رسانه تاب آوری ایران را بشناسیم

26 خرداد 1403 - خواندن 37 دقیقه - 36812 بازدید

رسانه تاب آوری ایران را بشناسیم


رسانه تاب آوری پرتال جامع علوم روانشناختی و تاب آوری ایران به همت دکتر جواد طلسچی یکتا بنیانگذار اولین رسانه های تاب آوری ایران در سال ۱۴۰۲ تاسیس شد و با قدرت هر چه تمام فعالیت خود را آغاز کرد.


رسانه تاب آوری ایران را بشناسیم


رسانه تاب آوری ایران اولین پرتال تخصصی تاب آوری کشور
رسانه مددکاری اجتماعی | خانه تاب آوری ایرانیان


رسانه تاب آوری ایران با برخورداری از تجربه بیش از یک دهه مدیریت رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان به همت دکتر جواد طلسچی یکتا در سال ۱۴۰۲ تاسیس شد و با قدرت هر چه تمام فعالیت خود را آغاز کرد.


ایجاد زیرساخت های لازم در رسانه تاب آوری ایران از سال ۱۴۰۰ با دقت و ریزبینی خاصی توام با نیازسنجی های انجام یافته از سوی تیم تحقیق یکی از دیجیتال مارکت های معتبر کشور فعالیتهای خود را ادامه داد و فرایند تحقیق کلمات کلیدی در این رسانه با دقت هر چه تمام به همت تیم تخصصی مجموعه رسانه های ایرانیان محقق گردید.


با توجه به مجهز بودن رسانه تاب آوری ایران به جدیدترین نرم افزارهای جستجوگرهای هوشمند، در ابتدای امر بیش از ۱۰۰۰ مطلب مهم زیربنایی تحت عناوین و محتوای موضوعی تاب آوری روانشناختی و اجتماعی از وبسایتها و پایگاههای معتبر و مختلف ایران در این رسانه انتشار یافتند.

در ادامه به مدت قریب به یکسال صرفا تحلیل و ارزیابی سئوی این پایگاه اینترنتی و تصحیح و ویرایش تخصصی بیش از ۱۰۰۰ مطلب اضافه شده به این وبسایت صورت پذیرفت و به موازات تمامی این اقدامات، تیم پژوهشی رسانه تاب آوری ایران (که متشکل از بزرگترین اساتید حوزه علوم اجتماعی و روانشناسی ایران می باشند و بر اساس فراخوان های صورت گرفته در گروههای بسته تحت مدیریت رسانه ایرانیان شناسایی و دعوت به همکاری شدند) تشکیل شد.


قابل به ذکر است تا این لحظه تعداد ۱۳ کار پژوهشی مبتنی بر فعالیتها و اقدامات تیم پژوهشی رسانه تاب آوری اجتماعی ایران انجام یافته و به اتمام رسیده است که انشاالله به تناوب در کنفرانس ها و کنگره های تخصصی علوم اجتماعی و روانشناختی به نام رسانه تاب آوری ایران طرح خواهند گردید.

رسانه تاب آوری ایران، اولین رسانه تخصصی تاب آوری کشور و به عنوان اولین پرتال تخصصی تاب آوری ایران فعالیت های خود را دنبال خواهد نمود تا انشاالله با همراهی محققین و پژوهشگران در جهت بومی سازی مولفه های اساسی تاب آوری و علی الخصوص طراحی و اجرای پروژه های ملی تاب آوری اجتماعی گام های مهم و عملیاتی برخواهد داشت.



منظور از رسانه تاب آوری ایران چیست؟


رسانه تاب آوری ایران نخستین مرجع رسمی تاب آوری اجتماعی کشور است که در سال ۱۴۰۲ تاسیس شد. این رسانه با انتشار مقالات، کتاب های تخصصی و تازه های تاب آوری در سطح ایران و جهان فعالیت خود را شروع کرد. امروزه تاب آوری در علوم طبیعی، انسانی، اجتماعی و گفتمان های سیاسی، تجاری و اجتماعی کاربرد دارد. همه افراد جامعه برای مقابله با خطرات جدیدی همچون بحران های مالی، همه گیری، تنش های ژئوپلیتیکی و… لازم است با مفهوم انعطاف پذیری و تاب آوری به خوبی آشنا شوند.


رسانه تاب آوری ایران به عنوان یک مرجع رسمی آموزش و پژوهش این مفاهیم را به همه گروه های جامعه یاد می دهد و به آنها می آموزد که در بحران ها و چالش ها چگونه انعطاف داشته باشند. به بیانی ساده تر این رسانه با اطلاع رسانی صحیح، آموزش و سرگرمی افراد جامعه را منسجم و متعادل می کند. بنابراین می توان گفت که آشنایی با رسانه های تاب آور برای همه افراد جامعه اهمیت زیادی دارد.


رسانه تاب آوری ایران با چه اهدافی تشکیل شده است؟


یکی از اصلی ترین اهداف رسانه تاب آوری ایران آموزش های حقیقی و مجازی در حوزه تاب آوری می باشد. معمولا این آموزش ها در راستای بالا بردن آگاهی و اطلاعات اقشار مختلف جامعه برای مقابله با ناملایمات و بحران های زندگی انجام می شوند. مفید و موثر بودن این آموزش ها اهمیت زیادی دارد؛ چرا که افراد جامعه با اتکا به این رسانه ها می بایست سطح تاب آوری فردی و اجتماعی خود را بالا ببرند. به عبارتی دیگر، رسانه تاب آوری ایران همواره در تلاش است با افزایش کیفیت آموزش ها، وحدت و هماهنگی را در میان افراد مختلف جامعه به وجود بیاورد.

