سامان حقیقی
83 یادداشت منتشر شدهخانه تاب آوری ایران، تاریخچه، اهداف و چشم اندازها
خانه تاب آوری ایران، تاریخچه، اهداف و چشم اندازها، رسانه ی با ارزشی است که با هدف زنده نگه داشتن چراغ امید در دل مردم ایران زمین، پا به عرصه گذاشته است.
خانه تاب آوری ایران، رسانه ای ارزشمند در جهت ارتقاء سلامت روان مردم ایران زمین!
از دیرباز تا کنون، تاب آوری رمز موفقیت و دوام انسان ها در شرایط سخت بوده است. تاب آوری دقیقا همان ویژگی ای است که باعث می شود افراد در بحران ها دوام بیاورند و سلامت روانی شان حفظ شود. از این رو بیشتر جوامع، به دنبال افزایش این ویژگی ارزشمند در مردم خود هستند.
خانه تاب آوری Home of Resilience نیز، با هدف ارزشمند افزایش تاب آوری در مردم، پا به عرصه گذاشته است تا در این راستا خدمت کند. تولد این رسانه ی حرفه ای روانشناختی-مددکاری با این هدف مهم، گام نوینی در جامعه ی ایرانی محسوب می شود. در ادامه ی این مقاله قرار است شما را با این رسانه ی ارزشمند، بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
قبل از اینکه به معرفی خانه تاب آوری ایران بپردازیم، نیاز است که با اهمیت تاب آوری بیشتر آشنا شویم. شاید بارها در اخبار شنیده باشید که فلان کشور درگیر بلایایی چون سیل، زلزله و… شده است. حتی در موارد بدتر، کشوری سال ها با جنگ دست وپنجه نرم می کند. احتمالا از خود می پرسید، چطور مردم آن کشورها دارند در این فجایع زندگی می کنند؟
در سال ۲۰۰۶، محققانی چون گارمزی و ماستن، تاب آوری را علت این دوام آوردن دانستند. طبق تعریف آنها، تاب آوری یک فرایند توانایی، یا پیامد سازگاری موفقیت آمیز، علی رغم شرایط تهدیدکننده تعریف شد که نقش پررنگی در مقابله با بحران های زندگی داشت. از این رو جوامع موفق و پیشرفته با پی بردن به اهمیت تاب آوری، پرورش این خصیصه در مردم شان را در اولویت قرار دادند.
خانه تاب آوری ایران با هدف افزایش تاب آوری در مردم متولد شد.
خانه تاب آوری ایران، رسانه ی با ارزشی است که با هدف زنده نگه داشتن چراغ امید در دل مردم ایران زمین پا به عرصه گذاشته است. در عصر حاضر متاسفانه فشارهای اجتماعی، اقتصادی و… روزبه روز بر شانه ی مردم جوامع سنگین تر می شود. جامعه ی ایران نیز از این قضیه مستثنی نیست. مشکلات متعدد موجود، سبب شده است که جامعه ی ایرانی با افزایش نرخ سرسام آور خودکشی و بیماری های روانی روبه رو شود. تمام این شواهد حاکی از آن است که اگر به موقع چاره ای اندیشیده نشود، اوضاع وخیم تر می شود.

خانه ی تاب آوری ایران، اولین رسانه تاب آوری ایران است که برای مبارزه با این بحران در سال ۱۳۹۳ تاسیس شده است. این رسانه قصد دارد با افزایش تاب آوری در مردم ایران، از مشکلات بزرگتر جامعه و خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کند.
حال که با اولین رسانه تاب آوری ایران آشنا شدید، شاید برایتان سوال باشد که سازوکار این رسانه چگونه است؟ در جواب باید گفت، خانه تاب آوری ایران نهاد مستقلی است که امکان آموزش و دسترسی بی واسطه ی مردم را به مطالب تخصصی تاب آوری فراهم می کند. این نهاد همچنین بستری را ایجاد می کند تا متخصصین حوزه ی تاب آوری، بتوانند در این زمینه پژوهش کنند و بانک اطلاعاتی ارزشمندی را در زمینه ی تاب آوری بسازند. در ادامه افرادی که به این اطلاعات نیاز دارند، می توانند به این مطالب ارزشمند دسترسی پیدا کنند.
