ویژگی سیستمهای نوظهور خدمات رسانه ای

ویژگی های سیستم نوظهور ، خدمات رسانه ای را اینگونه دسته بندی می کند :
فرهنگ یادگیری مادام العمر یا مهارت افزایی مستمر کاربران رسانه ای و به تبع آن تولید اشکال جدید نابرابری های اجتماعی-اقتصادی بر اساس داشتن یا نداشتن مهارت های مربوط به استفاده از فناوری های آی.سی.تی و دسترسی به ابزارهای جدید رسانه ای
فرایند تدریجی ممنوعیت و غیرقانونی اعلام کردن برخی از رفتارهای مخاطبان که پیش ترقانونی محسوب می شده، از قبیل دانلود رایگان آهنگ یا دیگر محصولات رسانه ای و تکثیرآنها افزایش نظارت و کنترل بر آزادی های مخاطب که نه تنها به تعامل در بازار رسانه محدود نمی شود بلکه استفاده تجاری از داده های خصوصی و تعدی به حریم خصوصی افراد را هم ممکن می سازد.
تاکید زیاد بر استفاده از فناوری و بهره گیری از ابزارهای ارتباطی در کشورها و غفلت ازبخش های دیگری که برای بقا و توسعه جوامع انسانی اهمیتی اساسی دارد.
سیاستگذاری رسانه ای ، مولفه اساسی در شکل گیری چشم انداز جدید رسانه است. در اینجا منظور از چشم انداز رسانه، دورنمایی است که بخشی از محیط پیرامون انسان را شکل می دهد. دولتها، بازیگران اصلی عرصه تدوین و اجرای سیاستگذاری رسانه ای هستند و تناسب محلی و هنجاری چشم اندازهای رسانه ای و دولت ملتها را مولفهای عمده در شکل دهی به سیاستگذاری های رسانه ای می دانند. مقررات رسانه ای از سیاستگذاری رسانه ای ریشه می گیرند. از آنجایی که سیاستگذاری، نقش دولت را در به وجود آوردن چشم انداز جدید رسانه مشخص می کند، مقررات تبدیل به ابزار اصلی نظارت، کنترل یا محدود کردن فعالیت های بازیگران غیردولتی می شوند که بر طبق سیاستگذاری ها اعمال می شوند. و این امر حاکی از دو نکته است؛ یکی این که نفوذ مقررات به توانایی دولت در ممانعت از افعالی است که مورد تاییدش نیست و دیگر این که مقررات حوزهای اساسا فنی است که دولت در آن مواردی که پیش تر در سیاستگذاری تصمیم گیری شده را به اجرا در می آورد.
مقررات رسانه ای اغلب جزء مسئولیت های منحصر به فرد یک هیئت اجرایی محسوب می شود که توسط فعالان اداری نه فعالان سیاسی تنظیم می شود. با دادن استقلال به این سازمانهای مقررات رسانه ای، ممکن است حوزه های رقابت سیاسی به وجود آیند، نه این که از شکل گیری آنها ممانعت به عمل آید. نظریه های فساد دستگاه . مقرراتی به این دلیل ارائه شده اند که نشان دهند، وقتی ناظران به فعالیت های لابی گری رسیدگی نمی کنند، مقررات به راه خطا می رود .
در گفتمان های قوانین فضای مجازی مسئله ای وجود دارد مبنی بر اینکه این است که سیاستگذاری رسانه ای صرفا در حوزه پخش برنامه های رادیو تلویزیونی شکل گرفته و به اشتباه تنها به یک جریان تقلیل داده شده است، بنابراین الگوی نوین سیاستگذاری رسانه ای، باید همراه با گفتمان جدید قانونی در فضای مجازی بازتعریف شود.