احمدرضا شیروانی بروجنی
کارشناس ارشد حقوق خصوصی و مهندسی بهداشت محیط Master of Science in Private Law and Environmental Health Engineering
2 یادداشت منتشر شده«بررسی موضوع طراحی و پیاده سازی شهر هوشمند با مدل شهر فشرده مبتنی بر علوم مهندسی، بهداشت، حقوق و برنامه ریزی شهری در جهت بهینه سازی محیط زیست انسان هوشمند آینده»
امروزه با توسعه علوم فنی مهندسی و علوم انسانی، بطور ویژه ای مباحث بین رشته ای، با تلفیق اطلاعات ثبت شده آن علوم در جهت تامین شرایط بهتر برای زندگی بشر و جامعه آرمانی انسانی، مطرح میگردد.
بر این اساس، در زمینه ایجاد و توسعه شهر سالم؛ میتوان با تلفیق حوزه های حقوقی - مهندسی و بهره گیری از شاخص های حقوق بین الملل، حقوق بشر، استانداردهای زیست محیطی و رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت و همچنین با در نظر گرفتن الگوهای شهرسازی نوین، نسبت به پیاده سازی معیارهای طراحی شهر هوشمند اقدام نمود.
این خود مقدمه ای برای برداشتن گامی بلند در جهت ایجاد شهر فشرده، به منظور بهینه سازی محیط زیست انسان هوشمند آینده، خواهد بود.
شهر فشرده، در مقابل شهر با پراکندگی افقی، به ایجاد شهرهایی با تراکم بالا و کاربری های ترکیبی اشاره دارد. این بدان معناست که در این شهرها، ساختمان ها به صورت متراکم و نزدیک به هم ساخته می شوند و انواع مختلفی از کاربری ها (مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی و غیره) در یک منطقه وجود دارند.
با کاهش مصرف انرژی و منابع، و حفظ مناطق طبیعی اطراف شهر، شهر فشرده به حفظ محیط زیست کمک می کند.
کپنهاگ و آمستردام از جمله شهرهایی هستند که در راستای ایجاد یک شهر فشرده و پایدار گام های مهمی برداشته اند.
در اجرای این هدف، مشارکت و هم افزایی علمی، تجربی و فنی بین حقوقدانان، مهندسین بهداشت محیط و متخصصین شهرسازی و برنامه ریزی شهری کلید موفقیت می باشد.