خانه تاب آوری اقدامات حیاتی دیگری را در این عرصه انجام داده است که عبارتند از:
- ایجاد کارگاه جهت آموزش تاب آوری به افراد در معرض خطر، جهت عبور از مشکلات فردی و اجتماعی
- چاپ کتاب در جهت فرهنگ سازی در حوزه تاب آوری
- و…
خانه تاب آوری ایران، امکان آموزش در زمینه ی تاب آوری را برای تمام مردم فراهم کرده است.
مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران، آقای جواد طلسچی یکتا هستند. شخصی که توانست در جشنواره ملی آرمان برتر در سال ۱۳۹۷، جایزه ی مدیر ارزش آفرین کشور را از آن خود کند. آقای طلسچی یکتا اولین تحصیلات خود را در زمینه ی مددکاری اجتماعی گذراندند و سال ها به عنوان مددکار، در خط اول رزم با معضلات اجتماعی خدمت کردند.
جواد طلسچی یکتا بنیانگذار رسانه تاب آوری ایران است.
در ادامه آقای طلسچی یکتا تحصیلات خود را در رشته های ارشد روانشناسی بالینی (خارج از کشور) و دکتری مدیریت راهبردی ادامه دادند. از جمله اقدامات ارزشمند ایشان عبارتند از:
- تاسیس کلینیک مددکاری-اجتماعی معراج،
- تاسیس وبسایت جامع مددکاری اجتماعی،
- تاسیس خانه و باشگاه تاب آوری ایرانیان،
- برپایی کارگاه های آموزشی برای توانمند کردن قشر آسیب پذیر و افزایش دانش متخصصان این حوزه
- و…
در آخر باید اضافه کرد که دفاتر خانه تاب آوری ایران تحت نظارت ستاد مرکزی، بزودی به صورت پایلوت در ده استان کشور افتتاح خواهد شد. این مراکز کار خود را تحت نظارت نهاد غیردولتی رسانه ایرانیان، در جهت افزایش بهزیستی و تاب آوری در جامعه آغاز خواهند کرد.
Iran’s Home of Resiliency, Iran’s First Resilience Media
خانه تاب آوری ایرانیان اولین رسانه تاب آوری ایران پایگاه جامع برای فعالیت و پژوهش در حوزه تاب آوری در جهت خدمت به مردم ایران است. این پایگاه پژوهش هایی در حوزه تاب آوری انجام می دهد. همچنین خدماتی مانند آموزش تاب آوری به شیوه ای نوین و متفاوت را به هم میهنان ارائه می دهد.Iran’s Home of Resiliency, Iran’s First Resilience Media
این پایگاه اینترنتی پایگاهی مستقل و انحصاری برای دسترسی سریع و بدون واسطه مخاطبان به تحقیقات و محتوای تخصصی در زمینه تاب آوری است. همچنین این پایگاه دسترسی هموطنان را به آموزش های حوزه تاب آوری راحت تر می کند.
این مجموعه تخصصی تحت نظارت رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان فعالیت می کند. این نهاد مستقل با چاپ کتاب سالیانه خود با عنوان کتاب خانه تاب آوری از پیشگامان تحقیق و آموزش در حوزه تاب آوری در ایران است.Iran’s Home of Resiliency, Iran’s First Resilience Media
دکتر جواد طلسچی یکتا بنیانگذار اولین رسانه تولید محتوای تخصصی تاب آوری در کشور و نیز موسس اولین رسانه تاب آوری ایران می باشد. Iran’s Home of Resiliency, Iran’s First Resilience Media
از جمله بزرگترین اهداف این مجموعه رسانه ای معرفی و فرهنگ سازی تاب آوری در جامعه ایران است.
از دیگر اهدافی که خانه تاب آوری ایرانیان دارد:
- ایجاد بانک اطلاعات و مقالات علمی در حوزه تاب آوری برای استفاده دانشجویان و بیماران
- ایجاد بستر مناسب پژوهش برای پژوهشگران در حوزه تاب آوری
- معرفی متخصصین بومی در حوزه تاب آوری و همکاری با این متخصصین جهت آموزش و تولید محتوا
- افزایش منابع و مطالب علمی در حوزه تاب آوری در ایران و به زبان فارسی
- ایجاد کارگاه و کلاس جهت آموزش تاب آوری به علاقه مندان جهت عبور از مشکلات فردی و اجتماعی
- چاپ کتاب خانه تاب آوری در جهت فرهنگسازی در حوزه تاب آوری
یکی از اقدامات بی بدیل و منحصر به فرد این مجموعه رسانه ای، جمع آوری و چاپ محتواهای تولید شده توسط این نهاد در قالب کتاب خانه تاب آوری است.
