آیا حمله به یمن بازدارنده است یا منجر به گسترش دامنه ی حملات خواهد شد؟
آیا حمله به یمن بازدارنده است یا منجر به گسترش دامنه ی حملات خواهد شد؟
محمدتقی سازندگی: خبرگزاری بلومبرگ با توصیف حمله ی آمریکا به «قمار»، هشدار داد که واشنگتن در شرایطی حمله کرد که بارها اعلام کرده بود «در بحبوحه ی جنگ بین اسرائیل و حماس، جلوگیری از تبدیل درگیری به یک جنگ منطقه ای بزرگتر اولویت ماست». این رسانه آمریکایی ضمن تاکید بر اینکه «بازداشتن صنعاء مسئله آسانی نیست»، نوشت «یمن موفق شد در برابر عملیات نظامی به رهبری عربستان سعودی برای سرنگونی آن مقاومت کند و هنوز هم [عزم آن] به شدت راسخ است».
حمله ی آمریکا و انگلیس به یمن در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲ مصادف با ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴، در ساعات اولیه ی بامداد از طریق هوا و دریا انجام شد. این عملیات ۶۰ هدف در ۱۶ مراکز وابسته به ارتش یمن را هدف حمله ی هوایی قرار داده است و در این حمله بیش از ۱۰۰موشک هدفمند به کار گرفته است. آمریکا و انگلیس صنعا و استان های الحدیده، تعز، حجه و صعده را با موشک هدف قرار دادند. در این حملات ۵ نفر از نیروهای مسلح شهید و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
۱. حملات هوایی
حملات هوایی، بخش اصلی حمله ی آمریکا و انگلیس به یمن را تشکیل دادند. در این حملات، از هواپیماهای جنگنده، پهپادهای تهاجمی و موشک های کروز استفاده شد. اهداف این حملات، تاسیسات نظامی، مراکز فرماندهی و کنترل، انبار تسلیحات و سامانه های دفاع هوایی مقاومت یمن بودند.
۲. حملات دریایی
حملات دریایی، بخش دیگری از حمله ی آمریکا و انگلیس به یمن را تشکیل دادند. در این حملات، از کشتی های جنگی و زیردریایی ها استفاده شد. اهداف این حملات، کشتی های جنگی و قایق های تندرو و انتحاری ارتش یمن در دریای سرخ و خلیج عدن بودند.
اهداف حمله آمریکا و انگلیس به یمن
۱. تضعیف و هراس افکنی به جبهه ی مقاومت انصارالله یمن؛
۲. انهدام تجهیزات و تاسیسات نظامی انصارالله: شامل پایگاه های نظامی، مراکز فرماندهی و کنترل، انبار تسلیحات و سامانه های دفاع هوایی و پهباد، شناورهای بدون سرنشین، قایق های تندرو. و همچنین سامانه های رادار ساحلی و تجسس هوایی انصارالله که برای شناسایی و ردیابی اهداف دریایی و هوایی استفاده می شوند.
پیامدهای حمله آمریکا و انگلیس به یمن
ادامه ی حملات آمریکا و انگلیس به یمن که در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲ مصادف با ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴، آغاز شد، احتمالا پیامدهای متعددی در پی خواهد داشت که می توان آنها را به دو دسته کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم کرد:
الف: پیامدهای کوتاه مدت
۱. ایجاد بحران انسانی در یمن
و ...
اندیشکده راهبردی تبیین
ادامه مطلب: http://tabyincenter.ir/47624
