حضور طرح شتاب دهنده حل مساله سخت و اتاق دوپامین به عنوان راهکارهای مدرن در حل مساله اعتیاد از طرف دکتر یونس یونسیان در فراخوان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور

9 اسفند 1402 - خواندن 5 دقیقه - 321 بازدید




طرح هایی با محور روانشناسی و روانکاوی اعتیاد از طرف دکتر یونس یونسیان مدیر عامل شرکت سروشان ایده کاوان مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان در فراخوان مرکز نوآوری ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان اولین طرح های کشور مبتنی بر نقش مفهوم حل مساله سخت و راه اندازی نگاه چند ضلعی به پدیده اعتیاد مدرن ارایه گردید. مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد مبارزه با مواد مخدر از ارکان اصلی زیست بوم نوآوری است که به عنوان اولین حلقه زنجیره نوآوری و کارآفرینی در حوزه مبارزه با مواد مخدر محسوب شده و به ترویج و فرهنگ سازی، آموزش، مهارت آموزی و توانمندسازی کارآفرینی کمک می نماید. ستاد مبارزه با موادمخدر، بسترهای لازم را برای اندیشمندان، پژوهشگران، مولفان و مترجمان به منظور مشارکت علمی در جهاد مقدس مبارزه با موادمخدر، روان گردان و پیش سازها فراهم کرده تا نسبت به تحقیق و تدوین پژوهش های کاربردی، بنیادی و توسعه ای اقدام کرده تا شاهد تقویت علم نافع برای ضربه زدن به بنیان موادمخدر و نیز پیشگیری در مقابله با تهدیدات و آسیب های ناشی از مواد مخدر و روان گردان در جامعه اسلامی باشیم. به صورت کلی پیشنهاده و طرح اتاق دوپامین یک طرح دانش بنیان و منطبق با پژوهش های روز دنیا و مستندات رسمی و طبقه بندی شده در اختیار اعضای تیم و به عنوان خروجی رساله دکتری دکتر یونس یونسیان در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران می باشد. طرح اتاق دوپامین با نگاه همزمان به پژوهش های روز جهان و متدهای درمانی و پیشگیری و نگاه به اسناد کلان و بالادستی نظام تهیه شده است. با توجه به مساله و بحران ایجاد شده در آشوب های اخیر در محیط دانشگاه های کشور، شاید مشاوران و داوران دارای سابقه اطلاعاتی و امنیتی به رمز کلی و پاسخ کلیدی این ایده برای حل مساله و گشایش بینانسلی در فضای دانشگاه پی برده باشند. ایده اتاق دوپامین در مسیر سند دانشگاه اسلامی و تحقق رویای ایران قوی و اراده قوی می باشد. اتاق دوپامین در واقع یک شتاب دهنده استارتاپی و نوآوری اجتماعی پیشرو در حوزه های نواوری و نوآفرینی با هدف تولید زمینه های شادابی و نشاط آفرینی در نسل جوان می باشد و خروجی اتاق دوپامین مجموعه ای از روش ها و پتانسیل های جمعی و مردمی در راستای پیاده سازی سیاست های پویایی شناسی حکمرانی در سطح دانشگاهی نیز است.
این مرکز مسئول شناسایی و جهت دهی به ایده ها، حمایت از انجام مطالعات امکان سنجی، تسهیل شکل گیری تیم مناسب حول این ایده ها بوده و محیط مناسب برای استقرار و حضور حرفه ای شرکت های فناروی کوچک و متوسط است که در تعامل سازنده با یکدیگر و دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به فعالیت های فناوری اشتغال دارند. هدف نهایی این تعامل، ایجاد هسته های فناوری و تسهیل فرایند جذب، ارتقا ء و انتشار آن در رابطه با مبارزه بامواد مخدر است. این رویداد با حضور بیش از 20 شرکت دانش بنیان با  فناوری های روز و توانمندی ها مختلف برگزار شد و  تعداد 10 شرکت دانش بنیان از استان های مختلف هم بصورت آنلاین در این هفته به ارائه طرح ها و دستاوردهای خود خواهند پرداخت.

امیر سیاح مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد گفت، این رویداد در راستای تعاملات مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد با شرکت های دانش بنیان، مراکز علمی و فناوری برگزار شده است و با هماهنگی اداره کل تحقیقات و آموزش و اداره کل درمان و حمایت های اجتماعی جلسات آتی با شرکت های مستعد و توانمند فناوری های درمان و سلامت ادامه خواهد یافت تا با پتانسیل این شرکت ها و دستاوردهای علمی و عملی ستاد بصورت بهینه و با بهره وری بالا بتوان در حوزه نیازهای فناورانه درمان و سلامت ستاد اقدام مقتضی را انجام داد. شرکت های حاضر اقدامات و توانمندی های خود را معرفی نموده و آخرین فناوری های روز دنیا در حوزه مرتبط به خود را به ارائه نمودند. در این نشست سرکارخانم دکتر باهری مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش، جناب آقای دکتر قربانی مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی، جناب آقای دکتر شفیعی رئیس اداره درمان نیز حضور داشتند که به ارائه نیازها و تحلیل دستاوردهای شرکت های حاضر در جلسه پرداختند.

در این نشست داروهای گیاهی دانش بنیان در درمان، روش های جدید دارو رسانی و داروهای آهسته رهش، کاربرد هوش مصنوعی در پیشگیری، پلتفرم های سازمانی، کیت های تشخیص مصرف مواد مخدر، فناوری های تعیین موقعیت، تشخیص مصرف مواد مخدر بکمک قرنیه، گجت های هوشمند نوروساینس جهت پایش اختلالات ذهنی، گجت های پوشیدنی برای شناسایی تظاهرات بیرونی مصرف موادمخدر، و نرم افزارهای هوشمند و زیرساخت های سلامت الکترونیک معرفی گردیدند.