این کتاب با موضوع تاب آوری هفتمین کتاب چاپ شده این نهاد خواهد بود. از این جهت که سلامت روان یکی از مهمترین اهداف این رسانه تخصصی است.

بنابراین با توجه به گستره ی وسیع موضوع تاب آوری تولید و چاپ کتاب به شکل جامع تری به پوشش موضوعات اساسی و محوری حوزه تاب آوری کمک خواهد کرد. این کتاب در پاییز ۱۴۰۳ به چاپ خواهد رسید. کتاب خانه تاب آوری شامل مطالب سال های ۱۴۰۲ تا پاییز ۱۴۰۳ در حوزه تاب آوری است که در پایگاه های سلامت نیوز و مددکارنیوز قرار گرفته است.
خانه تاب آوری ایران و ایرانیان
خانه تاب آوری ایران و ایرانیان: در این مطلب به صورت کوتاه و مختصر، اصول و ارزشهای اخلاقی خانه تاب آوری ایران و ایرانیان را در وهله اول برای تیم تخصصی این رسانه و سپس برای همه مخاطبین گرانقدر مجموعه رسانه های تاب آوری ایرانیان تکرار و یادآوری خواهیم کرد.
خانه تاب آوری ایران و ایرانیان
خانه تاب آوری ایران و ایرانیان با بیش از یک دهه فعالیت
در سال ۱۳۹۲ ایجاد وبگاه تاب آوری به عنوان شاخه ای از پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران تحت عنوان وبگاه خانه تاب آوری ایران و ایرانیان در دستور کار قرار گرفت و در زمستان سال ۱۳۹۳ محقق شد.
از سال ۱۳۹۳ تا کنون فعالیت های این وبگاه اینترنتی در راستای آموزش، پژوهش و توسعه تاب آوری در حیطه های مختلف موضوعی برقرار بوده است.
آنچه وجه تمایز این رسانه با سایر سایتهای فعال تاب آوری می باشد، نوع نگاه متفاوت و رویکرد خاص این پایگاه اینترنتی بوده است که به صورت خلاصه شده و صرفا بخشهایی از اصول و ارزشهای اخلاقی خانه تاب آوری ایران و ایرانیان به عنوان موارد مهم مورد نظر جهت این مطلب به شرح ذیل می باشند:
*آموزش منهای پایش و ارزیابی، صرفا یک گردهمایی قابل احترام و همراه با تصاویری یادگاری از یک نشست محترمانه به نام آموزش است و در واقعیت امر، یک برنامه آموزشی با کارکردهای واقعی و ماهیت اصلی آن نخواهد بود.
*اقدامات پژوهشی منهای کارکردهای عملیاتی و کاربردی بودن موضوعات مربوطه، تاثیری در ارتقاء رفاه و کیفیت زندگی و تاب آوری جامعه ایرانیان نخواهد داشت لذا چنین اقداماتی از دستور کار این وبگاه علمی پژوهشی به طور کل حذف گردیده اند.
*توسعه تاب آوری ایرانیان جز با آموزش مستمر، هدفمند و برنامه مند محقق نخواهد شد و می بایست از جوامع محلی، مناطق کم برخوردار و آسیب خیز آغاز بشود تا مهمترین میزان اثرگذاری خود را بر اقشار محروم و چه بسا آسیب پذیر جامعه داشته باشد.
*وبگاه خانه تاب آوری ایران و ایرانیان بر این باور است که توسعه تاب آوری در سایه ظرفیت سازی های برنامه مند و ایجاد زیرساخت های فکری – فرهنگی – اجتماعی در آحاد مختلف جامعه محقق خواهد شد.
*ایجاد و توسعه تاب آوری از طریق نهادینه سازی مولفه های تاب آوری در سایه آموزش هایی هدفمند، بر پایه نقشه راه و بر اساس استمرار یافتن روال آموزش های مربوطه محقق خواهند شد.
*این رسانه بر این باور است که هرگونه پیروزی و موفقیت در سایه یک فعالیت تیمی منسجم، متحد، همیار و همراه تحقق خواهد یافت و متقابلا هرگونه فعالیت انفرادی و خارج از چارچوب کار تیمی، فاقد تاثیرات همه جانبه و ماندگار خواهد بود و با نوع نگاه و حرکت گروه محور رسانه خانه تاب آوری ایران و ایرانیان همخوانی ندارد.
