گام های استعدادپروری در سازمان

6 خرداد 1403 - خواندن 4 دقیقه - 488 بازدید

یافتن، حفظ و توسعه استعدادهای مناسب برای موفقیت هر سازمانی بسیار ضروری است. در فرآیند استعدادپروری، رهبران و مدیران می دانند که گزینه های متععدی در اختیار دارند. زمانی که افراد به سازمان هایی با برنامه های توسعه استعداد نگاه می کنند، فرصت هایی را برای رشد مهارت های خود مدنظر قرار می دهند. ارائه توسعه استعدادها برای حفظ کارکنان پس از استخدام نیز کلیدی بوده و پرورش و توسعه استعداد برای رسیدگی به شکاف مهارتی در حال رشد که می تواند موانع جدی برای بسیاری از سازمان ها ایجاد کند، مهم است. گام های استعدادپروری به شرح زیر است.


گام اول: اهداف سازمان را مشخص کنید.

اینکه سازمان از طریق برنامه استعدادپروری به چه چیزی دست یابد، مهم است. این یک سوال کلیدی است که باید قبل از شروع طراحی برنامه و اهداف بلندمدت سازمان با جزئیات به آن پاسخ داده سود. برخی از اهداف استعدادپروری شامل جذب افراد مستعد رشد، ایجاد انگیزه و حفظ کارکنان برتر، دستیابی به اهداف بزرگتر سازمان با ایجاد عملکرد بالا، پر کردن شکاف مهارتی بین نیازهای سازمان و قابلیت های کارکنان است.

گام دوم: مهارت های کارکنان را ارزیابی کنید.

این گام شامل شناسایی شکاف های مهارتی، ارزیابی مجموعه مهارت ها در میان کارکنان و زیردستان فعلی با استفاده از آزمون ها، نظرسنجی ها و مصاحبه ها است. وقتی این موارد ارزیابی و با مهارت های مورد نیاز مقایسه می شوند، شکاف های مهارتی سازمان مورد توجه قرار می گیرد.

گام سوم: استعدادهای کارکنان را کشف کنید.

رشد فردی کارکنان قلب فرآیند استعدادپروری است. این گام با پیدا کردن این که کارکنان و زیردستان به کدام حوزه ها علاقه داشته و استعدادها و مهارت هایی که ممکن است آشکار نباشند، آغاز می شود. مصاحبه های فردی در فرآیند استعدادپروری فرصتی را برای کارکنان فراهم می کند تا قابلیت های موجود و همچنین آن هایی را که علاقه مند به توسعه هستند، آشکار کنند.

گام چهارم: برنامه های آموزشی فردی طراحی کنید.

آموزش دیگر به معنای دوره هایی نیست که به صورت حضوری در یک محیط کلاس تدریس شوند؛ اگرچه ممکن است برای برخی از انواع آموزش های حضوری موثر باشد. اما گزینه های زیادی برای آموزش و توسعه استعدادها از قبیل مربیگری و راهنمایی فردی، آموزش آنلاین، آموزش دیجیتال از طریق وبینارها وجود دارد. بر اساس تقاضا و برنامه های استعداد سازمان، برنامه های آموزشی فردی نیز طراحی می شود.

گام پنجم: فرهنگ یادگیری ایجاد کنید.

ارائه فرصت های آموزشی و یادگیری موثر و جذاب برای کارکنان و زیردستان برای کمک به توسعه مهارت ها و قابلیت های آنها بسیار مهم است. پرورش فرهنگ یادگیری مستمر می تواند به سازمان ها کمک کند تا در فرآیند استعداپروری موفق باشند. وقتی کارکنان بدانند سازمان برای یادگیری آنها ارزش قائل است، احتمال بیشتری دارد که به دنبال این فرصت ها باشند.

گام ششم: فرآیند استعدادپروری را بررسی و ارزیابی کنید.

بررسی و نظارت بر موفقیت در اجرا و پیاده سازی فرآیند استعدادپروری بسیار مهم است. در طول اجرای فرآیند استعدادپروری به دنبال نقاط ضعف گردیده و به جای اینکه برای انجام این کار تا پایان منتظر بمانید، آنها را همانطور که برنامه پیش می رود برطرف کنید. ساده ترین راه برای انجام این کار، نظرسنجی یا پرسشنامه است. برای به دست آوردن بازخورد غنی تر، به تسهیل چند گروه متمرکز یا مصاحبه انفرادی با کارکنان بپردازید.