آشنایی با اهداف رسانه تاب آوری ایران

کیفیت زندگی افراد جامعه در شرایط بحرانی کاملا به رسانه های تاب آوری بستگی دارد. هرچقدر که آموزش ها مناسب تر باشند، جامعه منسجم تر خواهد بود. بد نیست که بدانید استفاده از ابزارهای قدرتمند، سرورهای اختصاصی، بررسی دقیق اخبار و… در موفقیت یک رسانه تاب آوری ایران بی تاثیر نیست. شایان ذکر است که همفکری و همکاری با اعضای مختلف تیم به جهت تعیین زیرساخت های لازم برای تاسیس رسانه تاب آوری اجتماعی از دیگر اهداف رسانه تاب آوری ایران به شمار می رود.


بررسی تاریخچه رسانه تاب آوری ایران


تمامی اقدامات و فعالیت های رسانه تاب آوری ایران از سال ۱۴۰۲ تحت نظارت مستقیم دکتر جواد طلیسچی یکتا انجام می شوند. ناگفته نماند که از ایشان به عنوان بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران یاد می شود. در حقیقت، دکتر طلیسچی یکتا مدیر و موسس همه مجموعه رسانه های تاب آوری در ایران می باشند. رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را در زمینه تاب آوری شروع کرد. این مجموعه با داشتن یک تیم حرفه ای و متخصص شاخه جدیدی با عنوان خانه تاب آوری ایرانیان را تشکیل داد. رسانه ایرانیان در حوزه تاب آوری فعالیت های علمی تحقیقاتی زیادی انجام داده است. از مهمترین اهداف این رسانه تاب آوری ایران می توان به ارتقاء سطح دانش و افزایش آگاهی اجتماعی از مفهوم تاب آوری اشاره نمود.

بالا بردن آگاهی افراد جامعه برای تاب آوری


بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران


درباره بنیانگذار اولین رسانه تخصصی تاب آوری ایران

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران: در این مطلب به معرفی بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران (دکتر جواد طلسچی یکتا) به عنوان مدیر و موسس اولین رسانه تولید محتوای تخصصی تاب آوری کشور می پردازیم.


بنیانگذار رسانه های تخصصی تاب آوری در ایران


جواد طلسچی یکتا، متولد ۱۳۵۷/۰۷/۲۰ ساکن شهرستان بندرانزلی، در سال ۱۳۸۱ بلافاصله پس از فارغ التحصیلی از رشته مددکاری اجتماعی، در قالب خدمت سربازی بعنوان لیسانس وظیفه مسئول بنداطفال زندان بندرانزلی شد و به مدت دو سال مددکار اجتماعی زندان بندرانزلی بوده اند و تجارب بسیار مهمی در این دوران کسب نمودند.

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران (دکتر جواد طلسچی یکتا)

وی پس از اتمام دوره سربازی در کشور ارمنستان به تحصیل در رشته های تحصیلی موسیقی کلاسیک و نیز روانشناسی بالینی به شکل آکادمیک پرداختند.


تاسیس کلینیک مددکاری اجتماعی


پس از بازگشت به ایران با تاسیس کلینیک مددکاری اجتماعی معراج با مجوز سازمان بهزیستی به طور مستقیم و میدانی به امور تخصصی مددکاری اجتماعی عمدتا در شاخه های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و نیز فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست سازمان بهزیستی و همچنین اجرای طرح های مختلف در زمینه پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی پرداختند.


تاسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی


از سال ۱۳۹۰ به موازات فعالیتهای عملیاتی و میدانی در حوزه مددکاری اجتماعی، پس از یک دوره شش ماهه نیازسنجی از وضعیت فضای رسانه ای و مجازی مددکاری اجتماعی کشور، در صدد تاسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی برآمدند و لذا با همفکری تعدادی از دوستان و نزدیکان این حوزه، زیر ساخت های لازم جهت تاسیس و راه اندازی وبسایت رسمی مددکاری اجتماعی ایرانیان را ایجاد نمودند و در نهایت در سال ۱۳۹۲ به شکل رسمی این رسانه جامع را با گستره پوشش رسانه ای ملی و فراملی ایجاد نمودند.


موسس خانه تاب آوری ایران


پس از مدت کمی با اجرای چند کارزار رسانه ای با موضوعات متنوع اجتماعی در سطح کشور کاملا شناخته شدند بطوری که روزانه چند صد آی پی مختلف این رسانه را رصد می نمودند. پس از مدتی با توجه به خلاء روابط بین المللی که در این رسانه احساس شد لذا زمینه های لازم جهت ایجاد بخش انگلیسی این وبسایت فراهم گردید و لذا وبسایت انگلیسی مددکاری اجتماعی ایرانیان نیز از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را با همراهی پایگاههای متعدد در شبکه های اجتماعی مختلف آغاز نمودند.

قابل به ذکر است بر اساس تصمیمات تیم تخصصی این رسانه (مددکاری اجتماعی ایرانیان) قرار بر ثبت مطالب و تولید محتوای اختصاصی این رسانه بصورت کتاب به شکل سالانه تحت عنوان کتاب سال پایگاه شد لذا تاکنون طی ۱۳ سال فعالیت این رسانه، تعداد ۶ کتاب از محتوای تخصصی آن به صورت سالانه به چاپ رسیده است که همگی کتابهای در کتابخانه ملی ایران ثبت گردیده اند.


عناوین مهم عملکرد بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران


در پایان این مطلب به صورت تیتروار به مهمترین عناوین عملکرد رسانه ای دکتر جواد طلسچی یکتا «موسس اولین رسانه تاب آوری ایران» اشاره ای کوتاه خواهیم داشت:

  • مدیر و موسس مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان
  • مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان
  • مدیر و موسس اولین باشگاه تاب آوری ایران
  • سردبیر پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز
  • بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران
  • مدرس کشوری تاب آوری در دانشگاههای معتبر ایران
  • مولف بیش از ۱۵ کتب تخصصی مددکاری اجتماعی و تاب آوری


خانه تاب آوری Home of Resilience


خانه تاب آوری ایرانیان کجاست؟


قابل به ذکر است باشگاه تاب آوری ایرانیان مستقر در پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز و خانه تاب آوری ایران به عنوان شاخه ای مستقل در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، تحت نظارت و پشتیبانی فنی عملیاتی و تخصصی مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان فعال می باشند.