*شناسایی افراد علاقمند و مستعد کارهای تیمی، قابل اعتماد و دانش پژوه، همواره در دستور کار این نهاد آموزشی – رسانه ای بوده است و از ابتدای فعالیت این مجموعه در قالب اجرای کارزارهای رسانه ای محتوامحور، در جهت شناسایی و جذب بهترین و مستعدترین افراد جهت حضور در تیم رسانه ای تاب آوری ایرانیان اقدامات لازم صورت پذیرفته است.
*خانه تاب آوری ایرانیان در سایه یک برنامه کاری مشخص و هدفمند در راستای اهداف والای این رسانه که برآیند آن “رشد و توسعه تاب آوری ایران و ایرانیان” می باشد، به لطف خداوند شاهد متعال، حرکتی رو به جلو را تجربه می کند.
*مجموعه رسانه های ایرانیان، در قالب رسانه هایی همسو و همگرا، با حفظ دستور کاری مستقل، به شکل مکمل یکدیگر عمل نموده و مسیری مشخص و حساب شده را طی می نمایند.
*امروز به حمد الهی و به واسطه تلاشهای تیمی افرادی صدیق و دانش پژوه، با گذشت بیش از یک دهه فعالیت رسانه ای چندوجهی، صاحب یک پایگاه خبری اختصاصی جامع تحت عنوان مددکارنیوز، یک خبرگزاری قدرتمند و مدرن با نام رسانه تاب آوری و نیز وبگاههای قدیمی و دارای کسوت رسانه ای با عناوین خانه و باشگاه تاب آوری ایران و ایرانیان می باشیم.
*رشد و پیشرفت امروز رسانه های مثلثی ایرانیان! مرهون وجود افرادی مومن، صدیق، عملگرا و تاب آور” می باشد که در قالب اعضاء تیم تخصصی این رسانه گردهم آمده اند.
راهکارهای عملی برای تقویت تاب آوری
برای اینکه افراد بتوانند مهارت های تاب آوری را به طور موثر یاد بگیرند و در زندگی روزمره خود به کار ببرند، نیاز به راهکارهای عملی و قابل اجرا دارند. در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می شود:
1. تمرینات ذهن آگاهی
ذهن آگاهی یا "مدیتیشن" یکی از تکنیک های موثر در مدیریت استرس و افزایش تاب آوری است. با تمرینات روزانه ذهن آگاهی، افراد می توانند به افزایش تمرکز و کاهش اضطراب کمک کنند. این تمرینات شامل تنفس عمیق، مشاهده افکار و احساسات بدون قضاوت و تمرکز بر لحظه حال می باشد.
2. ایجاد شبکه های حمایتی
تشکیل و تقویت شبکه های اجتماعی و حمایتی می تواند به افراد کمک کند تا در زمان های سخت احساس تنهایی نکنند. ارتباط با دوستان، خانواده و گروه های اجتماعی می تواند احساس تعلق و حمایت را افزایش دهد.
3. تعیین اهداف واقع بینانه
تعیین اهداف کوتاه مدت و بلندمدت می تواند به افراد کمک کند تا در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرند. این اهداف باید واقع بینانه و قابل دستیابی باشند تا افراد احساس موفقیت و انگیزه بیشتری کنند.
4. یادگیری از تجربیات
افراد باید به یادگیری از تجربیات گذشته خود بپردازند. این شامل تحلیل چالش ها و بحران هایی است که در گذشته با آن ها مواجه شده اند و شناسایی راهکارهایی که در آن زمان موثر بوده اند. این فرآیند می تواند به تقویت تاب آوری و افزایش اعتماد به نفس کمک کند.
5. تمرین مهارت های حل مسئله
برگزاری کارگاه ها و فعالیت های عملی برای تقویت مهارت های حل مسئله می تواند به افراد کمک کند تا در مواجهه با چالش ها، به جای احساس ناامیدی، به دنبال راه حل های موثر باشند. این تمرینات می توانند شامل شبیه سازی موقعیت های واقعی و بحث گروهی باشند.
نقش خانواده در تقویت تاب آوری
خانواده ها به عنوان اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی، نقش بسیار مهمی در تقویت تاب آوری افراد دارند. ایجاد محیطی حمایتی و پر از عشق و احترام در خانواده می تواند به شکل گیری شخصیت تاب آور کمک کند.
