برهمکنش استرس های شوری و خشکی بر رشد، محتوای کلروفیل وکارآیی مصرف آب در گیاه اطلسی (Petunia hybrida)
محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,222
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_097
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
چکیده مقاله:
اطلسی،استرس شوری،استرس خشکی کلروفیل و کارآیی مصرف آب، گیاهان اطلسی در معرض 4 سطح شوری S4,S3,S2,S1 ( به ترتیب 3/1,5/5, 0/5 و 5/5 دسی زیمنس برمتر) و 4 دور آبیاری I4,I3,I2,I1 (به ترتیب 3,7,10 و 14 روز) به مدت 4 هفته قرار گرفتند. استرس خشکی سبب کاهش ارتفاع و تعداد برگ بویژه در تیمار I4 گردید در حالیکه شوری تاثیر اندکی بر این پارامترها داشت. محتوای کلروفیل a،b ومجموع کلروفیل بجز در مورد I4, تحت تاثیر تیمارهای خشکی و شوری تغییری نکرد. وزن تازه و خشک نمونه ها عموماً تحت تاثیراسترس های خشکی کاهش یافت بطوریکه در صد گیاهان زنده مانده در تیمارI4 و درپایان آزمایش تقریباً صفر بود در حالیکه شوری تاثیر چندانی در این ارتباط نداشت. کارآیی مصرف آب نیز در مجموع تحت تاثیر تیمارهای شوری و خشکی کاهش یافت. بر اساس نتایج بدست آمده ، اطلسی را می توان جزو گیاهانی که مقاومت نسبی به شوری و خشکی دارند طبقه بندی کردهرچند مقاومت این گیاه نسبت به شوری به مراتب از خشکی بیشتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدحسین شمشیری
استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ول
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :