هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی - نوآوری، چالش ها و مسیر رو به جلو

7 فروردین 1404 - خواندن 22 دقیقه - 465 بازدید


معرفی فناوری هوش مصنوعی (AI) یک نوآوری تحول آفرین است که به صنایع متعددی کمک کرده تا در بازار فعلی پایدار مانده و رشد کنند. پیاده سازی هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی تغییرات مثبت زیادی را در این سیستم به ارمغان آورده است. بیشتر مطالعات بر مزایای اجرای فرآیند مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی در سازمان ها تاکید دارند. با این حال، آن ها نتوانسته اند چالش های موجود مدیریت منابع انسانی را که بر عملکرد سازمان و کارکنان تاثیر می گذارد، نشان دهند.

سیستم های مدرن مدیریت منابع انسانی (HRM) اخیرا محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند، زیرا فرآیندهای خسته کننده و پیچیده عملیاتی مختلف دیجیتالی سازی شده اند. مدیریت منابع انسانی توجهات زیادی را در زمینه افزایش بهره وری، بهبود صرفه جویی در هزینه ها و چالش های رقابتی بازار از طریق پیاده سازی طرح های الکترونیکی کامپیوتری و اینترنتی جلب کرده است. داده های سازمانی، مبتنی بر وظایف و پرسنلی که توسط بخش منابع انسانی مدیریت می شوند، بسیار زیاد هستند و به همین دلیل پیاده سازی هوش مصنوعی در فرآیندهای استراتژیک منابع انسانی ضروری به نظر می رسد و به این ترتیب پایایی مدل های کسب وکار را بهبود می بخشد.

چالش های عمده ای که مدیریت منابع انسانی با آن ها مواجه هستند مرتبط با شرایط کاری، استراتژی ها و رویه ها می باشند. مدیریت کارکنان، آموزش و توسعه، مدیریت بهداشت، مدیریت عملکرد و روابط کارمندی به عنوان مسائل مهمی که منابع انسانی با آن ها روبرو است در نظر گرفته می شوند. با این حال، این چالش ها می توانند با پیاده سازی مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی برطرف شوند.

بسیاری از سازمان ها آغاز به ادغام فناوری اطلاعات (IT) با کسب وکار خود از طریق پیاده سازی فناوری های پیشرفته هوش مصنوعی، اتوماسیون و یادگیری ماشین کرده اند. پردازش وظایف پیچیده و زمان بر که توسط عملکردهای مدیریت منابع انسانی (HRM) انجام می شود، تاثیر راه حل های مبتنی بر هوش مصنوعی را از دیدگاه مدیریت منابع انسانی افزایش داده است. تحول اخیر در مدیریت منابع انسانی به طور قابل توجهی به نوآوری ها در بخش فناوری اطلاعات مربوط می شود. فناوری های پیشین سیستم اطلاعات منابع انسانی (HRIS) و منابع انسانی الکترونیکی (e-HR) به سازمان ها کمک کردند تا داده ها را به صورت دیجیتالی پردازش، ذخیره و سپس در میان ذینفعان سازمان توزیع کنند. با این حال، وابستگی به راه حل های مبتنی بر هوش مصنوعی، اتوماسیون و ارتباط متقابل در پردازش وظایف منابع انسانی مثل جذب استعداد، به سرعت محبوب شده و در حال توسعه است.

سیستم اطلاعات مدیریت منابع انسانی (HRIS) اهمیت تقویت تکنیک های انگیزشی نسبت به کارکنان را برای بهبود روابط در محل کار میان کارکنان و سازمان برجسته می کند. عناصر سیستم HRIS مدیریتی با پیشرفت های فناوری مرتبط است که قابلیت سازمان را برای توسعه و حفظ روابط موثر و حرفه ای درون فردی و بین فردی بهبود می بخشد. بر خلاف سیستم HRIS مدیریتی ، پیاده سازی سیستم HRIS فنی نیاز به شناخت تاریخی از بازتولید مهارت ها و توانمندی های کنترل شده داده ها درون سازمان دارد. سیستم HRIS که به عملکردهای مدیریتی مربوط است، با فناوری های منابع انسانی متمرکز می شود که قابلیت ایجاد ارتباطات درون فردی یا بین فردی در سازمان را فراهم می آورد. با این حال، سیستم HRIS که به عملکردهای فنی مربوط است، با سیستم ها و فناوری های اطلاعاتی ادغام شده و به درک فنی، تحلیل داده ها و جریان کار موثر می پردازد.

