تحلیل رویکرد واکنش گرایانه رهبر مقاومت یمن

25 دی 1402 - خواندن 3 دقیقه - 232 بازدید

 تحلیل رویکرد واکنش گرایانه رهبر مقاومت یمن

محمد تقی سازندگی از پژوهشگران مسائل یمن در یادداشتی به تحلیل رویکرد واکنش گرایانه رهبر مقاومت یمن پرداخت و نوشت:

سید عبدالملک الحوثی، رهبر مقاومت انصارالله یمن در بخشی از سخنرانی اخیر خود گفت: «همیشه آرزوی جنگ مستقیم با اسرائیل و آمریکا را داریم.» عبدالملک الحوثی از آمادگی یمن برای اعزام صدها هزار نفر به فلسطین خبر داد و گفت: «به طور آشکار و صریح از کشورهایی که از حیث جغرافیایی بین ما و فلسطین اشغالی فاصله می اندازند خواستیم تا گذرگاه های زمینی را باز کنند تا صدها هزار نفر از مردم ما بتوانند به فلسطین بروند» الحوثی ابراز داشت: «تاکنون آمریکا مزدورانش را برای مقابله با یمن به کار گرفته است، محبوب ترین کارها برای ما و آن چه که از روز اول آرزویش را داشتیم این بود که میان ما و آمریکا و اسرائیل جنگ مستقیم در گیرد» او در پایان سخنانش گفت که «اگر آمریکا قصد درگیری با ملت ما را داشته باشد، سناریویی بدتر از افغانستان و ویتنام را تجربه خواهد کرد».

سخنان سیدعبدالملک با واکنش های متفاوتی از سوی مقامات کشورهای مختلف روبرو شد. برخی از مقامات، از جمله مقامات آمریکایی، این سخنان را «تهدید» تلقی کردند و آن را محکوم کردند. برخی از مقامات کشورهای عربی این اظهارات را «خطرناک» و «تهدید علیه صلح و امنیت منطقه» خواندند و برخی دیگر از مقامات، از جمله مقامات ایرانی، این سخنان را «شجاعت» و «ابراز اراده» تلقی کردند و «حق طبیعی یک ملت برای دفاع از خود» دانستند و از آن حمایت کردند. برخی نیز این احتمال را مطرح کرده اند که اظهارات الحوثی صرفا یک سخنرانی احساسی بوده باشد و انصارالله قصد عملی کردن آن را نداشته باشد.

چنین اظهاراتی از یک رهبر سیاسی و نظامی معمولا چند وجهی هستند و در عبارت ها، ترکیبی از ملاحظات سیاسی، ایدئولوژیک، روانشناختی و تاکتیکی درهم تنیده شده اند. تحلیل کامل این دست اظهارات اغلب نیازمند توجه به طیف گسترده ای از مسائل تحلیلی و درک عمیقی از سیاست های منطقه ای و جهانی است. بنابراین برای درک عمیق اظهارات و رفتارهای رهبران سیاسی و نظامی، نیاز به تحلیل و دقت بیشتر در تحولات جاری و تاریخچه ی مناقشات و درک ریشه ای مذهبی و ایدئولوژیک بازیگران درگیر است.

بنابراین گفتمان شجاعانه و هل من مبارز رهبر مقاومت انصارالله یمن، می تواند دلایل و اهداف متعددی داشته باشند که ریشه در تاریخ، جامعه شناسی، سیاست و ایدئولوژی دارند. لذا برای اینکه به درک عمیق تری از انگیزه های پشت این گونه اظهارات دست یابیم نیاز به بررسی عوامل داخلی و خارجی داریم.

با تحلیل رویکرد چندوجهی که در برگیرنده ی جوانب اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی است، به اهداف داخلی و خارجی به شرح ذیل دست می یابیم:


خبرگزاری حوزه


ادامه مطلب: https://hawzahnews.com/xcCTd