طاهره جلالوند
مدرس آموزش خانواده،مشاور تحصیلی و دانش آموخته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش از دانشگاه تهران
39 یادداشت منتشر شدهافت تحصیلی و روند بهبود افزایش عملکرد تحصیلی - مرحله ۴
افت تحصیلی و راهکارهای بهبود عملکرد تحصلی دانش آموز:
۴- محیط آموزشی و نحوه رفتار معلمان و کارکنان آموزشی -
یکی دیگر از عواملی که می تواند موجب بروز و ظهور افت تحصیلی در دانش آموزان شود می تواند مربوط به محیط آموزشی و معلمان و برنامه های آموزشی باشد.در بررسی دقیق تر می توانیم به این نکته اشاره کنیم که هرگاه برنامه های هفتگی درسی و طراحی های آموزشی صورت گرفته میزان مناسبی از هماهنگی ها میان وظایف و تکالیف دانش آموزان و تدریس دروس مختلف از جانب معلمان را در پی نداشته باشد؛ وضعیت آشفته ای در برنامه های یادگیری و یاددهی بوجود آمده و سرعت و روند یادگیری را تنزل خواهد داد و این خود نشان از بروز افت تحصیلی در مدرسه و دانش آموز خواهد داشت. لذا یکی از عوامل بهبود دهنده ارتقای عملکرد تحصیلی دانش آموزان؛ طراحی های آموزشی و طرح ریزی برنامه های درسی متناسب و هماهنگ میان مدیران آموزشی؛معلمان و دانش آموزان خواهد بود.
به شکلی که طرح ریزی برنامه های آموزشی و امتحانات هفتگی و ماهانه و نیمسال های آموزشی توانمندی های علمی و آمادگی های روانی و اشتیاق در معلمان و دانش آموزان رابه میزان قابل توجهی در نظر داشته باشد.
یکی دیگر از مواردی که در دسته عوامل افت در این مرحله جای می گیرد ؛کیفیت فیزیکی مکان یادگیری و آموزشگاه از نظر گرما؛سرما؛نور و زیبایی و امکانات رفاهی و تغذیه ای و استراحت دانش آموزان می باشد. اگر قرار است دانش آموزان ساعات متوالی و طولانی در محیط آموزشگاه حضور داشته باشند لذا دسترسی به امکانات رفاهی از نظر گرما و سرما و تغذیه مناسب؛ مکان استراحت و رفع خستگی و در دسترس بودن امکانات بهداشت و سلامت از جمله ضروریات بسیار با اهمیتی هستند که در ارتقای کیفی و عملکرد آموزشی معلمان و دانش آموزان موثر و موجز هستند.