بررسی اثر محیط های مختلف بر میزان تجمع فلاونولیگنان ها در ریشه های موئین گیاه دارویی خار مریم (Silybum marianum L. Gaertn)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,059

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_232

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

خار مریم (Silybum marianum) یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در دنیا می باشد که در درمان بیماری های کبدی از جمله هپاتیت C مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب فعال موجود در این گیاه سیلیمارین می باشد.ریشه های مویین حاصل از تراریختی با اگروباکتریوم رایزوژنز (Agrobacterium rhizogenes) ، به دلیل رشد سریع و پایداری ژنتیکی در محیط های کشت بدون هورمون می توانند در تولید متابولیت های ثانوی مورد استفاده قرار گیرند. در تحقیق حاضر اثر محیط های مختلف بر تولید فلاونو لیگنان ها در کشت ریشه های مویین خارمریم مطالعه شد. این ریشه ها به منظور تکثیر به محیط های مایع مختلف موراشیج اسکوگ(MS)، نیتچ (N) و اوهیاما نیتج(ON) انتقال یافته و ضمن تعیین میزان شاخص رشد، مقدار ترکیبات فلاونوئیدی در طی دوره کشت یک ماه با استفاده از روش کروماتوگرافی با کارایی بالا (HPLC) تعیین شد. نتایج حاصل بیانگر بالاتر بودن میزان رشد و تولید سیلیمارین در محیط MS نسبت به دو محیط دیگر است. همچنین سیلیبین که عمده ترین فلاولیگنان موجود در این ریشه ها می باشد در این محیط به میزان بیشتری یافته شد. تولید موفق این فلاونولیگنان ها نشان می دهد که محیط MS محیط مناسبی برای کشت ریشه های موئین خارمریم می تواند باشد.

نویسندگان

روشنک سپهری فر

بخش فیزویولوژی و پروتئومیکس, پژوهشکده کشاورزی ایران

طاهره حسنلو

بخش فیزویولوژی و پروتئومیکس, پژوهشکده کشاورزی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lee D.Y. and Liu Y. (2003) Molecular structure and S ...
  • Rahnama H, Hasanloo T, Shams MR, Sepehrifar R, (2008) Silymarin ...
  • Alikaridis F., Papadakis D., Pantelia K., Kephalas T. (2000) Flavonolignan ...
  • نمایش کامل مراجع