اثر تیمار محلول نیترات نقره بر روی ماندگاری پس از برداشت گل بریده میخک

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,248

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_143

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

میخک ( Dianthus caryophyllus ) یکی از گلهایی است که در سطح وسیعی از جهان برای تولید گل بریده کشت می گردد و افزایش طول عمر و کیفیت پس از برداشت گل بریده میخک از نظر اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، با توجه به فرازگرا بودن گل میخک چنانچه گلهای شاخه بریده این گیاه بعد از جدا شدن از پایه مادری در شرایط مناسبی نگهداری نشوند به علت شروع شدن فرایندهای منجر به پیری ماندگاری پس از برداشت آنها کاهش پیدا خواهد کرد هدف از اجرا این آزمایش بررسی اثر تیمار محلول نیترات نقره بر روی ماندگاری گل شاخه بریده میخک بود، طرح آماری آزمایش در قالب کاملا تصادفی با بررسی یک فاکتور در چهار سطح و با سه تکرار در محل آزمایشگاه علوم باغبانی زنجان اجرا گردید. گلهای انتخاب شده کاملا یکنواخت و در یک زمان برداشت شده و در محلول نیتران نقره با غلظت های 25ppm،10ppm،10ppm،0ppm و 50ppm که یک روز قبل آماده شده بود به مدت 24 ساعت قرار گرفتند و سپس به ظروف حاوی آب مقطر انتقال داده شدند. از روز دوم شروع آزمایش یادداشت برداریهای روزانه به طور منظم انجام گردید و صفات پژمردگی گلبرگها، میزان سوختگی گلبرگ ها، میزان جذب آب، و وزن گیاه مورد ارزیابی قرار گرفتند نتایج آزمون مقایسه میانگین دانکن در سطح پنج درصد نشان داد که اختلاف بین تیمار ها معنی داری می باشد و مشخص شد که اعمال تیمار پولسینگ محلول نیترات نقره با غلظت 50ppm بیشترین تاثیر را در حفظ شادابی و افزایش عمر گل بریده میخک دارد.

نویسندگان

حسین ربیعی انگورانی

استادیار علوم باغبانی زنجان دانشگاه زنجان

سیدنجم الدین مرتضوی

استادیار گروه علوم باغبانی زنجان دانشگاه زنجان

علیا محمدی

دانشجوی ارشد علوم باغبانی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسماعیلی قهساره، محمد و محمد کافی. 1384. گلکاری علمی و ...
  • خلیقی، احمد 1364 _ گلکاری، پرورش گیاهان زینتی ایران، انتشارات ...
  • راحمی، مجید1384. فیزیولوژی پس از برداشت، مقدمه ای بر فیزیولوژی ...
  • روستام, محمد رضاو محمد کافی .1379. اثر سکارز.8- هیدروکسی کینولین, ...
  • نمایش کامل مراجع