز) 


در برهه ای برای فاصله زمانی ده ساله تولد بین دو انسان، از تعبیر شکاف و تغییر نسل استفاده می شد اما هم اکنون با توجه به گسترش روزافزون فضاهای اجتماعی، شبکه های مجازی و رسانه های نوین اجتماعی در عصر مدرنیته، فاصله نسلی به کمتر از پنج سال رسیده است.

شکاف از جایی صورت می پذیرد که سرعت تغییرات اجتماعی به حدی باشد که نسل گذشته برای ارتباط با نسل جدید نتوانند نقاط مشترک نقاط مشترک تاریخی، ذهنی و ایجاد تفسیر مشترک از فضا و زمان و ارزش ها بیابند. نسل جدید با گسترش روزافزون فضاهای اجتماعی و شبکه های مجازی و رسانه های مدرن ارتباطی کمتر تن به آموزش پذیری و ارتباط با نسل گذشته می دهد و جذابیت های کلامی و ارتباطات شکلی و گرافیکی در بستر رسانه برای انتقال ارزش ها و معارف دینی از طریق اینترنت و تکنولوژی بیشتر است. در حقیقت، زبان مشترک و پیوند تاریخ یک نسل به نسل دیگر و انتقال ارزش و فرهنگ در صورتی امکان پذیر است که تخصص لازم فراهم آمده و زبان جدید صورت پذیرد.

برای جلوگیری از شکاف نسلی متولیان و مسئولان مذهبی نیازمند یادگیری و استفاده بهینه از پدیده های نوظهور و تکنولوژی های جدید ارتباطی، پیامدها و روابط نو در جوامع می باشند تا بتوانند آرمان ها و اهداف دینی را منطبق بر نظام ارزشی جدید، بر اساس مدرنیته و عقلانیت و درک جهان و زیست اجتماعی به نسل جدید منتقل کنند.