مسئولیت حقوقی کسانی که برق را جهت جلوگیری از سارقین به نرده های ساختمان وصل می نمایند.

26 آبان 1402 - خواندن 3 دقیقه - 4483 بازدید

مسئولیت حقوقی کسانی که برق را جهت جلوگیری از ورود سارقین به نرده های ساختمان وصل میکنند.

به تازگی ها در برخی از منازل لوکس و ویلاهای بزرگ صاحب خانه ها با انگیزه معمول و محافظت از منزل خود، اقدام به کشیدن نرده روی دیوار ها کرده و از آنجا که قصد مسافرت می کنند، جریان برق را نیز به حصار فلزی آن وصل می کنند تا سارقی که قصد ورود به منزل او را داشته باشد، دچار برق گرفتگی و فوت کند.اما واقعیت این است که در صورت فوت سارق، اولیای دم او و در صورت جراحت سارق، خود او می تواند علیه صاحبخانه شکایت کند. البته فارغ از جنبه کیفری فعل مجرمانه سرقت است، چون عمل وی مصداق شروع به جرم سرقت بوده و حسب مورد، مجازات خواهد شد. در خصوص صاحب خانه طبق ماده ۱۳۲ قانون مدنی که اشعار می دارد: کسی نمی تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود، مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد. لذا هر کس می تواند در ملک خود به صورت متعارف، هرگونه تصرفی داشته باشد، لیکن اقدام مالک در مورد اتصال برق به نرده ها، اقدامی متعارف، منطقی یا ضروری نبوده و پیش بینی وقوع خطر برق گرفتگی یا جراحت در آن ها قابل تصور می باشد، بنابراین اقدام صاحبخانه به لحاظ بی احتیاطی رخ داده، غیرقانونی بوده و مشمول پرداخت دیه است.البته اگر اقدام به نصب تابلو های اخطار همانند خطر برق گرفتگی کند،طبق قاعده تحذیر، مسئولیت متوجه خود سارق خواهد بود، مگر اثبات کند که رویت نکرده است. در اخر اینکه باید بدانیم که سارق، مرتکب جرمی شده است که مجازات آن طبق قانون مشخص شده است و لزوما سلب حیات نمی باشد.لذا اطلاع از حد و مرز های قانونی به منظور مقابله با دزد، ما را از جایگاه شاکی به متشاکی سوق و جایگزین خواهد کرد.


پرداخت هزینه قبل از مشاوره در مورد موضوعات منتشر شده به مبلغ 55 هزار تومان به شماره کارت ۵۸۹۲۱۰۱۳۴۲۵۰۲۷۲۷ و تماس با ۰۹۱۴۸۷۴۴۳۶۹ مشاوره حقوقی انلاین .
برای همدیگر ارزش قائل بشویم همان طور که وقت شما ارزشمند است وقت ما نیز همان است خواهشمند است قبل از مشاوره هزینه مشاوره را پرداخت و بعدا تماس بگیرید.