ابعاد ارائه خدمات هوشمند شهری

4 شهریور 1402 - خواندن 2 دقیقه - 300 بازدید

هوشمندی یک شهر فرصت ها و تهدیداتی را نیز به همراه دارد، به طوری که گاها یک شهر هوشمند، به یک آزمایشگاه برای آزمایش انواع مختلفی از تئوری ها تبدیل می شود که امکان دارد مستلزم خطرات اجتناب ناپذیر به وجود آمده از طریق آزمایش های اجرا شده و اجرا نشده‎ی جدید باشد. آنچه از یک شهر هوشمند مدنظر است ارائه خدمات با سرعت و با کارایی بالا در حوزه شهر، همزمان با کاهش هزینه ها و ترافیک، آلودگی ها و دیگر معضلات در شهر هوشمند است که لازمه آن فراهم آوردن زیرساخت های ارتباطی، شبکه افزار، نرم افزار، انسان افزار، زیرساخت های امنیتی و توسعه نهادهای اطلاعاتی است(PourAhmad et al., 2018).

بسیاری از محققان با آگاهی هدف و روشن ساختن آنچه یک شهر هوشمند را بوجود می آورد، این مفهوم را به خصوصیات و ابعاد متعددی تقسیم کرده اند و دلیل آن را پیچیدگی شهر هو شمند به عنوان یک رویکرد جامع عنوان می کنند. اهمیت یکپارچگی ارگانیک سیستم های مختلف از قبیل حمل ونقل، انرژی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ساختمان ها، زیرساخت های فیزیکی ،آب و امنیت عمومی در ایجاد یک شهر هوشمند تاکید شده است. محققانی که از این یکپارچگی شهر هوشمند حمایت می کنند بر این باورند که در یک محیط متراکم مانند شهرها، هیچ سیستمی نمی تواند در انزوا عمل کند(Kling & Dirks, 2019). کومنینوس (2011) در تلاش برای ترسیم خصوصیات یک شهر هوشمند چهار بعد را معرفی می کند:

  • بعد اول: مربوط به استفاده از طیف وسیعی از فناوری های دیجیتال و الکترونیک برای یک شهر هوشمند، دیجیتال، اطلاعاتی یا دانش محور است.
  • بعد دوم: استفاده از فناوری اطلاعات برای متحول کردن زندگی و کار است.
  • بعد سوم: تعبیه فناوری اطلاعات و ارتباطات در زیرساخت های شهری است.
  • بعد چهارم: هدایت فناوری اطلاعات و ارتباطات و مردم به منظور افزایش نوآوری و دانش است.