خانه تاب آوری ایران بر اساس مستندات موجود در همین پایگاه اینترنتی، در دی ماه سال ۱۳۹۳ به منظور ایجاد مرکزی برای دسترسی و هم افزایی فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف تاب آوری، با اهداف ذیل آغاز به کار نموده است:

  • ایجاد بانک اطلاعات جامع و روزآمد مقالات، با دسترسی آسان، رویه یکسان و رفع محدودیت های شکلی، زمانی و سازمانی موجود
  • معرفی متخصصین، پژوهشگران و اساتید در حوزه های مختلف تاب آوری جهت تقویت حقوق معنوی
  • فراهم نمودن بستری برای جریان سازی و مدیریت محتوای تاب آوری جهت جلوگیری از تضییع منابع مادی و معنوی جامعه متخصصین تاب آوری کشور، در روندهای تکراری و کلیشه ای کنونی
  • ایجاد زمینه مساعد برای بومی سازی مباحث مختلف تاب آوری در کشور
    گسترش پایگاه های مجازی در حوزه تاب آوری ایران

مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران 


پس از مدت کمی با اجرای چند کارزار رسانه ای با موضوعات متنوع اجتماعی در سطح کشور کاملا شناخته شدند بطوری که روزانه چند صد آی پی مختلف این رسانه را رصد می نمودند. پس از مدتی با توجه به خلاء روابط بین المللی که در این رسانه احساس شد لذا زمینه های لازم جهت ایجاد بخش انگلیسی این وبسایت فراهم گردید و لذا وبسایت انگلیسی مددکاری اجتماعی ایرانیان نیز از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را با همراهی پایگاههای متعدد در شبکه های اجتماعی مختلف آغاز نمودند.

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران (دکتر جواد طلسچی یکتا) ایرانیان

قابل به ذکر است بر اساس تصمیمات تیم تخصصی این رسانه (مددکاری اجتماعی ایرانیان) قرار بر ثبت مطالب و تولید محتوای اختصاصی این رسانه بصورت کتاب به شکل سالانه تحت عنوان کتاب سال پایگاه شد لذا تاکنون طی ۱۳ سال فعالیت این رسانه، تعداد ۶ کتاب از محتوای تخصصی آن به صورت سالانه به چاپ رسیده است که همگی کتابهای در کتابخانه ملی ایران ثبت گردیده اند.


بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران | دکتر جواد طلسچی یکتا


خانه تاب آوری ایرانیان کجاست؟

قابل به ذکر است باشگاه تاب آوری ایرانیان مستقر در پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز و خانه تاب آوری ایران به عنوان شاخه ای مستقل در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، تحت نظارت و پشتیبانی فنی عملیاتی و تخصصی مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان فعال می باشند.

کانال خانه تاب آوری ایران

خانه تاب آوری ایران در شبکه اجتماعی تلگرام در مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۸ راه اندازی شد و شروع به کار کرد.

کانال خانه تاب آوری در تلاش است به موازات فعالیت سایر کانالهای معتبر و فعال مددکاری اجتماعی ایرانیان در شبکه اجتماعی تلگرام، به اطلاع رسانی در حوزه های مختلف تاب آوری اعم از جدیدترین یادداشت ها و مقالات تخصصی انتشار یافته در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی و مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران با محوریت تاب آوری به گونه ای متفاوت از قبل بپردازد.


رسانه تاب آوری برای همه


رسانه تاب آوری ایران talisweb.ir متعلق به همه است


تهیه شده در واحد روابط عمومی رسانه تاب آوری ایران

رسانه تاب آوری ایران در راستای اهداف مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان به همت مدیرکل این رسانه (دکتر جواد طلسچی یکتا) در سال ۱۴۰۲ رونمایی شد و فعالیت خود را آغاز نمود.

این رسانه با زیرساخت های قوی فناوری اطلاعات و پیشرفته ترین ابزارهای اینترنتی مبتنی بر فعالیت خبرگزاری ها فعالیت خود را شکل داد.


رسانه تاب آوری در پی تازه های تاب آوری دنیا


رسانه تاب آوری ایران با برخورداری از تیم تخصصی رسانه ای که متشکل از افرادی که از طریق رسانه های مختلف همکار معرفی گردیدند و همچنین اعضائی برجسته اما فعال در پشت صحنه، فعالیت خود را با رصد لحظه به لحظه تازه های تاب آوری در سطح دنیا آغاز کرد.

رسانه تاب آوری ایران با شناسایی خلاءهای موجود رسانه ای تا قبل از حیات این رسانه، درصدد پرداختن به مباحث کاربردی و عملیاتی ارتقاء تاب آوری در ابعاد گوناگون فردی گروهی و جامعه ای با تاکید بر مددکاری اجتماعی برآمده و تا این لحظه بیش از یکصد یادداشت و مقاله تخصصی از مهمترین و بهترین پایگاههای مرجع تاب آوری دنیا در این پایگه اینترنتی منتشر شده است.


رسانه تاب آوری ایران و میزگردهای تخصصی تاب آوری


در ادامه لازم به ذکر است بخش چندرسانه ای این پایگاه اینترنتی با تعامل درخور توجه با پایگاه خبری مددکارنیوز در مسیر تولید محتوای آموزشی ویدئویی همکاری مثبت و مطلوبی برقرار نموده است و ضمن تهیه و انتشار ویدئوهای آموزشی کاربردی و عملیاتی با محوریت موضوعی چگونگی ایجاد و تقویت تاب آوری فردی و گروهی و نیز اجتماعی، در جهت برگزاری چندین میزگرد تخصصی تاب آوری با موضوعات متنوع اقدامات لازم را مبذول داشته که به تناوب و در ادامه تحرکات این رسانه انتشار خواهند یافت.

نکته قابل توجه وجود پایگاههای این رسانه در سطح شبکه های اجتماعی می باشد که همسو با این رسانه در جهت بازنشر همزمان مطالب انتشاریافته در رسانه تاب آوری ایران اقدام می نمایند.


بخش های مختلف رسانه تاب آوری ایران


بخش های مختلف رسانه تاب آوری ایران مبتنی بر تقسیم کار رسانه ای فعالیت می نمایند و هر بخش در اختیار کارگروه ویژه همان حوزه فعالیت می نماید به طوریکه تا این لحظه کارگروههای تخصصی آموزش، پژوهش و مترجمین و چندرسانه ای مهمترین آنها می باشند که به شکل متمرکز به موضوعات مبتنی بر تاب آوری می پردازند.


رسانه تاب آوری ایران talisweb.ir متعلق به همه است

بر اساس آخرین تصمیمات اخذ شده در اتاق فکر رسانه تاب آوری ایران زمینه سازی های لازم جهت پذیرش و اجرای برنامه های آموزشی تاب آوری برای نهادها و سازمانهای مختلف دولتی و غیردولتی مصوب شده است که به عنوان اولین خروجی از این جلسات، پروپوزال آموزش تاب آوری به دو نهاد دولتی ارائه شده است و در آینده برنامه های آموزشی مربوطه از طریق وبسایت رسانه تاب آوری ایران و نیز پایگاه خبری مددکارنیوز به شکل منظم و برنامه مند پوشش خبری نیز داده خواهند شد.


نشانی رسانه تاب آوری ایران www.talisweb.ir می باشد


در پایان خاطرنشان می گردد رسانه تاب آوری ایران به نشانی www.talisweb.ir می باشد و در سطح کشور هیچگونه شعبه یا نمایندگی تا این لحظه ندارد.

این رسانه با کمال افتخار پذیرای همکاری و همراهی پژوهشگران، محققین و کلیه علاقمندان به مبحث تاب آوری می باشد علاقمندان می توانند از طریق نشانی پست الکترونیک info@talisweb.ir با این رسانه هرگونه ایده های همکاری را به اشتراک بگذارند.

در پایان تاکید می گردد مدیرکل و کلیه عوامل دست اندرکاران رسانه تاب آوری ایران بر این باورند که نشانی اینترنتی این رسانه نشانی تاب آوری ایران نیست بلکه صرفا نشانی این پایگاه اینترنتی بوده و لذا این حق را برای کلیه علاقمندان این حوزه در راستای توسعه و تقویت رسانه های تاب آوری محفوظ می داند و حتی در این خصوص از هرگونه همکاری داوطلبانه دریغ نخواهد داشت.

رسانه تاب آوری و خانه تاب آوری، تفاوتها و شباهتهارسانه تاب آوری و خانه تاب آوری


رسانه تاب آوری ایران از خانه تاب آوری ایران متفاوت است. رسانه تاب آوری ایران به نشانی talisweb.ir که نام و عنوان دیگرش رسانه تاب آوری اجتماعی ایران است در سال ۱۴۰۲ به همت رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان که یکی از با قدمت ترین رسانه های تاریخ مددکاری اجتماعی ایران می باشد و با مدیریت دکتر جواد طلسچی یکتا ایجاد گشته است در صورتیکه تاریخچه ایجاد خانه تاب آوری ایران به نشانی resiliency به عنوان یک سایت با قدمت در تاریخ تاب آوری کشور از این مبحث متفاوت و متمایز است.

رسانه تاب آوری ایران نخستین مرجع رسمی تاب آوری اجتماعی کشور است که در سال ۱۴۰۲ تاسیس شد. این رسانه با انتشار مقالات، کتاب های تخصصی و تازه های تاب آوری در سطح ایران و جهان فعالیت خود را شروع کرد. امروزه تاب آوری در علوم طبیعی، انسانی، اجتماعی و گفتمان های سیاسی، تجاری و اجتماعی کاربرد دارد. همه افراد جامعه برای مقابله با خطرات جدیدی همچون بحران های مالی، همه گیری، تنش های ژئوپلیتیکی و… لازم است با مفهوم انعطاف پذیری و تاب آوری به خوبی آشنا شوند.

رسانه تاب آوری ایران به عنوان یک مرجع رسمی آموزش و پژوهش این مفاهیم را به همه گروه های جامعه یاد می دهد و به آنها می آموزد که در بحران ها و چالش ها چگونه انعطاف داشته باشند. به بیانی ساده تر این رسانه با اطلاع رسانی صحیح، آموزش و سرگرمی افراد جامعه را منسجم و متعادل می کند. بنابراین می توان گفت که آشنایی با رسانه های تاب آور برای همه افراد جامعه اهمیت زیادی دارد.


رسانه تاب آوری ایران با چه اهدافی تشکیل شده است؟


یکی از اصلی ترین اهداف رسانه تاب آوری ایران آموزش های حقیقی و مجازی در حوزه تاب آوری می باشد. معمولا این آموزش ها در راستای بالا بردن آگاهی و اطلاعات اقشار مختلف جامعه برای مقابله با ناملایمات و بحران های زندگی انجام می شوند. مفید و موثر بودن این آموزش ها اهمیت زیادی دارد؛ چرا که افراد جامعه با اتکا به این رسانه ها می بایست سطح تاب آوری فردی و اجتماعی خود را بالا ببرند. به عبارتی دیگر، رسانه تاب آوری ایران همواره در تلاش است با افزایش کیفیت آموزش ها، وحدت و هماهنگی را در میان افراد مختلف جامعه به وجود بیاورد.