کاربرد هوش مصنوعی به سازمان ها این امکان را می دهد تا ترجمه زبان و الگوهای شناسایی نوآورانه را از طریق الگوریتم های مختلف توسعه دهند و در محیط جهانی کسب وکار فعالیت کنند. تحقیقات زیادی برای درک اهمیت هوش مصنوعی در عملیات مختلف کسب وکار از جمله بازاریابی، زنجیره تامین و مدیریت عملیات انجام شده است، و برخی از این پژوهش ها نیز شامل عملکردهای مدیریت منابع انسانی بوده اند. پیاده سازی برنامه های مبتنی بر فناوری اطلاعات عملکرد فرآیند های متعدد کسب وکار را بهبود بخشیده که شامل استخدام، بازاریابی و مالی است. پیاده سازی فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در سیستم مدیریت منابع انسانی نیز تاثیرگذاری، دقت و سرعت در فرآیندهای مختلف کسب وکار را افزایش داده است. بنابراین، تحول سازمانی با حداقل سرمایه گذاری می تواند از طریق ادغام ماشین آلات، نیروی کار و روش ها با فناوری های هوشمند تحقق یابد.

انقلاب صنعتی آغازگر توسعه های گسترده در عصر صنعتی بوده است. توسعه هوش مصنوعی نیز یکی از مشارکت های انقلابی محسوب می شود. پیاده سازی فناوری هوش مصنوعی در سیستم مدیریت منابع انسانی برای تمامی فرآیندها همچنان چالشی است که بسیاری از صنایع با آن مواجه اند. باوجود اینکه اهمیت پیاده سازی هوش مصنوعی برای دستیابی به حداکثر عملکردهای مدیریت منابع انسانی توسط کارکنان تایید شده، این چالش ها هنوز به عنوان موانعی برای پیاده سازی و بهره برداری موثر عمل می کنند. بنابراین، این نتیجه گیری وجود دارد که تحول سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی هنوز در مرحله در حال توسعه است و نیازمند تمرکز و اهمیت بیشتری برای یک تحول کامل است.

فناوری های هوش مصنوعی و مبتنی بر هوش مصنوعی در چندین سازمان در بخش مدیریت منابع انسانی برای مدیریت افراد گنجانده شده اند. در طول یک دهه گذشته، توسعه در پیاده سازی فناوری های هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی افزایش یافته و به تحقیق در موضوعات مختلف مرتبط از جمله تاثیر اجتماعی رباتیک و هوش مصنوعی، تاثیر پذیرش هوش مصنوعی بر نتایج در سطوح کسب وکار و فردی، و ارزیابی عملیات مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی منجر شده است.

بر اساس گزارش IBM در سال 2020 ، هوش مصنوعی به عنوان پیشرفته ترین راهکار در سیستم مدیریت منابع انسانی شناخته شده است. این فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی، پیاده سازی یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و تحلیل داده های کلان را در سیستم مدیریت منابع انسانی تسهیل می کنند و بدین ترتیب کارایی آن را افزایش می دهند. از تحقیقات پیشین معلوم است که پیاده سازی مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی ممکن است نگرانی هایی برای کارکنان به وجود آورد و به صورت منفی یا مثبت بر کارکنان و نتایج کسب وکار تاثیر بگذارد .

