علوم قرآنی
#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔰موضوع:قرائت و قاریان قرآن
▪️قرائت قرآن و تلاوت آیات آن، یکی از مهم ترین مسائل قرآن به شمار می رود، به گونه ای که از صدر اسلام عده ای به این کار همت گماشته و عهده دار قرائت قرآن و تعلیم آن در جامعه اسلامی بوده اند.
▫️قاریان قرآن را در طول تاریخ گذشته به چند دسته تقسیم کرده اند که به نام «طبقات قراء» معروف است: طبقه اول، قرائت قرآن را مستقیما از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرا گرفته و مشهور شده اند که عبارتند از: «عبدالله بن مسعود، ابی بن کعب، ابوالدرداء و زیدبن ثابت». طبقه دوم کسانی هستند که قرائت قرآن را از طبقه اول فرا گرفته اند و شامل: «عبدالله بن عباس، ابوالاسود دوئلی، علقمه بن قیس، عبدالله بن سائب، اسودبن زید، ابوعبدالرحمان سلمی و مسروق بن اجدع» می باشد. به دنبال آن بزرگان دیگری در طبقات سوم تا هشتم (تا عهد تدوین قرائات) قرار دارند.
▫️سلسله قراء (قاریان بنام قرآن) و قرائات، قرن به قرن و پیوسته ادامه داشت تا اینکه ابوبکربن مجاهد (٢٤٥ - ٣٢٤ ه .ق) - شیخ القراء بغداد - در اوایل قرن چهارم، قرائات را در هفت قرائت از هفت قاری بنام، به رسمیت شناخت. بعدها در دوره های مختلف، هفت قاری دیگر اضافه شد که بدین ترتیب مجموعا چهارده قرائت معروف گردید و به دلیل آنکه هرکدام از این قرائات از سوی دو راوی روایت شده، مجموع قرائت متداول به ٢٨ قرائت می رسد.
▫️در حجیت قرائات و صحت آنها - که آیا جملگی به گونه متواتر از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده یا نه ؟ - گفت وگو فراوان است. پاسخی که به طور کلی از آن مباحث به دست می آید منفی است؛ زیرا طبق رای محققین، بیش از یک قرائت از رسول الله صلی الله علیه و آله نرسیده و آن، قرائت متداول در میان مسلمانان است.
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسیر و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom