ستاد امنیت روان و آرام بخشی به جامعه در سازمان نظام روان شناسی تشکیل میشود.

29 خرداد 1404 - خواندن 4 دقیقه - 56 بازدید

ستاد امنیت روان و آرام بخشی به جامعه در سازمان نظام روان شناسی تشکیل میشود.

بر اساس این گزارش، در ذیل این ستاد، کمیته هایی تخصصی برای مقابله با بحران در حوزه های مختلف از جمله کودکان و نوجوانان، افراد در معرض خطر، آسیب دیدگان و سایر گروه های آسیب پذیر تشکیل خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، در پی تجاوز ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی و شهادت و مجروح شدن جمعی از هم وطنان و با توجه به ادامه ی این تجاوزات، به منظور کمک به ایجاد آرامش و امنیت روانی در جامعه و مقابله با جنگ روان شناختی دشمن، ستادی تحت عنوان «امنیت روان و آرام بخشی» در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره تشکیل می شود.

این ستاد با حضور روان شناسان و مشاوران در تهران و ذیل آن در مراکز استان ها تحت عنوان کمیته «امنیت روان وآرام بخشی» با همکاری و همیاری استانداران محترم، نهادها و ارگان های مسئول، برنامه ریزی لازم را برای بهره گیری از ظرفیت تخصصی جامعه روان شناسی و مشاوره کشور در راستای آرام سازی فضای عمومی، افزایش تاب آوری ملی وکمک به افراد نیازمند جامعه تشکیل می شود.

بر اساس این گزارش، در ذیل این ستاد، کمیته هایی تخصصی برای مقابله با بحران در حوزه های مختلف از جمله کودکان و نوجوانان، افراد در معرض خطر، آسیب دیدگان، خانواده ها و سایر گروه های آسیب پذیر تشکیل خواهد شد. پس از راه اندازی و هماهنگی نحوه همکاری روانشناسان ومشاوران داوطلب اعلام عمومی می شود.

این ستاد برای آرام بخشی به جامعه در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره تشکیل می شود.

روابط عمومی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور



تاب آوری اجتماعی در زمان جنگ و مراقبت از سلامت روان در زمان جنگ یا بحران های اجتماعی از اهمیتی حیاتی برخوردار است، زیرا فشارهای روانی ناشی از ترس، اضطراب و ناامنی می توانند سلامت روان افراد را تهدید کرده و به فروپاشی اجتماعی منجر شوند.

تاب آوری یا resiliency به معنای توانایی فرد، گروه یا جامعه برای مقابله، سازگاری و بازیابی از شوک ها و بحران ها است که شامل آمادگی جسمی و روانی، انعطاف پذیری، حمایت اجتماعی و مثبت اندیشی می شود. در شرایط جنگ، تاب آوری روانی-اجتماعی نقش محافظتی در برابر آسیب های روانی مانند اضطراب و افسردگی ایفا می کند و ارتقای آن برای موفقیت در جنگ و بازسازی پس از آن ضروری است.

تاب آوری اجتماعی توانایی جامعه برای حفظ انسجام، مقاومت در برابر تضعیف روحیه و بازیابی پس از آسیب های جنگ است که با همکاری نهادهای بهداشتی، پزشکی اجتماعی، خانواده و شبکه های حمایتی می توان آن را ارتقا داد تا سلامت روان و پایداری اجتماعی در شرایط بحرانی حفظ شود.

در روزهای بحرانی جنگ، حفظ سلامت روان و تاب آوری اجتماعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این مفهوم چندبعدی شامل آمادگی جسمی و روانی، انعطاف پذیری، حمایت اجتماعی و مثبت اندیشی می شود که به حفظ انسجام اجتماعی و سلامت روان افراد کمک می کند.

در شرایط جنگ، فشارهای روانی ناشی از ترس، اضطراب و ناامنی می تواند سلامت روانی جامعه را تهدید کرده و منجر به فروپاشی اجتماعی شود. پزشکی اجتماعی با تمرکز بر عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، نقش کلیدی در تقویت تاب آوری روانی-اجتماعی ایفا می کند. این رشته با ایجاد شبکه های حمایتی و ارتقای همبستگی اجتماعی، حس تعلق و حمایت متقابل را در جامعه تقویت می کند که به کاهش آسیب های روانی کمک می نماید.