محققان بسیاری مزایای سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی را مانند توسعه، حفظ، جذب استعداد و ارزیابی شرکت های هایتک چندملیتی بررسی کرده اند. در عین حال، تحقیق کنونی به بررسی اختلاف میان فرآیندهای مدیریت منابع انسانی قبل و بعد از پیاده سازی هوش مصنوعی پرداخته است. مسائلی که بدون کمک های هوش مصنوعی وجود دارند، شامل وظایف مالی، دشواری در برنامه ریزی فعالیت ها برای کارکنان به منظور حفظ تعادل کار و زندگی، حضور و غیاب کارکنان و مدیریت حقوق و دستمزد می باشند. با این حال، این مسائل می توانند با سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی اصلاح شوند.

بیشتر مطالعات، مزایای پیاده سازی فرآیند مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی را در سازمان ها نشان داده اند. با این حال، آن ها در نشان دادن چالش های موجود در مدیریت منابع انسانی که بر عملکرد سازمان و کارکنان تاثیر می گذارد، ناکام مانده اند . تحقیقات قبلی بر روی چندین فناوری که می توان برای بهبود مدیریت منابع انسانی پیاده سازی کرد، تمرکز کرده اند، اما در مورد امکان سنجی تحول جامع سیستم، تحقیقات بسیار کمی وجود دارد. بنابراین، مطالعه کنونی می کوشد تا شکاف های موجود در تحقیقات موجود را پر کرده و چالش های فرآیند مدیریت منابع انسانی بدون هوش مصنوعی را به تصویر بکشد.

رضایت کارکنان از طریق انگیزش و تاثیر مستقیم، چالشی بزرگ برای ابزارهای ارتباطی مبتنی بر هوش مصنوعی است، زیرا این ابزارها به طور یکسان موثر نیستند. بنابراین، این مطالعه نشان داد که روش های تاکتیکی تعامل با کارکنان و ایجاد ارتباط برای سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی چالش برانگیز است.

در مطالعه ای دیگر، گارگ و دیگر پژوهشگران درک رضایت کارکنان در شرکت های حمل و نقل و لجستیک را از طریق رویکرد نوینی که برای تحلیل رضایت و بازخورد کارکنان با استفاده از الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه یافته است، ایجاد کردند. این الگوریتم ها این امکان را می دهند که نظرسنجی برگرفته از تجربیات کارکنان را انجام دهند و بدین ترتیب ورودی پاسخ دهنده را تجزیه و تحلیل کرده و به ذینفعان سازمان بینش هایی برای افزایش عملکرد، تعهد و وفاداری کارکنان ارائه دهند. این تحلیل به پژوهشگران این امکان را می دهد تا بینش های علمی و حرفه ای از تاثیرات استفاده هوش مصنوعی بر کارکنان و سازمان های مربوطه به دست آورند. این فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی به عنوان یک مزیت برای کارکنان عمل می کنند تا نظر و نگرانی های خود را به طور مستقیم به سازمان انتقال دهند.

تحلیل های مالیک و دیگر پژوهشگران نشان داد که الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی صرفه اقتصادی اثربخشی منابع انسانی و تجربه کلی کارکنان را افزایش می دهند و در نتیجه به افزایش رضایت و تعهد کارکنان در یک سازمان منجر می شوند. تفاوت های میان دو نسل کارکنان X و Y و انعطاف پذیری آنها نسبت به فناوری های شبکه اجتماعی مبتنی بر هوش مصنوعی توسط کامینسکا و بورزیلو بیان شده است. تاثیر هوش مصنوعی بر ارزیابی عملکرد کارکنان، رابطه عوامل شناختی با کیفیت رتبه بندی و تفاوت های عوامل مبتنی بر شخصیت در عملکردهای مدیریت منابع انسانی به طور سیستماتیک توسط کوچ و دیگر پژوهشگران بررسی شده است.

اشاعه فناوری اطلاعات در نظریه مدیریت منابع انسانی توسط بیلال مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که رهبران و مدیران منابع انسانی نگرش مثبتی نسبت به پیاده سازی هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت و کارایی مدیریت منابع انسانی دارند. نگرش مثبت کارکنان نسبت به پیاده سازی فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی و تمایل آنها برای مشارکت در استفاده از چنین فناوری هایی از نتایج بدست آمده توسط این مطالعه حمایت کرده است.

