کنترل آلودگی و ترکیبات فنلی در کشت بافت گل ارکیده (phalaenopsis)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,976

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_156

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گل های ارکیده از خانواده orchidaceae از بازار پسندترین و ارزشمندترین گل ها بوده که به صورت شاخه بریده و گلدانی می باشند که ریز ازدیادی آن در شرایط درون شیشه با مشکل رفع آلودگی های اولیه و کنترل تولید ترکیبات فنلی در محیط کشت روبرو می باشند. به منظور مطالعه و حل این مشکلات برای سهولت ریز ازدیادی به مدت 10 دقیقه از گیاهان گلدانی ارکیده برای تهیه ریز نمونه ها استفاده گردید. ضدعفونی برگ, ساقه ابتدا با الکل اتانول 70% به مدت 30 ثانیه و سپس با هیپوکلریت1% حاوی دو قطره تویین-80 به مدت 20 دقیقه(در ریز نمونه های گلبرگ و دمگل 15 دقیقه) انجام و سپس 3 مرتبه با آب مقطر استریل شسته شدند. ساقه های حامل جوانه طی دو مرحله صد عفونی گردیدند: در مرحله اول ریزنمونه ها با اتانول 70% به مدت 30 ثانیه و هیپوکلریت 2/5% حاوی 2 قطره تویین -80 به مدت 15 دقیقه ضدعفونی کرده و سپس براکته های بیرونی جوانه ها را در شرایط استریل برداشته و مجددا در هیپوکلریت 2/5% با 2 قطره تویین 80 به مدت 10 دقیقه قرار داده و سپس 3 مرتبه در آب مقطر استریل شستشو داده شد. برای کاهش ترکیبات فنلی در محیط کشت علاوه بر ضدعفونی ریز نمونه ها را پس از 45 دقیقه در آب مقطر قرار دادن به مدت نیم ساعت در مخلوط اسید استیک رقیق شده و اسید آسکوربیک قرار داده و سپس 2 مرتبه آنها را یا آب مقطر استریل می شوییم. همچنین در محیط کشت از تیمار اسید آسکوربیک و ذغال فعال نیز استفاده شد. نتایج نشان داد که ضمن کنترل کامل آلودگی های قارچی و باکتریایی هر چند تولید ترکیبات فنلی کاملا حذف نمی شود ولی بسته به محیط و بسته به عواملی چون سن گیاه، نوع ریز نمونه دما و نیز بسته به نوع و غلظت هورمون ها میزان متفاوتی ترکیبات فنلی ایجاد می کنند، هورمون های سیتوکینینی به نسبت هورمون های اکسینی البته در غلظت های برابر، میزان بیشتری فنل در محیط آزاد می کنده که این مسئله به خصوص در غلظت های بالاتر از 2 میلی گرم در لیتر در TDZ کاملا مشهود بود.

نویسندگان

فاطمه نیکزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد وکشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی

قاسمعلی گروسی

عض هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امامخمینی

علی وطن پور ازغندی

عضو هیئت علمی موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

رامین حسینی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه بین المللی امام خمینی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Denis TT. (2008). The role of activated charcoal in plant ...
  • Moraes L.M, Faria .R.T, Cuquel F.L. Activated charcoal for in ...
  • Wang P.J. and Hung L.C. (1976). Beneficial effects of activated ...
  • Chen J.T, Chang W.C. (2006). Direct somatic embryogenesis and plant ...
  • Kou H.L. Chen J.T., and Chang W.C. (2005). Efficient plant ...
  • Chen T. Y., Chen J.T. and Chang W.C. Plant regeneration ...
  • Tanaka M, Kumura M, and Goi M. S urface- stralization ...
  • نمایش کامل مراجع