آیا تاب آوری جادوی رایج است ؟ خانم دکتر آن ماستن کیست ؟

6 خرداد 1403 - خواندن 5 دقیقه - 402 بازدید

آن ماستن استاد موسسه رشد کودک در دانشگاه مینه سوتا است که به خاطر تحقیقاتش در زمینه توسعه تاب آوری در کودکان و خانواده هایی که با مشکلات روبرو هستند، شناخته شده است.

 خانم آن ماستن دکترای خود را در روانشناسی بالینی از دانشگاه مینه سوتا در سال 1982 دریافت کرده است وی بعبارتی یکی از بهرتین متخصصین تاب آوری کودک در سراسر دنیاست تعریف تاب آوری در رشد کودک به ظرفیت یک سیستم پویا برای مقاومت یا بازیابی از چالش های مهمی اشاره دارد که ثبات، دوام یا رشد آن را تهدید می کند.

 در زمینه توسعه انسانی، تاب آوری معمولا به مسیرها یا فرآیندهایی اشاره دارد که منجر به سازگاری یا توسعه مثبت در مواجهه با تجربیات نامطلوب می شود. تاب آوری زمانی دیده می شود که کودکان علیرغم مواجهه با ناملایمات، مانند ضربه، غفلت یا موقعیت های استرس زا، رشد سالمی از خود نشان دهند. این نه تنها شامل عقب نشینی از چالش ها می شود، بلکه شامل استراتژی های انطباقی برای هدایت و سازگاری موثر با عوامل استرس زا است


تحقیقات ماستن بر روی عواملی متمرکز است که تاب آوری را افزایش می دهند، از جمله ویژگی های رفتاری-روانی اجتماعی و عصبی-بیولوژیکی او استدلال می کند او اصطلاح جادوی رایج را در خصوص تاب آوری بکار میبرد.

آن ماستن معتقد است که ظرفیت انطباق و تاب آوری از روابط حمایتی، مهارتهای خودکنترلی و حل مسئله، خوش بینی و احساس هدف ایجاد می شود. کتاب او "جادوی رایج: تاب آوری در توسعه" به بررسی چگونگی پرورش تاب آوری در خانواده ها، مدارس و جوامع می پردازد


آن ماستن رهبری و مدیریت یک پروژه تحقیقاتی در زمینه تاب آوری و ریسک را در کارنامه خود دارد.

 ماستن به دلیل مشارکت هایش در سطح بین المللی شناخته شده است.

دکتر آن ماستن در سال 2014 جایزه انجمن روان شناسی آمریکا را برای یک عمر فعالیت علمی و خدمت به جامعه را دریافت کرد.

 او به عنوان رئیس انجمن تحقیقات در رشد کودک و بخش 7 (توسعه) انجمن روانشناسی امریکا یا APA خدمت کرده است.

 در سال 2021، دکتر آن ماستن به عضویت آکادمی هنر و علوم آمریکا انتخاب شد.

 دکتر آن ماستن معتقد است تاب آوری از الزامات رشد است و در زمان های آشفتگی، مفهوم ارزشمند تاب آوری یک قدرت شگرف است، یک رویکرد بی نظیر در جامعه انسانی و یک جادوی ماندگار در عصر پر تنش امروز.

دکتر آن اس. مستن(Ann S. Masten) از پیشتازان و بزرگان تاب آوری دنیا، پیشرفت مان را در دانش با این قرائت جدید هدایت می کند.

 تعامل تاثیرات عصب شناسی، روانشناسی، خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی در طول زمان باعث افزایش توانایی کودکان و بزرگسالان برای ادامه حیات و رشد به نحوی قوی در چالش ها می شود.
ایشان هدف از نوشتن کتاب جادوی رایج را ، توصیف پیشرفت در مطالعات تاب آوری در کودکان و جوانان میداند.


 تمرکز کتاب جادوی رایج بر تاب آوری فردی در سطح رفتاری است.

کتاب جادوی رایج یا تاب آوری در تکامل دکتر آن ماستن دهها تحقیق در مورد تاب آوری در کودکان و نوجوانان را ترکیب می کند و در نهایت بررسی میکند که چه چیزی به برخی افراد اجازه می دهد با وجود فقر، مشکلات خانوادگی، تروما و سایر چالش ها به خوبی سازگار شوند.

 این کتاب چارچوبی برای ارتقای تاب آوری از طریق خانواده ها، مدارس و جوامع فراهم می کند.

 فصل های این کتاب نقش علم عصب شناسی در تاب آوری و مطالعات در سه حوزه ی رشد کودک که در زندگی و تاب آوری کودکان بسیار مهم اند را مورد تاکید قرار می دهد؛ این سه حوزه عبارتند از خانواده، مدرسه و فرهنگ.
کتاب به زبانی ساده همراه با نمونه ها و مثال هایی از کشورها و فرهنگ های غیر غربی مثل سییرالئون و کامبوج آورده شده است.

 این کتاب در چهار بخش تنظیم شده است که عبارتند از:
بخش اول: مقدمه و مرور مفهومی؛ بخش دوم: مطالعات تاب آوری فردی 123؛ بخش سوم: سیستم های سازگاری در تاب آوری 193؛ بخش چهارم: پیشروی تلویحاتی برای فعالیت و مطالعات آینده.
خواندن این کتاب برای محققان، دانشجویان، متخصصان حوزه سلامت روان که در تلاش برای درک ترویج سازگاری مثبت در وضعیت آسیب زا و محیط های پر تنش هستند، ضروری است.


کتاب جادوی رایج توسط هما نیابتی و عفت حیدری و دکتر محمدرضا مقدسی مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران ترجمه و منتشر شده است.