فناوری استخدام الکترونیکی به تازگی محبوبیت بیشتری پیدا کرده و توسط اکثر سازمان ها به کار گرفته شده است. این سیستم به سازمان ها این امکان را می دهد که استخدام را با سرعت بیشتری پردازش کنند و هزینه های مربوط به این فرآیند را کاهش دهند، و به این ترتیب، نامزدهای با پتانسیل بالا را به طور جهانی جذب کنند. وب سایت های شرکتی سازمان ها فرصت های شغلی مختلف را برای تسهیل فرآیند استخدام در دسترس قرار می دهند. چندین وب سایت، از جمله careerbuild.com، monster.com، naukri.comو غیره، به استخدام کنندگان این امکان را می دهند که کارجوهای مناسب برای موقعیت های مناسب را پیدا کنند و همچنین به جویندگان کار این امکان را می دهند که لینک های مربوط به موقعیت های مختلف موجود در یک سازمان را پیدا کنند. عصر امکانات اینترنتی کمک های زیادی به توسعه برنامه های مختلف کرده است که به سازمان ها این امکان را می دهد تا عملکردهای مرتبط با کسب وکار خود را در سطح مدیریتی سازماندهی کنند. این امر به مهارت های مرتبط برای فرآیندهای تصمیم گیری نیاز دارد تا تعاملات با ذینفعان از طریق فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند تجارت الکترونیک، سازماندهی شود . استفاده از فناوری های مختلف جایگزین مداخلات انسانی شده است زیرا ماشین های پیشرفته با الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی برنامه ریزی می شوند که دارای مهارت هایی برابر با انسان هستند .

س. کوت، با چند پژوهشگر دیگر یک مطالعه تجربی در مورد اهمیت فرآیند استخدام مبتنی بر هوش مصنوعی و کیفیت هوش مصنوعی برای شناسایی شهرت کارفرما با پذیرش فناوری های هوش مصنوعی انجام داد. بررسی تاثیر هوش مصنوعی بر استخدام مبتنی بر هوش مصنوعی در صنعت داروسازی اندونزی انجام شد. این مطالعه اهمیت آماری کیفیت هوش مصنوعی و رابطه آن با شهرت کارفرما را بررسی کرد. ساختار درون زا و برون زا اثر پژوهش، تاثیر میانجی گری ناشی از پذیرش هوش مصنوعی را نشان داد. به طور خلاصه، تمام روابط میانجی و فرضیه های مستقیم از نظر آماری معنی دار می باشند و به صنایع دارویی اندونزی توصیه شد که فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی را برای سازماندهی عملیات تجاری موثر پیاده سازی کنند.

تحولات اجتماعی-اقتصادی، سیاسی و به ویژه فناوری، محبوبیت تاکتیکی را برای مدیریت منابع انسانی در سازمان ها به ارمغان آورده است. با این حال، بخش های کمی از این تحولات استقبال نکرده اند که منجر به استراتژی های کند و پیچیده برای این بخش ها می شود. در چنین شرایطی، پیاده سازی فناوری های پیشرفته، مانند هوش مصنوعی، باید در نظر گرفته شود . اهمیت پیاده سازی فناوری های هوش مصنوعی افزایش اثربخشی و کارایی عملکرد عملیات مبتنی بر منابع انسانی است تا فرآیندهای مختلف مدیریت دقیق و چابک باشند. کنترل و درک جمع آوری داده ها از طریق فناوری های هوش مصنوعی برای فرآیندهای HRM انجام می شود، در نتیجه، این فرآیندها در رویه های کارایی اقتصادی و سازمانی گنجانده می شوند. مدیران و روسای منابع انسانی می توانند تمرکز و مشارکت بیشتری را در راستای وظایف دارای ارزش افزوده که به دنبال توانایی ها و مهارت های منحصربه فرد هستند، با خودکارسازی کارهای وقت گیر و تکراری از طریق فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه کنند. به حداقل رساندن و کاهش خطا از طریق یادگیری ماشینی، تصمیم گیری را از طریق ارائه اطلاعات بیشتر که پردازش بهتری دارند، افزایش می دهد .

