ارتباط آگاهی از اصول خود مراقبتی و سواد سلامت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1398

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد طهماسبی قرابی

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

منصور ظهیری

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

مرتضی شریفات

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سطح پایین سواد سلامت در افراد ممکن است یک مانع اساسی برای افزایش سطح خود مراقبتی در آنان باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط آگاهی از اصول خود مراقبتی و سواد سلامت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1398 انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی _تحلیلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1397 بود. که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه 362 نفر بدست آمد و این افراد از طریق نمونه گیری به صورت خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه سنجش سواد سلامت ( 33 سوال ) و اصول خود مراقبتی ( 57 سوال ) بود. پس از گرداوری داده ها جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و همچنین از آزمون های استنباطی مانند همبستگی پیرسون و ANOVA در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد. یافته ها: در سواد سلامت بیشترین میانگین را تصمیم گیری و رفتار (29/45) با انحراف معیار (8/16) داشت. در قسمت اصول خود مراقبتی بیشترین میانگین را بعد سلامت،کار و تفریح (21/29) با انحراف معیار (3/24) داشت. در مجموع سواد سلامت و اصول خودمراقبتی با متغیرهای دموگرافیک ارتباط داشتند p )

کلیدواژه ها

خود مراقبتی، سواد سلامت، دانشجویان، علوم پزشکی اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.