1. ارتباطات موثر در خانواده
تشویق به برقراری ارتباطات موثر و باز در خانواده می تواند به افراد کمک کند تا احساس امنیت و حمایت کنند. این ارتباطات می توانند شامل گفتگوهای صمیمی، شنیدن نظرات یکدیگر و حل مشکلات به صورت مشترک باشند.
2. الگوهای مثبت
والدین و اعضای خانواده می توانند به عنوان الگوهای مثبت برای یکدیگر عمل کنند. نشان دادن رفتارهای تاب آور و مثبت در مواجهه با چالش ها می تواند به تقویت این ویژگی در نسل های بعدی کمک کند.
3. تشویق به استقلال
تشویق فرزندان به استقلال و تصمیم گیری می تواند به آن ها کمک کند تا مهارت های تاب آوری را در خود تقویت کنند. این استقلال به آن ها اجازه می دهد تا در مواجهه با چالش ها، به جای وابستگی به دیگران، به خود اتکا کنند.
نتیجه گیری نهایی
در نهایت، خانه تاب آوری Home of Resilience و آموزش تاب آوری نه تنها به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می کند، بلکه می تواند به ایجاد جامعه ای پایدار و مقاوم در برابر چالش ها منجر شود. با استفاده از راهکارهای عملی و تقویت روابط خانوادگی، هر فرد می تواند به عنوان یک عامل تغییر در جامعه خود عمل کند و به دیگران نیز کمک کند تا تاب آوری خود را افزایش دهند. این فرآیند نه تنها به بهبود فردی، بلکه به ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی جامعه نیز کمک خواهد کرد.
درباره خانه تاب آوری: در دنیای امروز، موضوع تاب آوری به عنوان یکی از مولفه های کلیدی در زمینه بهبود کیفیت زندگی افراد مطرح شده است.
خانه تاب آوری ایران Home of Resilience، با هدف ترویج این مفهوم و ارتقای کیفیت زندگی اجتماعی و فردی، به عنوان یک رسانه تخصصی فعالیت می کند.
در این مطلب به بررسی فعالیت های این رسانه و تاثیر آن بر جامعه خواهیم پرداخت.
خانه تاب آوری ایران به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای فعال در زمینه تاب آوری اجتماعی، با اهدافی متعهد به توسعه و آموزش این مفهوم در جامعه ایرانی تشکیل شده است.
این رسانه با کوشش برای ایجاد فضایی مناسب برای گفتگوهای علمی و عملی در مورد تاب آوری، به دنبال شناسایی مشکلات و چالش های جامعه ایران و ارائه راهکارهای مناسب می باشد.
تعهد به ارتقای آگاهی عمومی نسبت به موضوع تاب آوری، دوسویه بودن ارتباط میان پژوهش و عمل، و همکاری با نهادهای دولتی و غیر دولتی، از جمله اهداف اصلی این رسانه به شمار می آید.
(خانه تاب آوری ایران Home of Resilience)، با بهره گیری از محتوای آموزشی و پژوهشی، به دنبال انتقال دانش و آگاهی به جامعه است. در این راستا، این رسانه به ارائه مقالات علمی، کارگاه های آموزشی و برگزاری سخنرانی های عمومی می پردازد.
نقش این رسانه در ترویج تاب آوری احساسی و اجتماعی در جامعه ایرانی، از مهم ترین دستاوردهای آن محسوب می شود. از طریق ارائه موضوعاتی چون چگونگی مدیریت استرس، مهارت های ارتباطی، و تقویت شبکه های اجتماعی، این رسانه به افراد کمک می کند تا در برابر چالش های زندگی روزمره قوی تر شوند.
خانه تاب آوری ایران از طریق سامانه های مختلف ارتباطی، به ویژه وب سایت خود به نشانی iraniansocialworkers.ir، سعی در برقراری ارتباطی موثر با مخاطبان دارد.
این رسانه با توجه به نیازهای علمی و اجتماعی جامعه، به روز رسانی محتوای خود را در قالب مقالات و گزارشات مستمر انجام می دهد.درباره خانه تاب آوری ایران
علاوه بر این، خانه تاب آوری ایران ارتباط تنگاتنگی با رسانه های اجتماعی برقرار کرده است. این خود به افزایش دسترسی عموم به آموزش ها و اطلاعات مربوط به تاب آوری کمک می کند.
