نکات مهم که باید قبل انعقاد تعهدات و قرادادها دقت نمایید..!

25 دی 1401 - خواندن 7 دقیقه - 11517 بازدید

 

هدف از تحریر این مقاله آموزش-کاربردی برای افرادی است که می خواهند قرارداد یا تعهداتی را منعقد نمایند بهتر است به موارد ذیل دقت لازم مبذول نمایند⬅️ نکته اول بند ب بند تمام موارد ذکر شده دقیقا مطالعه نمایید و در صورت ابهام از وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی که دارای مجوز های قانونی هستند یک مشاوره حقوقی ابهام و ایرادهای محتمل را برای شما باز و توضیح وچه بسا رفع نمایند.

2️⃣احراز هویت فرد یا افراد حقیقی / حقوقی یا همان اهلیت طرف مقابل مستفاد از مواد۲۱۰ الی ۲۱۳ از قانون مدنی با الهام ازمواد ۱۹۰ و ۱۲۰۷ همان قانون مدلول بر صحت اهلیت طرفین نفایا یا اثباتا است.موضوع و مشروعیت در بحث معامله ها و قراردادها یا تعهدات نیز احراز امر بسیار مهم است.در ادامه👈 وکالت قانونی به یک فرد برای انجام کار یا بجای شما فعلی را انجام دهد منطبق به ماده ۶۵۶-۶۶۰ از قانون مدنی و در قبال آن کمیسیون اخذ نماید با اخذ یک وکالت نامه قانونی تنظیم شده از دفاتر اسناد رسمی بدون پرسش از سردفتر دار یا سردفتریار همان دفتر اسناد رسمی که چه بسا حدود اختیارات وکالت نامه رسمی مانند◀️«حق عزل یا تمدید یا تفویض اختیار به دیگری یا ثالث-وکالت در حق توکیل و حق امضاء و تعیین و تکلیف هر آنچه به نفع فرد به اصطلاح وکیل محضری یا قانونی باشد» بدون مطالعه وکالت نامه اقدام به انعقاد و تنظیم رسمی قرارداد یا تعهد نمایید و پس از مدتی متوجه شوید که وکالت نامه ابطال شده یا تاریخ در مقرره تمدید نگردیده یا همان فرد وکیل قانونی محجور و قبل از حادثه شدن موضوع خود را بدون اذن شما حدود و اختیارات را به فرد ثالث تا امضاء و فسخ یا تهاتر و اقاله و... بجای شما برای خودش یا ثالث قرارداد یا عقد را منعقد نماید و.... این باعث مشکلات و طرح دعوا کیفری و حقوقی می گردد.⬇️

 ⬅️ از تنظیم کننده یا سردفتردار یا کفیل/سردفتریار بخواهید دقیقا شما را مطلع از امتیازات خودتان نماید چه بسا بدون پرسش حق امضاء و صادر کننده اسناد رسمی و قانونی است حدود و اختیارات وکیل خود را مشخص و برای تمدید یا ابطال یا اختیار دادن وکالت قانونی به ثالث دیگر شما مختار هستید و نه وکیل قانونی شما.. چه بسا بسیاری نیز ازاین موارد هیچ اطلاعی نداشته باشند..❗

پس از مشورت با وکلای دادگستری که تخصصی و تبحر دارند برحسب احاطه و انتفاع کامل خودتان او را خلع یا اختیارات او را محدود یا تاریخ تنظیم شده را ابطال یا محدود نمایید و یادآوری می نماید که او به هیچ وجه وکیل دادگستری,مشاوره حقوقی یا نماینده حقوقی نبوده و نیست و هم اکنون نیز طبق قوانین و مقررات به شرح ذیل نخواهد بود👈شما اصیل و مالکیت کلیه حقوق و امتیازهای قانونی را وفق قانون مدنی دارید فلذا قبل انقعاد سند رسمی وکالت قانونی حتما از تنظیم کننده که دارای مجوزهای ویژه قانونی هستند ⬅️( دفاتر اسناد رسمی و هم چنین وکلای دادگستری) سوال های خود را حتما بپرسید....❗

 ورودی ها پرونده کیفری مبین عدم رعایت موارد بسیار ساده اما درعین گرفتار کننده است فلذا حتما دقت لازم را مبذول نمایید...❗

 دقت کنید..❗👈 این امر را در نظر داشته باشید طبق قوانین مربوطه و قانون آیین دادرسی در امور محاکمات حقوقی و کیفری (۱),(۲) مرتبط با افرادی که وکالت نامه های قانونی دارند اجازه طرح دعوی بهر نحوه وبهر کمیت و کیفیت در محاکم قضایی و کمیسیون های شبه قضایی ندارند و فقط باید وکالت نامه وکلای دادگستری همراه با وکالت نامه های قانونی که حدود و اختیارات آنها را مشخص شده است طرح دعوا اعم حقوقی,کیفری,اداری و.... آغاز می گردد.