کیفیت زندگی افراد جامعه در شرایط بحرانی کاملا به رسانه های تاب آوری بستگی دارد. هرچقدر که آموزش ها مناسب تر باشند، جامعه منسجم تر خواهد بود. بد نیست که بدانید استفاده از ابزارهای قدرتمند، سرورهای اختصاصی، بررسی دقیق اخبار و… در موفقیت یک رسانه تاب آوری ایران بی تاثیر نیست. شایان ذکر است که همفکری و همکاری با اعضای مختلف تیم به جهت تعیین زیرساخت های لازم برای تاسیس رسانه تاب آوری اجتماعی از دیگر اهداف رسانه تاب آوری ایران به شمار می رود.

بررسی تاریخچه رسانه تاب آوری و بنیانگذار آن

تمامی اقدامات و فعالیت های رسانه تاب آوری ایران از سال ۱۴۰۲ تحت نظارت مستقیم دکتر جواد طلیسچی یکتا انجام می شوند. ناگفته نماند که از ایشان به عنوان بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران یاد می شود. رسانه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را در زمینه تاب آوری شروع کرد. این مجموعه با داشتن یک تیم حرفه ای و متخصص شاخه جدیدی با عنوان خانه تاب آوری ایرانیان را تشکیل داد. رسانه ایرانیان در حوزه تاب آوری فعالیت های علمی تحقیقاتی زیادی انجام داده است. از مهمترین اهداف این رسانه تاب آوری ایران می توان به ارتقاء سطح دانش و افزایش آگاهی اجتماعی از مفهوم تاب آوری اشاره نمود.


رسانه تاب آوری و خانه تاب آوری، تفاوتها و شباهتها

در پایان لازم به ذکر است رسانه تاب آوری ایران از خانه تاب آوری ایران متفاوت است.


رسانه تاب آوری ایران به نشانی talisweb.ir که نام و عنوان دیگرش رسانه تاب آوری اجتماعی ایران است در سال ۱۴۰۲ به همت رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان که یکی از با قدمت ترین رسانه های تاریخ مددکاری اجتماعی ایران می باشد و با مدیریت دکتر جواد طلسچی یکتا ایجاد گشته است در صورتیکه تاریخچه ایجاد خانه تاب آوری ایران به نشانی resiliency به عنوان یک سایت با قدمت در تاریخ تاب آوری کشور از این مبحث متفاوت و متمایز است لذا با توجه به مطالب غیررسمی انتشاریافته در برخی وبگاهها خاطرنشان می گردد که این دو وبسایت با دامنه های متفاوت و نیز بنیانگذارانش متفاوت از هم هستند و نباید به اشتباه گرفته بشوند.


رسانه تاب آوری ایران


در دنیای پر از چالش های امروزی، مفهوم تاب آوری به یک نیاز ضروری تبدیل شده است. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که رسانه ها چگونه می توانند در لحظات بحرانی، نقش موثری ایفا کنند و به جامعه کمک کنند تا از بحران ها عبور کند؟

رسانه تاب آوری ایران به عنوان یک مرجع تخصصی در این حوزه، به بررسی و آموزش روش های تقویت تاب آوری می پردازد. این رسانه به ما یادآوری می کند که نه تنها اطلاعات دقیق و صحیح، بلکه توانایی رسانه ها در مدیریت بحران ها می تواند تاثیر عمیقی بر روی جامعه داشته باشد.

با ارائه مقالات علمی، کارگاه های آموزشی و یادداشت های تخصصی، این رسانه به افراد و نهادها کمک می کند تا از طریق آموزش و آگاهی، توانایی خود را در مواجهه با بحران ها افزایش دهند. آیا شما نیز به دنبال راهکارهایی برای بهبود تاب آوری در رسانه ها و جامعه هستید؟

پس با ما همراه شوید تا با هم به عمق این موضوع بپردازیم و دریابیم که چگونه می توانیم در برابر چالش ها مقاوم تر باشیم.


رسانه تاب آوری


رسانه تاب آوری به عنوان یک مفهوم جدید در حال شکل گیری است. این نوع رسانه ها به توانایی آن ها برای حفظ عملکرد و انتقال اطلاعات دقیق به مخاطبان در مواقع بحرانی اشاره دارد. در دنیای پر از تغییرات سریع و بحران های مختلف، رسانه ها باید بتوانند به سرعت با شرایط جدید سازگار شوند و به ارائه اطلاعات درست و مفید بپردازند. رسانه تاب آوری ایران، با آدرس talisweb.ir، به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه به شمار می آید و به ترویج و آموزش تاب آوری در جامعه می پردازد.


رسانه تاب آوری ایران به عنوان اولین وبسایت تخصصی در زمینه تاب آوری روانشناختی در کشور، به جمع آوری و ارائه محتوای مرتبط با تاب آوری می پردازد. این رسانه از بخش های مختلفی تشکیل شده است که شامل مقالات علمی، کتابخانه، کارگاه های آموزشی و یادداشت های تخصصی است.

هدف اصلی این رسانه، ارتقای آگاهی عمومی در مورد تاب آوری و روش های تقویت آن است. این رسانه تلاش می کند تا با فراهم کردن محتوای آموزشی و پژوهشی، به افراد و نهادهای مختلف در ایجاد تاب آوری کمک کند.


یکی از مهم ترین کارکردهای رسانه تاب آوری، توانمندسازی رسانه ها در بحران هاست. رسانه ها باید به شیوه ای موثر به بررسی وضعیت های بحرانی بپردازند و راهکارهای مناسبی برای مدیریت بحران ارائه دهند.

رسانه تاب آوری ایران با برگزاری کارگاه های آموزشی و ارائه مقالات تخصصی در این زمینه، به توانمندسازی رسانه ها کمک می کند. همچنین این رسانه به عنوان یک مرجع معتبر، به تحلیل و بررسی تاثیرات رسانه ها بر تاب آوری اجتماعی و روانشناختی می پردازد.