تحقیقات نشان می دهد که افزایش آگاهی در مورد تاب آوری، نه تنها به بهبود جنبه های فردی زندگی، بلکه به تقویت پیوندهای اجتماعی و همکاری های جمعی نیز کمک می کند.
خانه تاب آوری ایران با برگزاری رویدادهای مختلف، تلاش می کند تا افراد را به گرد هم آورد و به تبادل نظر و تجربیات بپردازند.
تاثیرات مثبت تاب آوری بر زندگی فردی و اجتماعی، نه تنها به ارتقای کیفیت زندگی کمک می کند بلکه باعث بهبود سلامت روانی جامعه نیز می شود. به همین دلیل، ترویج چنین مفاهیمی از سوی این رسانه نمی تواند دست کم گرفته شود.
رسانه خانه تاب آوری ایران با اهداف بارز و توانمند سازی اجتماعی، در مسیر افزایش تاب آوری فردی و اجتماعی گام برمی دارد. این رسانه به عنوان یک پل ارتباطی میان علم و جامعه، نقش مهمی در ارتقای آگاهی و توانمندی های افراد دارد.
با تداوم این فعالیت ها و حمایت از تحقیقات علمی در زمینه تاب آوری، می توان انتظار داشت که جامعه ایرانی به سمت یک آینده ای روشن تر و تاب آورتر حرکت کند.
تاب آوری، توانایی فرد یا جامعه در مواجهه با چالش ها و بحران های مختلف است. در دنیای امروز که هر روز با مشکلاتی مانند بحران اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مواجه هستیم، تقویت تاب آوری در سطح فردی و اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
خانه تاب آوری ایران با هدف ارتقاء تاب آوری در جامعه، اقدامات موثر و برنامه ریزی شده ای را در زمینه های مختلف فردی، خانوادگی، گروهی، اجتماعی و سازمانی انجام می دهد.
خانه تاب آوری ایران با هدف ایجاد یک بستر جامع برای ارتقاء تاب آوری آحاد جامعه، برنامه های متعددی را طراحی و اجرایی کرده است.
این برنامه ها شامل کارگاه های آموزشی، مشاوره های گروهی و فردی، و فعالیت های اجتماعی است که بر پایه علم و تجربیات روز دنیا پی ریزی شده اند.
1. آموزش و توانمندسازی
آموزش ها به صورت دوره های حضوری و آنلاین برگزار می شوند و شامل موضوعات مختلفی از جمله مدیریت استرس، مهارت های ارتباطی، و تقویت روحیه کار تیمی هستند.
۲. مشاوره
خدمات مشاوره ای با هدف حمایت از افراد و خانواده ها در مواجهه با بحران ها و چالش های روزمره ارائه می گردد. این مشاوره ها در محیطی امن و محرمانه صورت می گیرد تا افراد بتوانند به آزادی و راحتی بیان احساسات و مشکلات خود بپردازند.
برنامه های اجتماعی و گروهی
یکی از رویکردهای کلیدی خانه تاب آوری ایران، ایجاد گروه های پشتیبانی و فعالیت های اجتماعی است. این برنامه ها به افراد این امکان را می دهد که در کنار یکدیگر به تبادل نظر و تجارب بپردازند.
۱. گروه های حمایتی
تشکیل گروه های حمایتی به افراد اجازه می دهد تا با یکدیگر تعامل کنند و از تجربیات یکدیگر بهره مند شوند. این گروه ها به عنوان فضایی برای بیان احساسات و نگرانی ها عمل می کنند.درباره خانه تاب آوری ایران
۲. فعالیت های اجتماعی
خانه تاب آوری ایران برگزاری فعالیت های اجتماعی را جزئی از برنامه های خود می داند.
این فعالیت ها شامل برگزاری رویدادهای فرهنگی، ورزشی و تفریحی است که به انسجام اجتماعی و ایجاد احساس امنیت در جامعه کمک می کند.
خانه تاب آوری ایران با نهادها و سازمان های مختلف همکاری می کند تا تاثیر بیشتری بر روی جامعه بگذارد.
این همکاری ها شامل برگزاری کارگاه های مشترک، پژوهش های علمی و تبادل اطلاعات است.
۱. پژوهش و توسعه
تحقیق و توسعه یکی از ارکان اصلی این مرکز است. با استفاده از داده های علمی، خانه تاب آوری ایران می تواند برنامه ها و راهکارهای بهتری را برای ارتقاء تاب آوری ارائه دهد.
