بررسی راهبردهای رسانه های اجتماعی در ایجاد پویش های بازاریابی ویروس وار

7 تیر 1403 - خواندن 4 دقیقه - 163 بازدید




دانشگاه پیام نور (همه مراکز) 


واژه "ویروس وار" یک صفت از واژه "ویروس" است اما برای محتوای برخط که به سرعت محبوب و مشهور می شود مورداستفاده قرار می گیرد همچنین پویش بازاریابی ویروس وار را به عنوان بازاریابی دهان به دهان الکترونیکی تعریف کرده اند.راهبردهای رسانه های اجتماعی در کنار تبلیغات برخط، ممکن است ایجاد پویش های بازاریابی ویروس وار را مد نظر قرار دهند. پویش ویروس وار به عنوان راه حلی ممکن برای فراوانی تبلیغات است، زیرا تعداد بیشتر بر روابط شخصی تکیه دارد به خصوص بسیاری افراد قادر به پردازش تعداد بیش از حدی از تبلیغات نیستند که منجر به احتمال بیشتر اجتناب از تبلیغات یا نابینایی نسبت به تبلیغات می شود. در چنین شرایطی روابط شخصی و پیشنهادات آشنایان ممکن است موثرتر واقع شوند. گفته می شود، مردم بیشتر از اعتماد به سازمانی که سعی در فروش محصولاتش دارد، تمایل به باور آشنایانشان دارند. این روزها مردم می توانند صحبت کنند، معرفی کنند و روی دیگران تاثیر بگذارند؛ بنابراین تاثیر در سراسر جهان هنگامی که پویش ویروس وار راه حلی برای رفع نابینایی نسبت به تبلیغات و اجتناب از تبلیغات است، پویش ویروس وار می تواند به عنوان تبلیغات کلمه دهان به دهان" توصیف گردد.

تعریف پویش ویروس وار ایک پویش بازاریابی ویروس وار به شیوه عدم درخواست عدم وجود تقاضا و با استفاده از روابط دهان به دهان از راه اینترنت و رسانه های اجتماعی انجام می شود. به هر حال بر خلاف روش سنتی روابط چهره به چهره، یک پویش ویروس وار ذاتا توسط سازمان و برای ارتقای خودش به وجود می آید. مثال: به عنوان یک کارفرما برای مثال برای استخدام برندسازی (مثال برای شناخته شدن برند)، یا محصولات و خدماتش (مثال برای اطلاع رسانی محصولات و فروش بیشتر). به خصوص یک پویش ویروس وار می تواند آگاهی ایجاد کند، علاقه را برانگیزد و فروش خدمات یا محصولات را افزایش دهد.

به محض اینکه یک پویش ویروس وار راه اندازی می شود، گیرنده ها تبدیل به فرستنده های جدید می شوند و پیام مستقل از سازمان به پخش شدن ادامه میدهد. (مثال با ارتباطات چهره به چهره) به عبارت دیگر، اگرچه منبع اصلی پویش بازاریابی ذاتا خود سازمان بوده است، ولی افراد می توانند اشتراک گذاری پویش را شروع نمایند. 

در این تعریف ، "کلمه دهان" از پیامی مرتبط با شرکت، برند یا محصول شکل گرفته است که اغلب با استفاده از رسانه های اجتماعی به صورت تصاعدی پخش میشود.


یک پویش ویروس وار موفق به صورت اثر موجی است ونشان می دهد که پویش ویروس وار چگونه کار می کند. این پویش از یک سازمان شروع شده (در غیر اینصورت ممکن است با انتقادات یا مکالمات مشتریان آغاز گردد) هنگامی که مردم پیام را دریافت می کنند، می توانند آن را از راه رسانه های اجتماعی شان به اشتراک بگذارند به همین صورت گیرنده های پیام تبدیل به فرستندگان آن می شوند. هنگامی که افراد محتوا را به اشتراک می گذارند یک اثر موجی به وجود می آید و همانند پژواک، ویروس یا یک عفونت ویروس وار، پیام می تواند افراد بیشتری را به سمت راست شکل اضافه نماید. این خصوصیت نشان می دهد که موفقیت یک پویش ویروس وار هنگامی موفق می شود که چندین مرتبه به اشتراک گذاشته شود. 


یک راه اعمال پویش ویروس وار این است که پیام (که یک مرتبه توسط سازمان فرستاده شده) مستقل از منبع اصلی به پخش شدن ادامه دهد. این به آن معناست که مردم ممکن است آن را قبل از به اشتراک گذاری تغییر دهند. این تغییر ممکن است در جهت مثبت باشد (جذاب کردن پیام که موجب پخش بیش تر آن میگردد) یا منفی باشد (مثال گروههای رقبا آن را با محتوای انتقادات و معایب سازمان تغییر دهند. بنابراین سازمان باید قبل از ارسال آگاه باشد که بر خلاف تبلیغات برخط بعد از ارسال پیام قادر به کنترل آن نیست.