شبیه سازی ساختار مغز انسان با هوش مصنوعی

18 تیر 1404 - خواندن 3 دقیقه - 23 بازدید

شبیه سازی ساختار مغز انسان با هوش مصنوعی

یکی از اکتشافات شگفت آور دیگر هم در دانشکده تحقیقات مغزی موسسه فناوری ماساچوست یا همان MIT محقق شده است. دانشمندان به این مهم دست یافتند که در حین طبقه بندی رایحه ها، شبکه های عصبی مصنوعی ساختاری را به کار می گیرند که بسیار شبیه به ساختار بویایی مغز انسان است. انسان ها و سایر حیوانات اطلاعات بویایی را به طور مشابهی در مغزشان انجام می دهند.

با وجود اینکه در فرایند آموزش الگوریتم هایی برای طبقه بندی رایحه ها، دانشمندان قصد کپی برداری از مغز موجودات زنده را نداشتند، اگرچه در روند حل این مسئله شبکه عصبی مصنوعی به میل خود شبکه بیولوژیکی بویایی را بازتولید کرد.

از طرفی این رویداد شگفت انگیز طراحی بهینه سیستم های بیولوژیکی را نشان می دهد. از طرف دیگر، این مسئله امکان مدلسازی کل مغز انسان را هم فراهم می کند. تخصص در یکی دیگر از مهم ترین کارکردها و قابلیت های مغز نیز اخیرا به وسیله هوش مصنوعی بدست آمده است. این دستاورد جدید شناسایی رابطه های علت و معلولی را انجام می دهد.

جهت یابی خودرو در محیط های مختلف با هوش مصنوعی

محققان MIT ثابت کرده اند که نوع خاصی از شبکه های عصبی قابلیت یادگیری ساختار تصادفی و واقعی کاری را دارند که برای انجام آن آموزش دیده است. این تحقیقات روی شبکه های عصبی مختص جهت یابی صورت گرفته اند و به گونه ای طراحی شده اند تا بتوانند اتومبیل بدون سرنشین را در جاده برانند یا مسئولیت جهت یابی پهبادها را بر عهده بگیرند.

هدف این است که وقتی یک شبکه عصبی آموزش داده می شود، نمی توان به طور قطعی اطمینان حاصل کرد که مدل ساخته شده آیا محدوده جاده را خط کشی های روی آسفالت در نظر گرفته است یا بر اساس بوته های اطراف جاده عمل می کند.

اگر الگوریتم داده های اشتباهی را برای آموزش انتخاب کرده باشد، در صورت تغییر محیط، امکان انجام وظیفه محوله را نخواهد داشت. محققان از چیزی به نام شبکه های عصبی سیال (Liquid Neural Network) استفاده می کنند که می توانند معادلات پایه ای خود را تغییر دهند تا خود را به طور مداوم با داده های ورودی جدید تطبیق دهند.