قرآن را بهتر بشناسیم. (خطوط سرانگشتان و بادهای بارورکننده)

20 دی 1401 - خواندن 7 دقیقه - 2728 بازدید

📝 قرآن را بهتر بشناسیم
💢(خطوط سرانگشتان و بادهای بارورکننده)

🔹قالالله الحکیم: ونزلنا علیک الکتاب تبیانا لکل شیء و هدی و رحمه و بشری للمسلمین ( نحل 89)
به تو (محمد) این کتاب را نازل کردیم که روشنگر هر چیز است و مایه هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمانان است.
بهترین معرف قرآن خود قرآن است که گفته اند: آفتاب آمد دلیل آفتاب. پس چه بهتر که معرفی را از خود قرآن بخوانیم.
هدی و بشری للمومنین؛ هدی و موعظه للمتقین ؛ هدی و رحمه و بشری للمسلمین
همه جا سخن از نورافشانی و هدایت است که گاهی آمیخته با بشارت برای مومنان و گاه توام با موعظه و انذار برای پرهیزگاران و زمانی آمیخته با رحمت برای همه مسلمین است.
در جای دیگر خدای متعال قرآن را این گونه معرفی می کند: نزلنا علیک الکتاب تبیانا لکل شی ء
قرآن بیان کننده تمام علوم و معارف ضروری و سودمند بشری است. و در آیه دیگر در سوره بنی اسرائیل آیه 82 خداوند قرآن را به عنوان شفای آنچه در دل ها و افکار است معرفی می کند: و ننزل من القرآن ما هو شفاء و رحمه للمومنین. مراجعه کننده به قرآن بدون بهبودی و درمان باز نمی گردد بلکه قرآن به حق او را درمان می کند که درمان او همان فهم قرآن و پذیرفتن و عمل کردن به آن است.
خداوند متعال که برای جسم بشر غذای مناسب از حیوان و گیاه فراهم کرده، برای روح او و هدایت و سعادتش نیزکتابی را به وسیله کامل ترین انسان فرستاده است.

🔸قرآن برای عموم طبقات و جمعیت ها معجزه است. برای سخن سنجان از نظر بلاغت، برای حکما از نظر حکمت، برای دانشمندان از جنبه های علمی، برای جامعه شناسان از جهات اجتماعی و بالاخره برای عموم جهانیان از نظر اموری که به آن دسترسی ندارند مانند علوم غیبی و….
در اینجا به بعضی از نکات خارق العاده در قرآن توجه کنید:

🔻نظم در کلمات قرآن: قرآنی که در طول 23 سال و در موضوعات مختلف به کاررفته از آن چنان نظمی برقرار است که در توان بشر نیست. به عنوان نمونه واژه نور 23بار و واژه ظلمت نیز23 بار در قرآن به کار رفته است، کلمه دنیا 115 بار؛ آخرت هم 115 بار کلمه موت 145 بار و کلمه حیات هم 145 بار؛ کلمه شیطان 88 بار و ملائکه هم 88 بار، کلمه صالحات (کارهای خوب) 167 بار، کلمه سیئات (کارهای بد) 167 بار؛ کلمه ناباوری 17 بار و کلمه باور هم 17 بار ذکرشده؛ اسم ابلیس 11 بار ذکرشده و پناه بردن به خدا از ابلیس هم 11بار. عبارت “آن ها گفتند که” 332 بار آمده و قرآن عبارت او گفت را 332 بار به کاربرده است.

🔻خطوط سرانگشتان: یکی دیگر از اعجاز قرآن است. روزی شخصی که استخوانی در دست داشت نزد پیامبر(ص) آمد و پرسید؛ ای محمد(ص) تو می گویی من وقتی مثل این استخوان پوک شدم خداوند دوباره مرا زنده می کند؟ خداوند با نازل کردن این آیه پاسخش را داد: “آری ما می توانیم حتی سرانگشتانش را هم درست کنیم”.
تاکید بر سرانگشتان نشان از معنای خاصی دارد زیرا هر اثر انگشت منحصر به همان انگشت است، هر شخصی که زنده است یا سال ها پیش از دنیا رفته اثرانگشتانش مخصوص خود اوست به این دلیل در همه کشورها از اثرانگشت به عنوان تشخیص هویت استفاده می کنند.

🔻قوانین علمی: اثر انگشت در چهارماهگی در رحم مادر شکل می گیرد و در تمام عمر انسان ثابت و منحصربه فرد می ماند. خطوط سرانگشتان در افراد مختلف متفاوت است و در میان هیچ یک از انسان ها مشابهی و مانندی ندارد حتی دوقلوها. اثرانگشت بهترین راه برای تشخیص هویت افراد می باشد. خداوند در سوره قیامت می فرماید: لا اقسم بیوم القیامه﴿۱﴾ ولا اقسم بالنفس اللوامه﴿۲﴾ ایحسب الانسان الن نجمع عظامه﴿۳﴾ بلی قادرین علی ان نسوی بنانه﴿۴﴾ خداوند می فرماید: سوگند به روز رستاخیز و سوگند به نفس سرزنش کننده، آیا انسان گمان می کند که نمی توانیم استخوان هایش را گرد آوریم ما سرانگشتانش را هم می توانیم درست کنیم. پزشکان علم تشریح پژوهش گسترده ای بر روی افراد مختلفی از ملیت ها و اقوام مختلف و از تمام سنین انجام داده اند آنان با حقیقت علمی بزرگی روبرو شده اند و اعتراف کردند اثرانگشت هیچ فردی از گذشته تاکنون و تا آینده مانند و نظیری در میان دیگر انسان ها ندارد. شگفت تر آنکه در آیه سخن از درست کردن تمامی انگشتان به میان آمده است، زیرا کلمه سرانگشتان در آیه تمامی انگشتان را شامل می شود. بنابراین درست کردن آثار انگشتان تمامی انسان ها در روزی که همه زنده می شوند گوشه ای از قدرت عظیم خداوند است و نیز دلیلی بر توانایی خداوند متعال بر زنده کردن مردگان با اعضای کاملشان می باشد.

به این دلیل جای شگفتی نیست که اثرانگشت از نشانه های آفرینش خداوند می باشد که راز آفرینش را در خود نهفته دارد و بدون شک شاهدی است بر زندگی دوباره انسان ها و نیز نشانه ای است که خداوند چقدر توانا است.

🔻بادهای بارورکننده: خداوند در 1400 سال قبل در سوره حجر میفرماید: وارسلنا الریاح لواقح فانزلنا من السماء ماء فاسقیناکموه وما انتم له بخازنین. ما بادها را برای بارور ساختن (ابر و گیاهان) فرستادیم و از آسمان آبی نازل کردیم و شما را با آن سیراب ساختیم و درحالی که شما توانایی حفظ و نگهداری آن را نداشتید.
تا ابتدای قرن بیستم خیال می کردند بادها تنها ابرها را حرکت می دهند ولی اکنون علم هواشناسی نقش باروری بادها را در تشکیل باران و باروری گیاهان نشان داده است. گرچه قران 1400 سال قبل آن را بیان نموده است. دانشمندان می گویند بر روی سطح اقیانوس ها و دریاها به خاطر برخورد جریان های آب، حباب هایی تشکیل می شود که وقتی این حباب ها می ترکند هزاران ذره با قطری معادل یک صدم میلی متر به هوا پرتاب می گردند و با گردوغبار آورده شده توسط بادها ترکیب می شوند و به لایه های بالاتر جو برده می شوند. این ذرات که توسط باد به ارتفاعات بالابرده شده اند با بخار آب ترکیب شده و در اطراف این ذرات متراکم می شود و به قطره های کوچک آب تبدیل می گردد و به صورت باران فرود می آیند. 
اگر باد چنین خاصیتی نداشت، ذرات کوچک آب در ارتفاعات بالا شکل نمی گرفتند و باران ایجاد نمی شد.

🔸نکته اینجا است که نقش حیاتی بادها در تشکیل باران قرن ها قبل در قرآن اشاره شده، آن زمان که مردم اطلاع بسیار کمی داشتند. همچنین دانشمندان درباره ویژگی بادها می گویند در گل های همه گیاهان عناصر نر و ماده وجود داد و میوه زمانی تشکیل می شود که عنصر نر، عنصر ماده را بارور کند و این باروری به وسیله باد صورت می گیرد. بنابراین گیاهان با بارور شدن تولیدمثل می کنند و نسلشان زیاد می شود و این به لطف بادها است که خداوند در سوره حجر می فرماید: و ارسلنا الریاح لواقع. ما بادها را برای بارورساختن ابر و گیاهان فرستادیم.
 
✍غلامرضا رضایی تربقان

منبع خبر: (صدای خاوران)آوای کاشمر /شماره۵۲۴صفحه۵

 لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=7124
کد خبر : 7124_ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۲۹