این موضوع بیش از ۳ دهه اینجانب و همکاران را به عنوان ریاست محاکم قضایی و کمیسیون های مختلف شبه قضایی و اداری و با روند بالای ورودی پرونده ها خصوصا در محاکم عالی و استیناف ما را نیز دچار مشکلات جهت احقاق حق می نماید.

«پانوشت»⬇️

(۱)بخشنامه لازم الاجراء به شمارگان 15088/ 44253 25/1/89 معاون اول رئیس جمهور - بخشنامه 44741 -29/2/89 معاونت هماهنگی و نظارت بر امور حقوقی دستگاه های اجرایی معاونت حقوقی ریاست جمهوری ساماندهی حقوقی اداره ها وکلاء دادگستری دائر بر بند یک و دوم ماده ۳۲ از قانون آیین دادرسی مدنی و بند یک و دوم و پنجم ماده ۸۴ و ۸۹ از همان قانون ⏪ برای مطالعه چکیده مقاله کنفرانسی مولف در باب جرائم واسطه گری و سوداگری در همین زمینه مراجعه نمایید.

4️⃣اثبات مالکیت فرد یا مشخص بودن سهم الشراکه فرد و همچنین سمت یا آنکه در حال فقدان قصد قبض و انقباض نداشته باشد دائر بر ⬅️ ماده ۱۹۳ قانون مدنی فرد برای انعقاد قرارداد یا تعهدات بماند. آن که فرد به موجب جرائم یا تخلفات تحت پیگرد یا ممنوع المعامله و...نباشد یا بدون اذن مالک یا مالکان با توجه به توضیحات بالا حاضر شده باشد.

5️⃣اثبات مالکیت با اصل اصول اسناد و مدارک که این ارگان ها پس تشریفات اداری قانونی صادر می کنند ⬇️

 اداره ثبت اسناد و املاک محل,شهرداری, اداره مسکن و شهرسازی,برق,گاز,مخابرات,آبفا,دارایی و مالیاتی,اسناد بانکی و... که حتما استعلام از مراجع ذی صلاح اخذ یا مطالبه نمایید.

جمع بندی مطلب...👇

 اگر مشغله زیاد دارید براحتی می توانید وکالت نامه رسمی قانونی را استعلام کنید و موضوع مالکیت و وکالت نامه ها یا کلیه اسناد رسمی برای شما مشخص می گردد و صد البته می توانید به اداره های ذی صلاح نیز برای اثبات موضوع مراجعه نمایید⬇️1️⃣

https://my.ssaa.ir/portal/ssar/original

ity-document

2️⃣

https://my.ssaa.ir/portal/estate/originality-document/

3️⃣

https://sakha.epolice.ir/portal/login?service=http%3A%2F%2Fsakha.epolice.ir%3A80%2Fenroll%2Fticket_check

4️⃣

https://my.tax.gov.ir

لینک ها بالا سایت رسمی معاونت اداره کل ثبت املاک و اسناد کل کشور و همچنین برای استعلام از ناجا یا اداره کل حسابرسی امور مالیاتی کل کشوربرای استعلام شما ب راحتی محیا است,که صد البته از طرق«دفاتر اسناد رسمی» نیز بسیاری از موارد بدلیل مرتبط بودن با سازمانهای مربوطه موضوع به راحتی قابل استعلام بنا به درخواست و عنداللزوم خود سردفتریاران یا کفیل آنها نیز شما را مطلع می نمایند.

8️⃣شروط و کلمات و مواردی که داخل بیع نامه یا قرادادها یا اسناد رسمی ولو بانک ها یا اداره های دولتی یا عمومی را مطالعه نمایید و و اگر متوجه کلمات نمی شوید مانند⬅️ شروط خارج لازم یا کلمات ثقیل حقوقی مانند « خیار فسخ خفی بر وزن خفا ولو اخفش و... » حتما از اهل فن و تخصص بشرح فوق الذکر مشورت بگیرید.

9️⃣اگر موضوع عقد یا قراداد با وکالت در حق توکیل باشد حتما باید احراز مالک یا مالکان گردد یا اگر موضوع شما در حین انعقاد تعهد یا قرارداد یا امر وکالت قانونی داخل دعاوی کیفری یا حقوقی و....سهم الارث وراث یا در قبض اداره ثبت و اسناد و املاک کشور یا به دستور محاکم قضایی کل کشور یا سازمان حسابرسی مالیاتی کل کشور و... باشد تا زمان حل و فصل حذر کنید از پرداخت ولو پیش پرداخت به عنوان آمادگی شما برای انعقاد قرارداد یا تعهدات یا انتقال موضوع یا انتقال امتیاز و ... جدا خودداری نمایید...❗