نسیم حیدری
70 یادداشت منتشر شدهمنتورینگ تاب آوری یا Mentoring for Resiliency
منتورینگ رابطه ای دوطرفه و مشارکتی با هدف پیشرفت حرفه ای و فردی است که میان منتور (mentor) و منتی (mentee) ایجاد می شود. منتور معمولا فردی باتجربه است که دانش، تجربه و اطلاعات خود را به فردی کم تجربه تر (منتی) منتقل می کند. منتور مشاور و الگویی قابل اعتماد است که با ارائه پیشنهادها و دانش خود منتی را تشویق و پشتیبانی می کند. هدف منتور کمک کردن به منتی برای بهبود مهارت ها و پیشرفت شغلی است.
منتورینگ می تواند رسمی یا غیررسمی باشد. در محیط غیررسمی منتی اهداف را تعیین می کند، اهدافی که معمولا قابل اندازه گیری و سنجش نیستند. ولی در رابطه منتورینگ رسمی، اهداف عملی و قابل اندازه گیری هستند و در چهارچوب الزاماتی مشخص تعریف و تعیین می شوند.
در رابطه ی بین منتور و کارآموز، که به آن رابطه ی منتورینگ (Mentoring) نیز گفته می شود، صرف زمان و انرژی می تواند برای شغلتان بسیار ارزشمند و مفید باشد. منتور به شما کمک می کند تا اطلاعات شغلی کسب کنید و برای رسیدن به هدف های شغلی خود مهارت داشته باشید. منتورها برای ایجاد رابطه ی کارآموزان با مدیران سخت کوش و روند کارشان ارزش قائل هستند؛ همچنین، با مهارت های مدیریتی و پیشرفت شغلی خود می توانند به افراد جوان و کم تجربه کمک کنند.
منتور کسی است که با کارآموز کم تجربه یا پیشرفته همانند راهنما رفتار می کند و بیش تر از جنبه ی تخصصی و با توجه به تجربه و اطلاعات شغلی به او کمک می کند.

کتاب Mentoring for Resiliency یا ره نمای تاب آوری با ترجمه محمدرضا مقدسی و هما نیابتی توسط نشر ورجاوند همزمان با بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چاپ و به علاقه مندان ارایه گردیده است .
نویسندگان این کتاب از جمله خانم نان هندرسون از اساتید مددکاری اجتماعی بوده و بر مولفه های اجتماعی وارتباطی تاکید داشته اند این کتاب میتواند توسط متخصصان علوم اجتماعی ورفتاری ، مددکاران ومشاوران ، روانشناسان ومعلمین مورداستفاده قراربگیرد.
دکترنان هندرسون تاب آوری ایالات متحده را به شهرتی جهانی رسانده است دکتر نان هندرسون استاد مددکاری اجتماعی و از نام آوران تاب آوری دنیا و چهره ای شناخته شده دراین حوزه به شمار می آید وی در سال ۱۹۹۶ به همراه بونی برنارد ( موسسه تاب آوری در عمل) را با تمرکز به تقویت و ترویج تاب آوری روانشناختی تاسیس کرد او مدیر و موسس www.resiliency.com است .
کشور عزیزمان نیز به همت محمدرضا مقدسی در زمره کشورهایی است که در شبکه جهانی اینترنت صاحب رسانه و آدرس اختصاصی تاب آوری (www.resiliency.ir) است .
موسسه تاب آوری در عمل مطالعه و تحقیق و پژوهش در تاب آوری را موضوع کار خود میداند . خانم هندرسون حداقل در ۲۵ کشور دنیا برای تدریس و آموزش تاب آوری دعوت شده است .آثار خانم نان هندرسون در نقاط مختلف دنیا مورد توجه بوده و برخی از آثار ایشان حداقل به زبانهای فرانسوی ، روسی و اسپانیایی نیزترجمه شده است .
هم چنین کارگاههای آموزش تاب آوری توسط خانم هندرسون حداقل در ۴۵ ایالت امریکا برگزار گردیده واین روند کماکان ادامه دارد .