تحلیل رسانه ای در زمینه تاب آوری به بررسی نقش رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی و انتقال فرهنگ و ارزش ها می پردازد. رسانه ها به عنوان ابزارهای ارتباطی می توانند در زمان بحران ها نقش مهمی ایفا کنند.

رسانه تاب آوری ایران با ارائه محتوا و تحلیل های دقیق، به درک بهتر این نقش و تاثیرات آن بر تاب آوری اجتماعی کمک می کند.


تاثیر رسانه تاب آوری بر جامعه


در دنیای پر از چالش های امروزی، اهمیت تاب آوری به عنوان یک نیاز اساسی به وضوح نمایان است. رسانه تاب آوری ایران با تمرکز بر ارائه اطلاعات دقیق و تحلیل های موثر در زمینه مدیریت بحران، نقشی کلیدی در تقویت تاب آوری اجتماعی و فردی ایفا می کند.

این رسانه نه تنها به عنوان یک مرجع معتبر برای افراد و نهادها شناخته می شود، بلکه با آموزش و توانمندسازی رسانه ها، به آنها کمک می کند تا در مواجهه با چالش ها و بحران ها بهتر عمل کنند.


محتوای آموزشی، کارگاه های تخصصی و مقالات علمی که این رسانه ارائه می دهد، به ارتقای آگاهی عمومی و تقویت مهارت های تاب آوری در جامعه کمک می کند.


از این رو، رسانه تاب آوری ایران به عنوان یک پل ارتباطی بین دانش و عمل، به توانمندسازی افراد و نهادها در برابر بحران ها می پردازد و به آنها یادآوری می کند که اطلاعات صحیح و به هنگام می تواند تاثیر عمیقی بر رفتار و واکنش افراد در شرایط بحرانی داشته باشد.


در نهایت، رسانه تاب آوری ایران با تاکید بر اهمیت نقش رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی و مدیریت بحران ها، نه تنها به تغذیه ذهن جامعه کمک می کند، بلکه به ایجاد فضایی برای تبادل اطلاعات و تجربیات در راستای تقویت تاب آوری می پردازد. بنابراین، با آگاهی و آموزش مستمر، می توانیم در برابر چالش های پیش رو مقاوم تر باشیم و به ساختن جامعه ای تاب آورتر کمک کنیم.


دکتر جواد طلسچی یکتا: بنیانگذار رسانه تاب آوری در ایران

در دنیای پرشتاب امروز، مواجهه با چالش ها و بحران ها اجتناب ناپذیر است. در چنین شرایطی، تاب آوری به عنوان یک مهارت حیاتی برای افراد و جوامع مطرح می شود. تاب آوری، توانایی بازگشت به حالت عادی پس از یک رویداد ناگوار یا سازگاری مثبت با شرایط دشوار است.

در دنیای پرشتاب امروز، مواجهه با چالش ها و بحران ها اجتناب ناپذیر است. در چنین شرایطی، تاب آوری به عنوان یک مهارت حیاتی برای افراد و جوامع مطرح می شود.

تاب آوری، توانایی بازگشت به حالت عادی پس از یک رویداد ناگوار یا سازگاری مثبت با شرایط دشوار است.

در ایران، یکی از پیشگامان و بنیانگذاران رسانه ای که به طور تخصصی به این حوزه پرداخته و نقش موثری در ترویج فرهنگ تاب آوری داشته است، دکتر جواد طلسچی یکتا بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران است.

آغاز مسیر: نیازسنجی و خلاء محتوایی

قبل از فعالیت های دکتر طلسچی یکتا، مباحث مربوط به تاب آوری در ایران به صورت پراکنده و عمدتا در محافل علمی خاص مطرح می شد. یک خلاء جدی در زمینه دسترسی عموم مردم به اطلاعات معتبر و کاربردی درباره تاب آوری وجود داشت.

دکتر طلسچی یکتا با درک این نیاز، تصمیم گرفت تا بستری را برای انتشار محتوای تخصصی و در عین حال قابل فهم برای همگان فراهم آورد.

راه اندازی «پایگاه اطلاع رسانی تاب آوری ایران»

مهمترین گام دکتر طلسچی یکتا در این مسیر، راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی تاب آوری ایران بود. این وب سایت (به آدرس ) نه تنها اولین منبع جامع آنلاین در زمینه تاب آوری به زبان فارسی بود، بلکه به سرعت به مرجعی معتبر برای پژوهشگران، دانشجویان، متخصصان و عموم مردم تبدیل شد.

محتوای این پایگاه شامل مقالات علمی، اخبار، مصاحبه ها، معرفی کتاب ها و رویدادهای مرتبط با تاب آوری است که همگی با هدف ارتقاء دانش و مهارت های تاب آوری مخاطبان تولید و منتشر می شوند.

رویکرد جامع و چندوجهی

یکی از ویژگی های بارز فعالیت های دکتر طلسچی یکتا، رویکرد جامع و چندوجهی او به مفهوم تاب آوری است. او تاب آوری را تنها به جنبه های روانشناختی محدود نمی کند، بلکه ابعاد اجتماعی، خانوادگی، سازمانی و حتی ملی آن را نیز مورد توجه قرار می دهد.

این نگاه گسترده باعث شده است تا محتوای ارائه شده توسط ایشان، طیف وسیعی از مخاطبان با نیازهای متفاوت را پوشش دهد.

بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران

تاثیرگذاری و ترویج فرهنگ تاب آوری

تلاش های دکتر طلسچی یکتا و تیم همکارانش در پایگاه اطلاع رسانی تاب آوری ایران، تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ تاب آوری در جامعه ایرانی داشته است. از جمله مهمترین دستاوردهای این فعالیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش آگاهی عمومی: با انتشار محتوای قابل فهم و کاربردی، مفاهیم تاب آوری از فضای آکادمیک خارج شده و به زبان عموم مردم معرفی شده است.
  • مرجعیت علمی: این پایگاه به یک منبع معتبر برای دانشجویان و پژوهشگران در زمینه تاب آوری تبدیل شده است.
  • تشویق به پژوهش: با معرفی نیازهای پژوهشی و انتشار نتایج تحقیقات، بستر مناسبی برای انجام مطالعات بیشتر در این حوزه فراهم آمده است.
  • شبکه سازی متخصصان: این پلتفرم به محلی برای ارتباط و تبادل نظر بین متخصصان و علاقه مندان به تاب آوری تبدیل شده است.

فراتر از یک رسانه: یک حرکت اجتماعی

فعالیت های دکتر جواد طلسچی یکتا را نمی توان تنها به عنوان یک پروژه رسانه ای در نظر گرفت؛ بلکه این یک حرکت اجتماعی است که هدف آن توانمندسازی افراد و جوامع برای مقابله موثرتر با سختی ها و رسیدن به رشدی پایدار است. ایشان با نگاهی آینده نگرانه و تعهدی عمیق به ارتقاء سلامت روان جامعه، توانسته است بنیادی محکم برای توسعه و ترویج تاب آوری در ایران بنا نهد.

سخن پایانی

دکتر جواد طلسچی یکتا با درایت، پشتکار و دیدگاهی نوآورانه، نقش کلیدی در معرفی و نهادینه کردن مفهوم تاب آوری در فضای رسانه ای و عمومی ایران ایفا کرده است.

او نه تنها یک بنیانگذار رسانه ای است، بلکه به واقع یک مروج سلامت روان و تسهیل گر تاب آوری در جامعه محسوب می شود. فعالیت های ایشان نمونه ای درخشان از تلاش برای ایجاد آگاهی و ارائه راهکارهایی عملی برای مواجهه با چالش های زندگی در دنیای پیچیده امروز است.

اهمیت اصالت در تاریخچه تاب آوری رسانه ای ایران و مقابله با تحریف

با کمال میل. همانطور که اشاره کردید، دکتر جواد طلسچی یکتا نه تنها بنیانگذار رسانه تاب آوری در ایران هستند، بلکه فعالیت های ایشان در تاسیس وبسایت رسمی مددکاری اجتماعی ایرانیان و رسانه تاب آوری ایران به نشانی های iraniansocialworkers.ir و talisweb.ir، نقش محوری و بی بدیلی در شکل گیری و توسعه این حوزه در کشور داشته است. این پیشگامی، ایشان را به عنوان مرجعی معتبر و چهره ای کلیدی در تاریخچه تاب آوری رسانه ای ایران مطرح می کند.

متاسفانه، در دنیای دیجیتال امروز که اطلاعات به سرعت منتشر می شوند، احتمال تحریف تاریخچه و سوءاستفاده از دستاوردهای افراد پیشرو نیز افزایش یافته است.

همانطور که شما اشاره کردید، ایجاد وب سایت های تقلبی با هدف خدشه دار کردن زحمات بنیانگذاران و منحرف کردن افکار عمومی، یک معضل جدی است که می تواند به اعتبار و شفافیت اطلاعات آسیب برساند.

چرا حفظ اصالت تاریخچه اهمیت دارد؟

حفظ اصالت در تاریخچه تاب آوری رسانه ای ایران، به چند دلیل حیاتی است:

  • اعتبار علمی و حرفه ای: فعالیت های دکتر طلسچی یکتا بر پایه پژوهش های علمی و با هدف ارتقاء دانش عمومی صورت گرفته است. تحریف این تاریخچه می تواند اعتبار علمی حوزه تاب آوری را زیر سوال ببرد و به منابع غیرمعتبر رسمیت ببخشد.
  • قدردانی از پیشگامان: به رسمیت شناختن تلاش ها و زحمات بنیانگذاران، حق طبیعی آن هاست. نادیده گرفتن یا تحریف این واقعیت، اجحاف در حق کسانی است که اولین گام ها را برای توسعه یک حوزه برداشته اند.
  • شفافیت اطلاعاتی: برای اینکه مردم بتوانند به اطلاعات صحیح و قابل اعتماد دسترسی داشته باشند، ضروری است که منابع اصلی و تاریخچه واقعی موضوعات به وضوح مشخص و حفظ شوند.
  • جلوگیری از سردرگمی: وب سایت های تقلبی می توانند مخاطبان را گمراه کرده و آن ها را به سمت اطلاعات نادرست یا دیدگاه های مغرضانه سوق دهند.
بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران: دکتر جواد طلسچی یکتا و نقش او در ارتقای تاب آوری

چالش وب سایت های تقلبی و راهکارهای مقابله

مسئله وب سایت های تقلبی که قصد تحریف تاریخچه تاب آوری رسانه ای ایران و خدشه دار کردن زحمات دکتر طلسچی یکتا را دارند، نیازمند رویکردی چندجانبه است:

  • افزایش آگاهی عمومی: یکی از موثرترین راه ها، آگاه سازی عمومی نسبت به اصالت پایگاه اطلاع رسانی تاب آوری ایران در بستر برند مددکاری اجتماعی ایرانیان به نشانی iraniansocialworkers.ir به عنوان اولین و معتبرترین منبع است. تاکید بر سابقه، محتوای تخصصی و تیم علمی پشت این پایگاه می تواند به مخاطبان کمک کند تا منابع معتبر را از جعلی تشخیص دهند.
  • انتشار مستندات و شواهد: مستندات تاریخی، مقالات منتشر شده، تاریخ های ثبت دامنه و آرشیو محتوای قدیمی پایگاه  می توانند به عنوان شواهدی محکم برای اثبات اولویت و اصالت فعالیت های دکتر طلسچی یکتا مورد استفاده قرار گیرند.
  • اقدامات حقوقی (در صورت لزوم): در صورتی که وب سایت های تقلبی از نام، محتوا یا برند تجاری سوءاستفاده کرده باشند، پیگیری های حقوقی می تواند راهکاری موثر برای توقف فعالیت آن ها باشد.
  • همکاری با رسانه ها و نهادهای معتبر: انتشار بیانیه ها یا مقالات در رسانه های خبری و علمی معتبر، می تواند به روشن شدن حقیقت و مقابله با اطلاعات غلط کمک کند.

