باززائی گیاهچه از پروتوپلاست زعفران
محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,645
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_010
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
چکیده مقاله:
زعفران محصولی تریپلوئید و عقیم بوده که توسط بنه های در حال استراحت تکثیر می گردد، لذا بهبود خصوصیات زراعی آن توسط روش های قدیمی دشوار است. کشت پروتوپلاست ابزار مناسبی برای بهبود خصوصیات زراعی آن می باشد. در تک لپه ای هایی همچون زعفران، باززائی گیاهچه از پروتوپلاستی که به صورت مستقیم از اندام های گیاهی جدا می شود دشوار است لذا کالوس های رویان زا، بهترین منبع برای استخراج پروتوپلاست می باشند. برای جداسازی پروتوپلاست ، از زعفران محصولی تریپلوئید و عقیم بوده که توسط بنه های در حال استراحت تکثیر می گردد، لذا بهبود خصوصیات زراعی آن توسط روش های قدیمی دشوار است. کشت پروتوپلاست ابزار مناسبی برای بهبود خصوصیات زراعی آن می باشد. در تک لپه ای هایی همچون زعفران، باززائی گیاهچه از پروتوپلاستی که به صورت مستقیم از اندام های گیاهی جدا می شود دشوار است لذا کالوس های رویان زا، بهترین منبع برای استخراج پروتوپلاست می باشند. برای جداسازی پروتوپلاست ، ازمحلول آنزیمی شامل محیط کشت MS حاوی 0.2% پکتولیاز Y-2-3 و 2% سلولاز ،RS , 0/5% دریزلاز، MES 0/05% , و مانیتول 0/3 مولار به مدت 3 ساعت در تاریکی و دمای 22 درجه سانتی گراد استفاده شد. پروتوپلاست جدا شده به آرامی با محلول سدیم آلژینات سترون مخلوط شد و مخلوط حاصل قطره قطره با پیپت پاستور به محیط کشت MS مایع حاوی کلرید کلسیم 1% و مانیتول 0.3 مولار اضافه گردید تا گلوله های کلسیم آلژینات تشکیل گردد. گلوله های کلسیم آلژینات به محیط کشت مایع MS حاوی غلظت های مختلف هورمونی منتقل شدند. بعد از گذشت 4 تا 5 هفته از کشت، میکروکالوس ها بر سطح گلوله های کلسیم آلژینات پدیدار شدند. با گذشت 6 ماه از انتقال میکروکالوس ها به محیط کشت جامد MS بدون تنظیم کننده رشد حاوی 6% ساکارز، باززائی گیاهچه صورت گرفت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی آهوران
بخش مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین ا
رامین حسینی
بخش مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین ا
رضا ضرغامی
بخش کشت بافت و تراریختی ژن، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، ک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :