۱۰ راهبرد مربی گری مشارکتی مبتنی بر عمل

23 تیر 1404 - خواندن 4 دقیقه - 43 بازدید
10 راهبرد مربی گری مشارکتی مبتنی بر عمل 


مربیگری مبتنی بر عمل (PBC) یک روش مربیگری است که بر اساس تحقیق طراحی شده و به حمایت از متخصصان آموزش در استفاده از شیوه های تدریس مبتنی بر شواهد می پردازد. مربیگری موثر مبتنی بر عمل در زمینه همکاری قوی بین مربی و مراجع انجام می شود، جایی که آن ها به طور مشترک نقاط قوت و نیازهای مراجع را ارزیابی کرده و یک برنامه مناسب برای اجرای شیوه های پیشنهادی طراحی می کنند.

این متن از کتاب "اصول مربیگری مبتنی بر عمل (Essentials of Practice-Based Coaching) اقتباس شده است. در ادامه ۱۰ راهبرد ارائه می شود که مربیان می توانند برای ایجاد همکاری موفق و محترمانه با متخصصان آموزش از آن ها استفاده کنند:


1. توافق نامه مربیگری

درباره نوع تجربیاتی که بهترین حمایت را از یادگیری مراجع خواهد کرد، به توافق برسید. هر توافق نامه باید نقاط قوت، نیازها و انگیزه های شرکای مربیگری را منعکس کند. جزئیاتی مانند:

- جلسات مربیگری چه زمانی و چگونه برگزار خواهد شد؟

- هر شریک چگونه برای تعیین اهداف و بازخورد آماده خواهد شد؟

- چه اطلاعاتی محرمانه است و چه اطلاعاتی ممکن است به اشتراک گذاشته شود؟

- چه داده هایی جمع آوری یا استفاده خواهد شد و چرا؟

2. احترام به زمان مراجع

جلسه را به موقع آغاز کنید و زمان آن را به طول توافق شده محدود کنید. برنامه خود را بر اساس زمان بندی مراجع تنظیم کنید و به دسترسی آن ها اولویت دهید.

3. تعیین اهداف به طور مشترک

درباره تمرکز مربیگری به توافق برسید. مراجعانی که در تعیین اهداف نقش فعالی دارند، روابط بهتری با مربیان خود دارند.

4. مشاهده مراجع

در محیط کار و یا به صورت ویدئویی مراجع را مشاهده کنید. مراجعانی که مربیان زمان بیشتری را به مشاهده و ارزیابی نقاط قوت و نیازها اختصاص می دهند، همکاری بیشتری با مربیان خود دارند.

5. شریک یادگیری باشید

به یادگیری درباره فرهنگ کار مراجع و خانواده ها بپردازید. هر تعامل را به عنوان یک فرصت یادگیری در نظر بگیرید و در رویدادهای توسعه حرفه ای با مربیان شرکت کنید.

6. توسعه مهارت های ارتباطی

از استراتژی های گوش دادن فعال برای تقویت همکاری استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید خلاصه سازی کنید، سوالات باز بپرسید و نقاط قوت مراجع را تایید کنید.

7. ایجاد ارتباطات و هدف گذاری

با دستاوردهای قبلی مراجع ارتباط برقرار کنید و گفتگوها را هدف محور نگه دارید. از زبان همکاری استفاده کنید و به جای "من"، از "ما" استفاده کنید.

8. ارتباط شفاف برقرار کنید

اجرای عمل معمولا پیچیده است، بنابراین مربیان باید به طور واضح درباره مراحل کوچک که باید انجام شود، توضیح دهند و از اصطلاحات پیچیده پرهیز کنند.

9. برای موفقیت ها جشن بگیرید

موفقیت های مراجع را جشن بگیرید و تاثیر آن ها بر یادگیری کودکان را به اشتراک بگذارید. موفقیت های کوچک می توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند.

10. ادامه رشد به عنوان مربی

به نقاط قوت و نیازهای خود در زمینه مربیگری فکر کنید و از شرکای خود بازخورد بگیرید تا روش های خود را بهبود بخشید.


ارتباط با من:


09120243627 و FARVAHAR482@YAHOO.COM 


محمد فروهر (مدرس،پژوهشگر، مربی و مشاور، مولف، مترجم)