نقش ارتباطات گرافیکی در ارتقاء فرهنگ مهارت آموزی

21 مرداد 1403 - خواندن 3 دقیقه - 304 بازدید



دانشگاه پیام نور (همه مراکز) 



ارتباط گرافیکی در دنیای مدرن امروز، واسطه ای برای پیوند جامعه و هنر می باشد. آثار ارتباطات گرافیک امروزه همه جا در زندگی ما پیوند خورده و کاربرد دارند. طراحی اسکناس ها، آرم های مختلف، تابلوهای راهنمایی، بروشورها، عکاسی و... شبیه به اکسیژنی شده اند که تا زمانی که حضور دارند و تنفس می کنیم، متوجه نقش حیاتی آنها نمی شویم.

به خدمت گرفتن تمامی شیوه های رایج در بیان هنری پیام برای واگویه مستقیم یا غیرمستقیم پیام با عنایت به موقعیت های زمانی و مکانی، هنری است که مدیران موفق روابط عمومی را از دیگر همکارانشان جدا میسازد. ایجاد و توسعه رشته آموزشی ارتباط تصویری (گرافیک) در مقاطع مختلف تحصیلی، تاسیس انجمن صنفی طراحان و فعالیت موثر هنرمندان این رشته در سطوح مختلف جامعه نشان میدهد که هنر گرافیک میتواند بیشتر از یک کتاب هزارتیراژی یا یک شعر در میان مردم نقش خود را پیدا کند. استفاده از ارتباطات تصویری بخصوص گرافیک خبری و اطلاع رسان می تواند با ایجاد جذابیت در ارائه پیام های دینی در فضای مجازی منجر به تشویق، ترغیب و اقناع مخاطب شده و باعث جذب سلیقه های مختلف گردد.

با توجه به اعتقاد متفکران حوزه نوسازی روانی به خصوص راجرز , مقابله و برخورد با امری نو دارای مکانیزمی است که متاثر از عوامل گوناگونی است. اندیشه های نو توسط افراد در درجات مختلف پذیرش می شوند و وسایل ارتباط جمعی با ترکیب دانش، مهارت و نگرش های مختلف، معنا و محتوای ذهن و افکار دینی را در قالب سبک های جدید آموزشی و از طریق رسانه های نوین ارتباطی به عموم گیرندگان پیام و مخاطبین منتقل می کند.

فوکو به گفتمان قدرت معتقد است و در جامعه مردم را بازیگران حاکمان می داند. به طوری که یک عده معدود مشغول تماشای بازی و تئاتر عموم مردم طبق برنامه و سلیقه و بازیگردانی خودشان هستند. در صورتی که در زمان های گذشته سیاه چال هایی بود که افرادی در آن زندگانی بودند و از نور و روشنایی محروم بودند اما امروز افراد در جامعه زندانی ناظران هستند که به آن نظام سراسر بین در گفتمان زندان ها گفته میشود و هم اکنون فضای مجازی نقش گفتمان دانش و قدرت را در انتقال پیام های مذهبی، تاثیرگذاری، تشویق و ترغیب و اقناع مخاطب را دارد.