مقایسه میزان رنگدانه های فتوسنتزی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی گونه های جلبک سبز آبی، جلبک سبز و جلبک قرمز ذخایر آبی شمال ایران

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 467

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPP06_001

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

چکیده مقاله:

استرسهای اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد بر ماکرومولکولهای زیستی از جمله پروتئین، اسیدهای نوکلئیک و هم چنین غشای سلولی تاثیر میگذارند و میتوانند باعث ایجاد بیماری های متعددی از جمله التهاب، دیابت و سرطان شوند. جلبکها، یک منبع عالی از ترکیبات زیست فعال با خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتیاکسیدانها با خاصیت روبش رادیکالهای آزاد نقشی مهم در پیشگیری یا درمان بیماریهای مرتبط با اکسیداسیون ایفا میکنند. با توجه به این امر در این تحقیق میزان رنگدانه های فتوسنتزی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی سه گونه جلبکی Spirulina sp. (ریزجلبک سبز-آبی)، Spirogyra sp. (جلبک سبز) و Gracilaria gracilis (جلبک قرمز) جمع آوری شده از منابع آبی استان گیلان و مازندران مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. جهت اندازه گیری رنگدانه های فتوسنتزی از عصاره متانولی، برای ترکیبات فنولی از روش Folin-Ciocalteu و برای فعالیت آنتی-اکسیدانی از مهار رادیکال پایدار DPPH استفاده شد. نتایج نشان داد که نمونه های مورد بررسی دارای توان آنتی اکسیدانی با درجات متفاوت می باشند که بیشترین میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی به ترتیب 52/98 ±0/89 میلی گرم در گرم وزن خشک و 86/80±0/63 درصد متعلق به جلبکسبز Spirogyra sp. است. در نتیجه این گونه میتواند یک منبع مناسب ترکیبات فنولی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا جهت استفاده در صنایع مختلف پزشکی، دارویی و آرایشی - بهداشتی باشد.

نویسندگان

فاطمه مرادی

دانشجوی دکتری بیوشیمی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان

محمودرضا آقامعالی

دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان

مهوش هادوی

دکتری مهندسی بافت دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان