سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: AIMEC07_053
زبان مقاله: فارسی
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین تجارب دانشجویان پزشکی از موانع یادگیری مراقبت همدلانه بیمار در طول دوره تحصیل : یک مطالعه کیفی
چکیده مقاله:
مقدمه: مراقبت همدلانه جزء اصلی حرفه ای گری است و تضمین کننده کیفیت رابطه پزشک و بیمار محسوب می شود. با وجود تاکید نهادهای آموزش پزشکی دنیا بر ارتقاء حرفه ای گری و مراقبت همدلانه ی دانشجویان پزشکی از بیمار، مطالعات نشان داده است که میزان همدلی دانشجویان پزشکی در طول دوران تحصیل و خصوصا در مرحله بالینی کاهش می یابد و این تنزل عاطفی بعد از فراغت از تحصیل نیز جبران نمی شود و به صورت نهادینه در پزشک باقی می ماند. تاکنون اکثر مطالعات در زمینه مراقبت همدلانه و میزان همدلی دانشجویان با روش کمی و با ا ستفاده از پرسشنامه های خود ارزیابی بوده ا ست .تا جایی که برر سی ما نشان می دهد، در ایران نیز هیچ مطالعه کیفی در رابطه با دلایل کاهش و یا عدم ارتقاء مراقبت همدلانه در دانشجویان پزشکی یافت نگردید. لذا این مطالعه با هدف تبیین تجارب دانشجویان پزشکی از موانع یادگیری مراقبت همدلانه به انجام رسید .مواد و روش ها: در این مطالعه کیفی که با روش تحلیل محتوا قراردادی انجام شد 24 مشارکت کننده متشکل از16دانشجوی پزشکی و 6 استاد بالینی و 2 نفر بیمار وارد شدند .این افراد با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و مورد مصاحبه عمیق ساختار نیافته قرار گرفتند. کلیه مصاحبه ها ضبط و پیاده شده و مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش گرانهایم و لاندمن استفاده شد. ملاحظات لازم برای تامین قابلیت اعتبار، قابلیت انتقال، قابلیت تایید و اطمینان پذیری داده ها انجام شد.یافته ها : از تحلیل داده های بدست آمده یک درون مایه اصلی و چهار طبقه استخراج گردید. درون مایه اصلی اجبار سیستم در پذیرش مادی گرایی بوده و از ترکیب طبقات وجود الگوهای نامطلوب ، فرسودگی تحمیلی ، مادی گرایی در پزشکی و مشکلات سیستمیک حا صل شده ا ست. در دوره آموزش بالینی کسب تجربه های ناهماهنگ و در بعضی موارد مت ضاد باعث سردرگمی دانشجویان شده و احساس کفایت لازم برای مراقبت همدلانه از بیمار را از آنان سلب کرده است. در این مرحله از آموزش، مواجهه تحمیلی دانشجویان پز شکی با الگوهای نامطلوب و شرایط بالینی نامنا سب موجب پذیرش برخی رفتارهای مادی گرایانه می گردد.نتیجه گیری :برای بهبود رفتارهای حرفه ای پزشکان باید علاوه بر نگاه سیستمیک به آموزش پزشکی در التزام به قوانین و مقررات جذب و حفظ اساتید بالینی متعهد که ا سا سی ترین بخش کوریکولوم پنهان هستند، باید به رفع مشکلات محیط های بالینی هم همت گماشت. همچنین توجه و اصلاح سایر اجزاء کوریکولوم پنهان دوره بالینی و بازنگری برنامه های موجود و برگزاری دوره های آموزشی توانمندسازی برای بهبود نگرش و عملکرد رفتاری دانشجویان و اساتید ضروری است و پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
دانشجوي پزشكي، مراقبت همدلانه، موانع يادگيري ،مطالعه كيفي.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/999739/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدیان یزدی، ناهید و سلطانی عربشاهی، سیدکامران و بیگدلی، شعله و غفاری فر، سعیده،1398،تبیین تجارب دانشجویان پزشکی از موانع یادگیری مراقبت همدلانه بیمار در طول دوره تحصیل : یک مطالعه کیفی،هفتمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران تحول اخلاق پزشکی در گام دوم انقلاب،ساری،،،https://civilica.com/doc/999739
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، احمدیان یزدی، ناهید؛ سیدکامران سلطانی عربشاهی و شعله بیگدلی و سعیده غفاری فر)
برای بار دوم به بعد: (1398، احمدیان یزدی؛ سلطانی عربشاهی و بیگدلی و غفاری فر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- The Effect of Pillbox Use on Medication Adherence Among Elderly Patients: A Randomized Controlled Trial
- Hematological Changes, Serum Interferon Gamma and Interleukin-۴ Alterations in Normal Pregnancy and Preeclampsia
- Survey on the Causes of Road Traffic Accidents in Sulaymaniyah, Kurdistan Region, Iraq
- Adenosine A۱ Receptor Antagonist Up-regulates Casp۳ and Stimulates Apoptosis Rate in Breast Cancer Cell Line T۴۷D
- Effects of a Brief Behavioral Training Program on Sleep Quality in Older Adults With Moderate Sleep Disturbances
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.