لازم است دپارتمان های منابع انسانی با اجتناب از مشکلات احتمالی، استراتژی ایمن برای پیاده سازی هوش مصنوعی در سازمان تدوین کنند، زیرا هوش مصنوعی دارای نقاط ضعف و قوت خاص خود است. اجرای چندین فناوری تحول آفرین و پر ریسک برای حفظ سازمان در بازار ضروری خواهد بود.

اخیرا، بررسی هوش مصنوعی و تاثیر آن بر عملیات HRMافزایش یافته است. به عنوان مثال، به گفته چندین محقق، سیستم های HRM مبتنی بر هوش مصنوعی در توسعه، حفظ، کسب و ارزیابی استعداد در شرکت های چندملیتی هایتک مفید هستند . فن آوری های هوش مصنوعی به HRM از فرآیند استخدام تا انتخاب، ارزیابی و مصاحبه با بهترین کارجوها ، ایجاد آگهی استخدامی و ارزیابی اثربخشی آموزش کارکنان کمک می کنند. با این وجود، علیرغم چندین گزینه ارائه شده از طریق پیاده سازی فناوری های پیشرفته در مدیریت منابع انسانی، کارکنان خود قادر به انجام بسیاری از وظایف هستند که توسط ماشین ها قابل انجام نیستند . از این رو، چندین محقق پیشنهاد می کنند که ادغام هوش مصنوعی با پشتیبانی انسانی، به جای اینکه انسان به طور کامل جایگزین شود، منافع بهینه ای را برای سازمان فراهم می کند .

بسیاری از کارهای تحقیقاتی اخیر همچنین از این واقعیت حمایت می کنند که ادغام انسان با فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی برای انجام عملکردهای HRM، کارایی مدیریت را در جمع آوری، نگهداری و اعتبارسنجی داده ها بهبود می بخشد. کاربردهای فناوری های هوش مصنوعی، مدیریت منابع انسانی را قادر می سازد تا با ارزیابی تعامل، زبان بدن و نگرش کارجویان، مصاحبه ها را در حالت ویدئویی از طریق امکانات اینترنتی با کارجویان مناسب سازماندهی کند و کارجوی بالقوه ای را که به بهترین وجه با تقاضای سازمان مطابقت دارد شناسایی کند. این فرآیندها می تواند به طور کامل بدون دخالت انسان انجام شود.

هر سازمان به منظور ساده سازی روش های کاری و بهبود دقت در برخی زمینه ها به فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی نیاز دارد. اگرچه هوش مصنوعی قادر است جایگزین بسیاری از کارهایی که انسان ها انجام می دهند، شود، اما هنوز به کمک و نظارت انسان برای پیشرفت و به روزرسانی های مداوم نیاز دارد. به همین دلیل، بیشتر سازمان ها به طور جزئی برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی را در وظایف مدیریت منابع انسانی پیاده سازی کرده اند.ه قابل مشاهده است که سیستم تشخیص چهره و ویژگی های بیومتریک برای ثبت حضور کارکنان در تمامی سازمان های پاسخ دهندگان پیاده سازی شده است. چت بات ها راهنمایان خودکار و کاربرپسندی هستند که هنگام باز کردن یک صفحه وب از یک سازمان ظاهر می شوند. چت بات ها به کاربر این امکان را می دهند که جزئیات اولیه سازمان را بفهمد و قادر به پاسخگویی به سوالات ابتدایی کاربر هستند. استخراج داده ها و آنالیز داده های کلان از ابزارهای مفید و پرکاربرد هوش مصنوعی هستند. دستیارهای مجازی مشابه چت بات ها هستند و در حین باز کردن صفحه وب سازمان به کاربر کمک می کنند. فناوری بلاک چین، آنالیز پیش بینی کننده برای حمایت از تصمیم گیری و سیستم های خبره از دیگر ابزارهای هوش مصنوعی هستند که در مدیریت منابع انسانی مورد استفاده قرار می گیرند. بیشتر سازمان ها ترجیح می دهند سیستم های یکپارچه انسانی-ماشینی را برای اکثر عملیات خود پیاده سازی کنند تا کار های انسانی را تسهیل و دقت و مدیریت زمان وظایف را بهبود بخشند.

فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی به دلایل مختلفی در سازمان ها ترجیح داده می شوند. هوش مصنوعی مزایای زیادی ارائه می دهد و در عین حال در برخی موارد به عنوان یک نقطه ضعف نیز در نظر گرفته می شود. مزایای مختلفی که برای ترجیح هوش مصنوعی در نظر گرفته شده اند شامل سهولت استفاده از ابزارها، صرفه جویی در زمان برای اجرای وظایف، کاهش نیروی کار، بهبود دقت، امکان پردازش داده های بیشتر به صورت همزمان، قابلیت سازگاری ابزار با نیازها و هزینه های بسیار پایین پردازش و نگهداری است. با این حال، با وجود این مزایا، برخی از افراد هنوز با استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی راحت نیستند. این مطالعه نشان داد که افرادی که بالای ۵۵ سال سن دارند و تعدادی از افراد در دسته سنی ۴۶ تا ۵۵ سال، به سیستم مدیریت منابع انسانی سنتی که در طول دوره کاری خود تجربه کرده اند، عادت کرده اند. این گروه از شرکت کنندگان علاقه بسیار کمی به پیشرفت های فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی نشان داده و سازگاری و دسترسی به این فناوری ها را دشوار می دانند.

رهبران و مدیران منابع انسانی تمایلات مثبت نسبت به پیاده سازی هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت و کارایی مدیریت منابع انسانی دارند.در واقع وظایف مالی ساده شده، دشواری در برنامه ریزی فعالیت ها برای کارکنان به منظور حفظ تعادل کار و زندگی، مدیریت حضور و غیاب و حقوق کارکنان و برنامه های آموزشی و توسعه مبتنی بر هوش مصنوعی، چالش های عمده ای در فرآیند مدیریت منابع انسانی هستند. با این حال، این چالش ها می توانند از طریق پیاده سازی سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی بهبود یابند. مطالعه موجود اهمیت پیاده سازی فناوری های هوش مصنوعی را برای افزایش اثربخشی و کارایی عملکردهای مرتبط با منابع انسانی به تصویر کشید و نشان داد که این فناوری ها می توانند فرآیندهای مدیریت را دقیق تر و چابک تر کنند. به طرز مشابه، مطالعه جاری امکان رفع خطاها و تاخیر در مدیریت حضور و غیاب و حقوق ، و جایگزینی کارهای دستی مدیریت منابع انسانی با برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی را ساده تر نموده و سازماندهی فعالیت ها برای کارکنان به منظور حفظ تعادل کار و زندگی از طریق سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی را مشخص کرد.

بسیاری از محققان به بررسی مزایای سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله توسعه، نگهداری، جذب و ارزیابی استعدادها در شرکت های چندملیتی هایتک پرداخته اند. در همین حال، مطالعه جاری به بررسی تغییرات بین فرآیند مدیریت منابع انسانی قبل و بعد از پیاده سازی هوش مصنوعی پرداخته است. مسائل موجود در مدیریت منابع انسانی شامل وظایف مالی، دشواری در برنامه ریزی فعالیت ها برای کارکنان به منظور حفظ تعادل کار و زندگی، و مدیریت حضور و غیاب و حقوق کارکنان است. با این حال، این مسائل می توانند با مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی اصلاح شوند.