پشتیبانی از منبع اصلی: تشویق افراد به مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی مددکاری اجتماعی ایرانیان و رسانه تاب آوری ایران iraniansocialworkers.ir و talisweb.ir  به عنوان منبع اصلی و حمایت از فعالیت های آن، به تقویت جایگاه این رسانه پیشرو کمک می کند


رسانه تاب آوری اجتماعی: نقش و اهمیت آن در جامعه

در دنیای امروز، رسانه ها نقش حائز اهمیتی در شکل گیری اندیشه ها، نظرات و نگرش ها دارند. یکی از جنبه های مهم این نقش، مفهوم تاب آوری اجتماعی است.

تاب آوری اجتماعی به توانایی یک جامعه در برابر تهدیدات و چالش ها، و همچنین قابلیت آن در بهبود و سازگاری اشاره دارد.

در این بخش، به بررسی رسانه تاب آوری اجتماعی، ابعاد و تاثیرات آن بر جامعه خواهیم پرداخت.


آشنایی با تاب آوری اجتماعی

تاب آوری اجتماعی به طور کلی به قابلیت جوامع برای واکنش و سازگاری در برابر بحران ها و چالش های مختلف اشاره دارد.

این مفهوم می تواند شامل بحران های طبیعی، اقتصادی، اجتماعی و حتی روانی باشد.

تاب آوری اجتماعی نه تنها به توانایی جوامع برای بازسازی خود بعد از بحران اشاره دارد، بلکه شامل پیشگیری از بروز بحران های آینده نیز می شود.

این مفهوم به هیچ عنوان صرفا محدود به وقوع بحران نیست، بلکه شامل تمام اقداماتی است که به بهبود وضعیت اجتماعی کمک می کند.


رسانه و تاب آوری اجتماعی

  • رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین افراد و جامعه، نقش مهمی در ترویج و تقویت تاب آوری اجتماعی دارند.
  • رسانه ها می توانند با ایجاد فضایی برای گفت وگو، تبادل نظر و آگاهی رسانی، به تقویت ایکی از عناصر کلیدی تاب آوری اجتماعی کمک کنند.
  • رسانه ها باید اطلاعات دقیق و موثق را در اختیار جامعه قرار دهند تا افراد بتوانند با آگاهی بیشتری نسبت به بحران ها واکنش نشان دهند.


تحقق تاب آوری اجتماعی از طریق رسانه

برای تحقق تاب آوری اجتماعی از طریق رسانه ها، باید در سه حوزه اصلی تمرکز کرد:

  1. آموزش و آگاهی رسانی: رسانه ها باید محتوای آموزشی و آگاهی بخش در زمینه تاب آوری اجتماعی تولید کنند تا افراد و جوامع به اهمیت آن پی ببرند و مهارت های لازم برای سازگاری با شرایط سخت را فراگیرند.
  2. ترویج فرهنگ مشارکت: رسانه ها می توانند با ترویج فرهنگ مشارکت اجتماعی و تشویق افراد به همکاری و همیاری، تاب آوری اجتماعی را تقویت کنند. این مشارکت می تواند شامل فعالیت های گروهی برای حل مسائل اجتماعی یا فعالیت های داوطلبانه باشد.
  3. ایجاد فضایی برای ابراز احساسات: رسانه ها باید فضایی فراهم کنند که افراد بتوانند احساسات و نگرانی های خود را بیان کنند. این فرآیند می تواند به کاهش استرس و بهبود روحیه اجتماعی کمک کند و در نهایت، تاب آوری را در جامعه تقویت کند.


چالش های رسانه در ترویج تاب آوری اجتماعی

با وجود نقش مثبت رسانه ها در ترویج تاب آوری اجتماعی، چندین چالش نیز وجود دارد. یکی از این چالش ها، انتشار اخبار نادرست یا نیمه کاره است که می تواند به افزایش استرس و ترس در جامعه منجر شود.

همچنین، رسانه ها باید به تاثیرات منفی رسانه های اجتماعی که می توانند به شایعات و اطلاعات نادرست دامن بزنند، توجه کنند.

علاوه بر این، رفتارهای مبتنی بر فرهنگ کنجکاوی و تمایل به حاشیه سازی نیز می تواند منجر به تضعیف تاب آوری اجتماعی شود. بنابراین، رسانه ها باید به دقت محتوای خود را انتخاب کنند و به سمت ارتقاء آگاهی و اطلاعات دقیق حرکت کنند.


نتیجه گیری

رسانه تاب آوری اجتماعی نقش حیاتی در تقویت و بهبود تاب آوری در جامعه ایفا می کند. با درک درست مفهوم تاب آوری اجتماعی و استفاده هوشمندانه از رسانه ها، می توان به یک جامعه پایدار و مقاوم دست یافت.

این تلاش نیازمند همکاری تمامی افراد و نهادها در راستای تولید و ترویج محتوای مثبت و سازنده است.

با ترویج فرهنگ همکاری، مشارکت و آگاهی در جامعه، می توانیم تاب آوری اجتماعی را بهبود بخشیم و به مقابله با چالش های پیش رو آماده تر شویم.


رسانه تاب آوری پرتال جامع علوم روانشناختی و تاب آوری ایران