۲. شبکه سازی
ایجاد شبکه های ارتباطی بین سازمان ها و نهادهای مختلف برای تبادل تجربیات و به اشتراک گذاری منابع، به رشد و توسعه تاب آوری در سطح کلان کمک خواهد کرد.
خانه تاب آوری ایران Home of Resilience به عنوان یک نهاد پیشرو در راستای ارتقاء تاب آوری در سطح فردی و اجتماعی، با برنامه های جامع و هدفمند خود در تلاش است تا جامعه ای مقاوم تر، پایدارتر و همدل تر را بسازد.
از طریق آموزش، مشاوره، فعالیت های اجتماعی و همکاری های بین سازمانی، خانه تاب آوری ایران به دنبال ایجاد یک فضای حمایتی و توسعه دهنده برای همه افراد جامعه است.
با ادامه این حرکت، امید می رود که تاب آوری در ایران در سطح مطلوبی قرار گیرد و افراد و جامعه به سمت پیشرفت و بهبود روزافزون خود حرکت کنند.
۱.۱ تعریف تاب آوری
تاب آوری به معنای قدرت سازگاری و غلبه بر دشواری ها و چالش های زندگی است.
این مفهوم بیشتر از آنکه یک صفت فردی باشد، به عنوان یک ویژگی اجتماعی و فرهنگی نیز مطرح می شود که در قدرت یک جامعه برای مقابله با بحران ها و مسائل اجتماعی تجلی می یابد.
۱.۲ اهمیت تاب آوری در جامعه ایرانی
در دوران معاصر، جامعه ایرانی با چالش های متعددی از جمله بحران های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مواجه است.
تاب آوری می تواند به عنوان ابزاری موثر در مقابله با این چالش ها عمل کند و به افراد و جامعه کمک کند تا در برابر شرایط نامساعد پایدار بمانند.
۱.۳ معرفی دکتر جواد طلسچی یکتا
دکتر جواد طلسچی یکتا، از پیشگامان حوزه تاب آوری در ایران، با تلاش های بی وقفه خود همچون دلیلی برای ارتقاء آگاهی عمومی و علمی در این زمینه شناخته می شود.
او با ارائه نظریه ها و برنامه های مختلف به ترویج تاب آوری در جامعه ایرانی پرداخته است.

۲.۱ تاسیس و اهداف اولیه
خانه تاب آوری ایرانیان در دی ماه سال ۱۳۹۳ با هدف ترویج مفاهیم تاب آوری و مقابله با چالش های اجتماعی تاسیس گردید.درباره خانه تاب آوری
این نهاد با هدف ایجاد یک فضای حمایتی برای افراد و گروه ها در جامعه ایرانی شکل گرفت.
۲.۲ تحولات و دستاوردهای مهم
در طی سال های فعالیت، خانه تاب آوری با انجام پروژه های مختلف توانسته است قدم های موثری در زمینه ایجاد بسترهای لازم برای ارتقاء تاب آوری بردارد.
۲.۳ نقش دکتر جواد طلسچی یکتا در توسعه خانه تاب آوری
سهم دکتر طلسچی یکتا در راه اندازی و توسعه خانه تاب آوری غیرقابل انکار است.
او با برنامه ریزی های دقیق و حمایت های علمی خود باعث شد که این نهاد به یک اراده تاثیرگذار تبدیل شود.
۳.۱ آموزش تاب آوری
۳.۱.۱ دوره های آموزشی ارائه شده
خانه تاب آوری دوره های آموزشی متنوعی برای تقویت مهارت های تاب آوری در افراد برگذار می کند. این دوره ها شامل تکنیک های مدیریت استرس، حل مسئله و ایجاد انگیزه مثبت در زندگی هستند.
۳.۱.۲ مشارکت های جامعه در برنامه های آموزشی
مشارکت جامعه در این برنامه ها نشان دهنده اشتیاق مردم به یادگیری و افزایش توانایی هایشان در مواجهه با چالش ها است.
۳.۲ پژوهش در زمینه تاب آوری
۳.۲.۱ پروژه های پژوهشی
خانه تاب آوری ایرانیان همچنین در زمینه پژوهش نیز فعال است و پروژه های مختلفی را با هدف بررسی و تحلیل مسائل مرتبط با تاب آوری اجرا می کند.درباره
۳.۲.۲ انتشار مقالات و پژوهش های علمی
با انتشار مقالات و پژوهش های علمی، فعالیت نهاد مذکور به افزایش دانش عمومی در زمینه تاب آوری کمک شایانی می کند.درباره خانه تاب آوری
۳.۳ توسعه تاب آوری ایرانیان
۳.۳.۱ رویکردهای نوآورانه
رویکردهای نوآورانه در توسعه تاب آوری به ایجاد روش های جدید و موثر برای مواجهه با چالش های جامعه کمک می کند.
۳.۳.۲ همکاری با نهادهای اجتماعی و دولتی
خانه تاب آوری به منظور گسترش دامنه تاثیر خود، با نهادهای اجتماعی و دولتی همکاری های استراتژیک برقرار کرده است.
۴.۱ تاریخچه تاسیس رسانه تاب آوری ایران
رسانه تاب آوری ایران به عنوان یک منبع اطلاعاتی برای ترویج مفاهیم تاب آوری در سال های اخیر تاسیس شده است.
۴.۲ اهداف و ماموریت رسانه
هدف این رسانه افزایش آگاهی عمومی در زمینه تاب آوری و ایجاد بستری برای تبادل نظر و اطلاعات در میان متخصصان و جمعیت عمومی است.
۴.۳ محتوا و عملکرد رسانه
۴.۳.۱ مقالات و گزارش ها
رسانه تاب آوری با انتشار مقالات علمی و گزار ش های تحقیقی به شناخت بهتر مفاهیم تاب آوری کمک می کند.
۴.۳.۲ برنامه های آموزشی و آگاهی رسانی
برنامه های آموزشی و کارگاه های آموزشی از دیگر فعالیت های مهم این رسانه محسوب می شود.درباره خانه تاب آوری ایران
۵.۱ چالش های پیش روی خانه تاب آوری
۵.۱.۱ مشکلات مالی و منابع انسانی
یکی از چالش های اصلی خانه تاب آوری ایرانیان، کمبود منابع مالی و انسانی برای اجرای برنامه های خود است.
۵.۱.۲ موانع فرهنگی
نگرش های فرهنگی غیر مساعد نسبت به مساله تاب آوری نیز یکی از موانع عمده پیش روی این نهاد است.
۵.۲ فرصت های توسعه
۵.۲.۱ همکاری های بین المللی
همکاری با سازمان های بین المللی در زمینه تاب آوری می تواند به ارتقاء کارایی و دامنه تاثیر فعالیت های خانه تاب آوری کمک کند.
۵.۲.۲ افزایش آگاهی اجتماعی
با افزایش آگاهی اجتماعی در مورد اهمیت تاب آوری، خانه تاب آوری می تواند به راحتی تنوع فعالیت های خود را گسترش دهد.درباره خانه تاب آوری
۶.۱ چشم انداز آینده
آینده خانه تاب آوری ایرانیان با توجه به چالش ها و فرصت های پیش رو همچنان روشن و امیدوارکننده است.
۶.۲ برنامه های آتی
برنامه ها و سیاست های جدیدی در دست برنامه ریزی است که به توسعه بیشتر مختصات تاب آوری کمک می کند.
۶.۳ دعوت به مشارکت و همکاری
خانه تاب آوری ایرانیان از تمامی افراد، نهادها و سازمان ها دعوت می کند تا به منظور توسعه تاب آوری در جامعه به این نهاد همکاری کنند.درباره خانه تاب آوری
۷.۱ خلاصه ای از دستاوردها
خانه تاب آوری ایرانیان با تلاش های بی وقفه خود در ترویج آگاهی های تاب آوری و حمایت از جمعیت جامعه، به دستاوردهای قابل توجهی نائل گردیده است.
۷.۲ اهمیت ادامه فعالیت های خانه تاب آوری
ادامه فعالیت های این نهاد ضروری است، چرا که تاب آوری یکی از ارکان اساسی برای بازسازی و توسعه پایدار به شمار می رود.
۷.۳ پیام نهایی به جامعه
دعوت ما از جامعه ایرانی این است که با مشارکت و همکاری، به سمت آینده ای تاب آور و مقاوم گام برداریم و با ایجاد بسترهای اجتماعی مناسب، تاب آوری را به یکی از ارکان اصلی زندگی خود تبدیل کنیم.
خانه تاب آوری ایرانیان در نقشه گوگل