مدیریت منابع انسانی در هر سازمان نقش مهمی ایفا می کند و بنابراین نیاز به توجه و بهبود مستمر در فرآیندهای خود دارد. ایده ی پیاده سازی فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در سیستم مدیریت منابع انسانی تحول آفرین بود و تغییرات زیادی را به ارمغان آورد که به نفع سیستم بوده است. تحقیق حاضر بر مطالعه تاثیر پیاده سازی ابزارهای هوش مصنوعی در سیستم مدیریت منابع انسانی متمرکز بود.

چالش های اصلی که مدیریت منابع انسانی با آن مواجه است، به شرایط کاری، استراتژی ها و رویه ها مربوط می شود. مدیریت کارکنان، آموزش و توسعه، مدیریت سلامت، مدیریت عملکرد و روابط کارکنان، مسائل مهمی هستند که مدیریت منابع انسانی با آن ها روبرو است. مدیریت حقوق، خطاها و مدیریت حضور و غیاب نیز از جمله مسائل مهمی هستند که مدیریت منابع انسانی با آن ها مواجه است. به منظور غلبه بر این چالش ها، پیاده سازی شیوه های مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی از طریق مطالعه جاری توضیح داده شده است. شرکت کنندگان بالای 55 سال به سیستم مدیریت منابع انسانی سنتی وابسته بودند و اهمیت کمی به ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای مدیریت منابع انسانی می دادند. علاوه بر این، شرکت کنندگان از صنایع غیر ITنیز ترجیح می دادند که از سیستم مدیریت منابع انسانی سنتی برای اکثر عملیات منابع انسانی استفاده کنند. این امر به این دلیل است که بیشتر صنایع غیر IT با تعدادی زیادی از کارمندان کار می کنند که دسترسی مستقیم به کامپیوترها، لپ تاپ ها یا تلفن های همراه برای دسترسی به ابزارهای HR مبتنی بر هوش مصنوعی ندارند. بنابراین، این صنایع بیشتر کارهای منابع انسانی خود را به روش های سنتی انجام می دهند. با این حال، برخی وظایف مانند کنترل حضور و غیاب و محاسبه حقوق فقط از طریق ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی انجام می شود. پاسخ دهندگان نه تنها از سمت های مرتبط با منابع انسانی شناسایی شدند، بلکه از سایر بخش ها و سمت ها نیز بودند. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی وظایف افراد را نیز ساده تر کرده اند. این پلتفرم به آن ها این امکان را داد که کار خود را به راحتی درک کنند و همچنین به آن ها کمک کرد که کار خود را با کمترین خطا یا بدون خطا یا اشتباه انجام دهند. بنابراین، مطالعه به این نتیجه رسید که پیاده سازی ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای سیستم مدیریت منابع انسانی از سوی اکثر سازمان ها ترجیح داده شده و مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم همچنین تلاش های انسانی را تسهیل کرده و دقت وظایف مختلف را افزایش داده است. مطالعه حاضر به ترسیم اهمیت فرآیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی در یک سازمان غیر IT کمک کرده است. سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی به طور موثر محاسبه حقوق و فرآیند ارزیابی کارمندان را مدیریت می کند که در نتیجه فرآیند استخدام و مستندسازی را ساده تر می کند. با این حال، این مطالعه همچنین برخی محدودیت ها برای پیاده سازی این سیستم را مشخص کرده است. سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی اگرچه خودکار است و عملکردی بهبود یافته دارد، هنوز در مراحل خاصی به کمک و نظارت انسانی نیاز دارد. تحقیق حاضر همچنین برای یک جمعیت خاص انجام شده است و بنابراین، نتایج مطالعه تنها برای آن جمعیت معتبر است. مطالعات آینده این مطالعه را به عنوان مبنا در نظر خواهند داشت تا به طور مفصل تکنیک های پیاده سازی سیستم مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی را در سازمان ها توضیح دهند. همچنین، مطالعات آینده تلاش خواهند کرد که مزایای فرآیند مدیریت منابع انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی را در کشورهای توسعه یافته ارزیابی کنند تا پیشنهاداتی برای پیاده سازی موثر هوش مصنوعی در شرکت ها در کشورهای در حال توسعه ارائه دهند.