اثر دما، زمان انبارداری نیساگ ها و هورمون های جیبرلین و بنزیل آدنین بر برخی خصوصیات گل شیپوری سفید

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,427

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_085

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گل شیپوری یکی از گیاهان زینتی پیازی متعلق به تیره آراسه (Aracea) می باشد و شامل هفت گونه با گل آذین اسپادیکس است که به عنوان گل بریده و گیاه گلدانی استفاده می شود. به منظور ارزیابی اثر مدت زمان و دمای انبار نیساگ ها پیش از کشت و دو تنظیم کننده رشد جیبرلین و بنزیل آدنین بر مشخصات کمی و کیفی گیاه گلدانی شیپوری، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران اجرا گردید. تیمارهای به کار رفته شامل جیبرلین و بنزیل آدنین هر یک در سه سطح (صفر,100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح دمای انبار نگهداری نیساگ ها (10 و 20 درجه سانتی گراد) در دو مدت زمان ( 4 و 8 هفته) بود.نتایج این آزمایش نشان داد که تأثیر طول مدت زمان نگهداری نیساگ ها پیش از کشت، بر تعداد روزها از کشت نیساگ ها تا زمان رویش معنی دار بود. دمای انبار نگهداری نیساگ ها نیز در سطح احتمال 1% بر این صفت اثر معنی داری داشت. دمای 10 درجه سانتی گراد، تعداد روز از کشت تا رویش را به تأخیر انداخت. نتیجه آزمایش به طور کلی نشان داد که اثر متقابل بین مدت زمان چهار هفته انبار * دمای 20 درجه سانتی گراد انبار *محلول جیبرلین 200 پی پی ام *محلول بنزیل آدنین 200 پی پی ام، بالاترین تعداد شاخه (7/67 شاخه از هر نیساگ) و در تیمار هشت هفته انبار *دمای 10 درجه انبار * غوطه وری نیساگ ها در آب مقطر *اسپری شاخ و برگ با آب مقطر، کمترین تعداد شاخه (یک شاخه در هر گلدان) تولید کرد.

نویسندگان

نسرین مجیدیان

دانشجوی دکتری گروه باغبانی پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

روح انگیز نادری

عضو هیئت علمی گروه باغبانی پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

احمد خلیقی

عضو هیئت علمی گروه باغبانی پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • De Hertogh, _ _ & M. Le Nar. 1993. The ...
  • Funnell, K. A., B. R. MacKay. & C. R. O. ...
  • Naor, V., J. Kigel. & M. Ziv., 2004. Hormonal control ...
  • نمایش کامل مراجع